מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- התלבטות ובלבול מוחלטsarita22/03/2012
אני בת 33 משקל 110 גובה 169, נשואה +2
תמיד הייתי מלאה ולאחר הלידות התעגלתי לחלוטין, כל מה שניסיתי חזר עם ריבית אכזרית,
היום נמצאת בתהליך בדיקות לפני וועדה בריאטרית לאחר עצה של רופאת המשפחה לניתוח מאחר ויש לי כולסטרול גבוה וסוכר גבולי (חלק ממתנות הגנטיקה) כמו כן סובל מכאבי גב ובעיקר רגליים
(בכל זאת למנוע של סובארו קשה לסחוב משאית)
קיבלתי המלצה מהדיאטנית שליוותה אותי בשנתיים האחרונות וראתה תוצאות ואכזבות לסירוגין - לבצע שרוול
אני כרגע בדילמת חיי
החסרונות שמרתיעים אותי בטבעת הם ההגבלה וההקאות- הכי שנוא עליי להקיא
בשרוול הכל נראה יחסית בסדר פרט למידע חשוב לפיו כ 70% מהמנותחים מעלים במשקל במידה כזו או אחרת כי הקיבה עלולה לגדול
לגבי מעקף קיבה יש פחות מידע ולכן אני מהססת, אגב אני חולתתתתת מתוק
אשמח לתובנות כדי שאצא למסע חיי...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות ובלבול מוחלט - תגובה
שולה זק22/03/2012שלום שריתה
כחולת מתוק...כל הכבוד שאת מודעת ומספקת מידע חשוב זה - הניתוח הכי מומלץ עבורך הוא מעקף קיבה. ניתוח זה, אגב, הוא הניתוח הכי ותיק, עם המידע הרפואי והניסיון הרב ביותר.
אני ממליצה לגשת למנתח שמבצע את כל סוגי הניתוחים עם מכתב מהרופא המטפל המפרט את ההסטוריה הרפואית שלך, בצרוף הפרעות האכילה שלך, הרגלי האכילה , אורח החיים ולפי כל המדע הזה - יחד עם המנתח תתאימו את הניתוח האפקטיבי והיעיל ביותר עבורך.
מקווה שעזרתי מעט ואת מוזמנת להתקשר בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
sarita23/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות ובלבול מוחלט - תגובה
ד``ר דוד גויטיין23/03/2012שלומות,
כמה עובדות:
1. ניתוח מעקף הקיבה הוא הניתוח הותיק ביותר בטיפול בהשמנת יתר (שנותר בשימוש גם היום, הרי היו ניתוחים שנעלמו עקב בעיות שאנו מטפלים בהן עד היום). כלומר, המשפט "לגבי מעקף קיבה יש פחות מידע" הוא מוטעה בתכלית. אנחנו יודעים הרבה יותר על מעקף קיבה מאשר על טבעת ובטח לגבי שרוול שקיים רק מס' שנים (9-12שנים, תלוי מאיפה מתחילים לספור).
2. אחרי כל (שוב - כ ל) ניתוחי ההרזיה ישנה ירידה במשקל (מי יותר ומי פחות) ואח"כ אלמנט מסויים של עליה. זה נכון לגבי מעקף תריסריון, מעקף קיבה, שרוול וטבעת. העליה מתחילה בממוצע כשנתיים-שלש אחרי הניתוח ומידתה תלויה בכמה גורמים. הראשון הוא סוג הניתוח (בטבעת עולים הכי הרבה ובמעקף תריסריון הכי פחות). השני, והוא החשוב יותר: ההתנהגות של המטופל הספציפי. ככל שהרגלי האכילה והחיים ישונו אקטיבית בסיוע הניתוח להרגלים נכונים ובריאים יותר כך העליה תהיה מתונה יותר.
3. לאכלני מתוקים אכן מומלץ להתרחק מטבעת (וכנראה גם משרוול, אך זה עדיין לא בקונצנזוס).
והכי נכון מה שכתבה שולה - גשי לדבר עם כירורג שיוכל לייעץ לך בצורה פרטנית ואישית לגבי התהליך המומלץ לך. אשמח לעזור ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)