מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- צריכה עצה בקשר לתקופה שלפני ניתוחחנה26/03/2012
יש לי תאריך בעוד חודש וחצי למעקף ביאיכילוב. אני מחכה לזה כבר יותר מחצי שנה, והתקופה הזאת מתישה, אין מה לומר... גרוע מכל - שאני עליתי במשקל בתקופה הזאת (בערך 10 קילו), והיום ה-BMI שלי 52. איום ונורא. אני מאוד רוצה להוריד עד הניתוח לפחות את ה-10 קילו שעליתי, אבל אני ממש לא מצליחה. שומרת כמה ימים, ואז נתקפת בכזה חוסר שקט, כל מה שאני רוצה - זה רק לאכול ולשבוע, ויהיה אשר יהיה...
רציתי להתייעץ עם חברי הפורום: זה באמת כל כך קריטי שאני אוריד את הקילוגרמים האלה, או שעדיף לי פשוט לתת לעמצי קצת מנוחה מכל הדיאטות המתסכלות האלה? איך זה היה אצלכם לפני הניתוח, איך סרדתם בתקופה המתישה הזאת? אם אפשר, קצת טיפים, או סתם תמיכה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון
לימור26/03/2012בס"ד
את תעזרי לעצמך אם תרדי במשקל בגלל שתעזרי למנתח לעבוד בצורה חופשית יותר מהשומן בין הכבד הטחול והקיבה
תנסי להרגע הכל יעבור בעזרת השם מהר וחיש קל תהיי אחרי...
אם את נתקפת בלחץ קחי תמרים - מתוקים וגם עוזרים לעיכול
תנסי לנשום רגוע ולחשוב בצורה חיובית ומבוקרת איך להתנהל אחרי הניתוח - תעשי לך תוכניות של אחרי....,מאיפה משיגים בגדים לירידה במשקל חברים תומכים משפחה שיעזרו לך עם עבודות הבית או תמיכה רגשית בהליכה מתונה לאחר הניתוח
ולחשוב חיובי בעיקרון
בהצלחה !! חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה27/03/2012תודה, לימור, זה באמת מאוד מעודד לחשוב על מה שיהיה אחרי (במיוחד הבגדים, אני מתה כבר להתלבש יפה!!!!!!) טוב, מהיום אני מנסה שוב להכניס את נושא האוכל לפרופורציות...
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנות חשיבה והרגלים - תגובה
שולה זק26/03/2012שלום חנה,
את צריכה להבין שאת לא הולכת להימנע מאוכל או להיגמל מאוכל (כמו גמילה מעישון) - שאחרי הניתו אין אוכל.
נהפוך הוא - את הולכת לקראת דרך של להנות מהאוכל ולהשתמש בו באופן מושכל.
תחשבי לכמה כיוונים: כל קילו שאת מעלה עכשיו - כמה קשה להוריד אחר כך.
גם אחרי הניתוח את צריכה לשנות הרגלי אכילה ולאכול בהתאם לתפריט של דיאטנית, כמויות קטנות - 6 פעמים ביום לפחות ולהרבות בשתיה.
יש לך בערך חודש וחצי לפני הניתוח - קחי עצמך בידיים.
תבני תפריט לבד או בעזרת דיאטנית - אל תימנעי מכלום. רק איכלי לאט וכמויות קטנות בכל ארוחה ולהרבות בשתיה בין הארוחות. מבטיחה לך שזה יעבוד.
בכלל מומלץ - לפחות שבועיים לפני הניתוח לשמור על דיאטת חלבונים - דיאטה ללא פחממות עתירת חלבונים, על מנת להקטין את הכבד השומני. דבר מקל על המנתח בעת הניתוח.
מקווה שעזרתי במעט ובכל מקרה את מוזמנת להתקשר אלי בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה כיף שחזרת!
חנה27/03/2012גלשתי בעוד כמה פורומים באתר הזה ובד"כ הם הרבה יותר "רדומים" מהפורום הזה. זה שהפורום כל כך פעיל ובאמת עוזר לאנשים - זה הרבה מאוד בזכותך.
ולענייניו... את צודקת כמובן בכל מילה. זה גורם לי שוב לאסוף את עצמי ולנסות עוד פעם. תבורכי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני הניתוח.....
ציפיטפוט26/03/2012הייי חנה, קודם כל אני מבינה את תחושת הרעב שאת מדברת עלייה , את ההתעסקות התמידית באוכל לפעמים גם מתוך שעמום,
כשאני הייתי לפני הניתוח הפרופ' אמר לי להפסיק עם הפחמימות, מה שידוע כאן לכולם שזה למעשה להקל על תהליך הניתוח שהכבד יהיה פחות שומני וכ'ו וכ'ו..... אני שמעתי ומכירה הרבה אנשים שלא ממש התייחסו לזה ואכלו רגיל ואולי אפילו יותר - את יודעת כדי לפצות על החוסר שיהיה להם אחריי הניתוח.... ועברו את זה בשלום.
אני יכולה להגיד לך שאני אישית לא הורדתי לגמרי את הפחמימות אבל בהחלט הפחתתי ואני אגיד לך למה זה חשוב - לא רק בשביל לרדת לפני הניתוח ולא רק בשביל שיעזור בזמן הניתוח אלא כדי לעזור לך אחריי הניתוח!!! את בעצם מתחילה להכניס בך משמעת והרגלי אכילה, מה שלא היה לנו לפני הניתוח....
עצה שלי: נסי קצת להפחית - לאכול יותר מסודר בסופו של דבר זה הבריאות שלך, אני אישית עצם המחשבה שאני הולכת לעשות נ-י-ת-ו-ח גרמה לי להכנס יותר למשטר - זאת אומרת ווווווווווווואוווו אני הולכת לחתוך את הבטן שלי! זה החיים שלי - אז אני לא יכולה לסגור קצת את הפה? - אני לפני הניתוח רזיתי 10 קילו.......
בקיצור- מקווה שעזרתי במשהו שיהיה לך המון הצלחה!!! ותהיי מאושרת החיים שלך הולכים להשתנות!!! :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה27/03/2012ממש תודה לך, זה נורא נכון מה שאת אומרת, וזה מעלה לי את המוטיבציה לקחת את עצמי בידיים. אפשר שאלה: בכמה זמן הורדת את ה-10 קילו שלפני הניתוח?
ו... זה היה מאוד משמח לקרוא את הבשורה שלך! מאחלת לך המון-המון-המון כיף עם ההריון ואחריו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה....
ציפטפוט28/03/2012מקווה שהצלחתי לעזור לך בקצת....
לגבי שאלתך: זה היה בסביבות החודש וחצי.... אולי פחות....
תודה על האיחולים :) והמון הצלחה! מחזיקה לך אצבעות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיי למפחידים ולמפחדים
יניב29/03/2012עברתי את הניתוח הטבעת לפני יותר מ10 שנים עם BMI מעל 60
את השרוול עשיתי עם BMI מעל 50 כמוך
לא שמעתי תלונות מהמנתח שלא היה לו מקום לעבוד
וככל שתתעסקי כרגע ברגשות האשמה הכבדים תרגישי צורך לאכול יותר
קודם כל חשוב שתרגעי
גם אני עליתי 5-10 ק"ג בחודש שלפני הניתוח SO WHAT
אז הירידה תקח לך עוד קצת זמן אחרי זו לא סיבה לאכול את עצמך מבפנים ואת כל מה שמסביב :-)
שאלי שאלות שמטרידות אותך ויעזרו לך פה לפתור את החששות כולן
ולגבי המנתח אספר לך סוד ואל תגלי לאיש טוב?
אז ככה
המנתח ממלא את הבטן בגז מיוחד בזמן הניתוח ומנפח איתו את הבטן וכך יש לי מספיק מקום לעבוד
תזכרי הבטחת לא לגלות :-)
אחרי הניתוח תחושי מעט כאבי גב ולחץ בחזה בגב ובבטן כאילו יש לך גזים רק שזה לא כאילו יהייה גז וייקח 3-7 ימים עד שהתחושה תחלוף וזה נסבל וסביר ושווה את המאמץ
יאללה הדיבורים עשו אותי רעב :)
חג אביב שמח
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)