שאלה לדיאטנית שולה או מי שמבין

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לדיאטנית שולה או מי שמבין
    גליה
    01/04/2012

היי

שישה ימים אחרי ניתוח ומרגישה הרבה יותר טוב היום. מאתמול מרגישה רעב מידי פעם. כמעט ולא אוכלת כלום מתזונת הנוזלים (ממש לא בא לי)

אני רוצה לדעת אם אני כבר יכולה להוסיף משהו נוסף כמו ירק מרוסק מהמרק או דייסת סולת?

תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום גליה- תגובה

שולה זק
    01/04/2012

מברוק ושיהיה בשעה טובה.
    את יכולה להוסיף גבינה לבנה, יוגורט, פירה וכמובן מרק צח.
    בינתיים לא מומלץ סולת.
    ירקות בעוד שבוע במרק מרוסקים.
    תיכנסי לשאלות הנפוצות ותמצאי שם תפריטים של הילה הדיאטנית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גליה- תגובה - תגובה

הילה כהן
    02/04/2012

בשבוע השני אפשר לאכול חלבי רך וארוחה אחת לא חלבונית כמו פירה / מרק טחון /רסק תפוחים . מינימום שתיה- ליטר (אם את שותה פחות את צריכה לקבל נוזלים בעירוי)
    קבעי פגישת הדרכה עם הדיאטנית שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

יניב
    01/04/2012

אם אני לא טועה קיבלת או היית צריכה לקבל דף לתזונה לחודש הקרוב
    יכול להיות שלא שמת לב במכתב השחרור או אוליי היית מבולבלת
    ברוב המקרים ואני עברתי 3 כאלו של טבעת באסותא הוצאה של הטבעת ברמב"מ ושרוול ברמב"מ.
    תמיד הגיע תזונאית או תזונאי או אחות והסבירה מה מצפה לי בחודש הקרוב מה מותר ומה אסור ואיך ובעיקר למה:)
    בכל מקרה הינה ההמלצות שלי עד שמישהו יתקן אותי :)
    שבוע אחרי תזונת הנוזלים להתחיל גבינות
    לאכול בכפית ובכוסות קטנים
    מעדנים לגיוון לא דיאט כי לא צריך
    מעדן דני בשבוע הרא/ון ישמש אותך לשתי ארוחות
    אל תנסי לדחוס יותר מ3 או 4 כפיות בארוחה
    תהני מהטעמים ואל תמהרי לסיים הכל
    מעדנים וגבינות בערך עוד כ 3 ימים
    אחרי הגבינות אפשר מרק צח עם ירקות
    מקסימום כוס לארוחה
    תתחילי עם חצי כוס במשך 20 דקות
    תתחילי להרגיש את המעבר של האוכל ולהקשיב לגוף שלך
    אחרי כן אפשר להתחיל לאכול חביתות מקושקשות עם גבינה בצד
    ירקות קשים סביר להניח שלא יטיבו איתך אז כדאי להימנע בחודשיים הראשונים ואז לראות פנים מלפפון איך מרגיש
    חודש של תזונה קלה שיכול להיות פירה גבינות ירקות מאודים עם מרק
    בשרים רק אחרי חודש
    תוכלי לבשל מרק ירקות אחרי חודש עם קציצות עוף ולאכול בקערית קטנה צלוחית מרק עם קציצה או קציצה וחצי שתיים
    כעיקרון מומלץ לשתות עד חצי שעה לפני האוכל וכשעה אחריו כדיי לא להעמיס
    חשוב מאוד להקשיב לגוף עכשיו זה את והוא בשיתוף פעולה אם אין שיתוף פעולה תחווי התנגדויות לא נעימות כמו הקאות שניתן למנוע אותן ועצירה בירידה במקרים של עודף או חוסר מוחלט
    חשוב לאכול כדיי לרזות אבל הפעם חשוב לאכול נכון לאט ובכמויות קטנות על פני זמן ארוך יותר והכי חשוב כדיי שהעיניים לא יאכלו יותר ממה שהקיבה החדשה מסוגלת לעקל חשוב מאוד לאכול בכפית ובכלים קטנים לכדי רבע מהכמות שהיית אוכלת עד היום
    לדוגמא:)
    פיתה שלמה -בין שמינית לרבע פיתה אוליי אחרי שנה שנתיים בין חצי לשלושת רבעי הפיתה.
    אם בצלחת מרק עמוקה נכנסות 3 מצקות הריי שכוס בהתחלה זה הרבה ובהמשך קערית שתכולתה בין כוס לכוס וחצי
    הרשי לי לבשר לך כי מעבר להצתרפותך למשפחה של אלו שנמאס להם להכחיש ורוצים שינוי בחיים נכנסת לעולם של גורמה
    בהמשך אסור לך לפספס כלום ומותר לך לטעום מהכל ולהנות מכל העולמות כי זה חשוב לגוף ובריא לנפש
    אבל והאבל פה עצום ומשמעותי
    לטעום ברמת גורמה
    להערבב בלשון וללטף את החיך להנות מכל ביס שנכנס ולא בשום אופן לשאוף לסיים את כל מה שמגישים לך.
    יש טרנד כזה היום במסעדות מסויימות ויש גם טרנד "שלא יחשבו שקמצנים פה אז מפוצצים באוכל
    אמא החמה והסבתא הם אוייבי התהליך ולא תצליחי לחנך אותם למזוג לך בכמות המתאימה
    אכלי לאט ובתיאבון השתדלי להימנע משומנים בעיקר בבשרים בהמשך
    למדי להגיד לא תודה ולהשאיר בצלחת ואל תתביישי
    אם יכולה בשלי לעצמך או קומי /מזגי לעצמך מה שטוב לך ומתאים לך בכמות ובאיכות.

הקשיבי לגוף שלך הוא מדבר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו