רעב לילי-האם רמות הגרלין עולות ?!

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• רעב לילי-האם רמות הגרלין עולות ?!
    מקס ברנר
    10/04/2012

שולה-הילה-הרופאים וכל מי שיודע
    זכור לי מחומרים מקצועיים שקראתי בעבר, שאחד הסימנים לרמות גבוהות של גרלין (הורמון הרעב )הוא רעב לא הגיוני בשעות הלילה-השעות שלאחר ארוחת הערב.
    ותיקי הבריגדה זוכרים שנותחתי לפני שנה ורבע, ואני תקוע כבר המון זמן ברמת משקל לא משביעת רצון.נגיד בעדינות שגם אחרי הפחתת 35 ק"ג כמעט אני עדיין ב-BMI 38
    באחרונה אני מוצא את עצמי סובל מרעב בשעות הלילה שמחייב אותי לאכול גם בשעות מאוחרות.אמש קמתי ממיטתי לאחר השעה אחת בלילה עם רעב שלא איפשר לי להרדם.אכלתי כל מיני שאריות שהיו במקרר עד שהרגשתי כשיר מספיק לחזור לישון.
    כרגיל-אני מבקש מידע ולא הטפות מוסר ! האם סביר שרמות הגרלין עולות בגלל ייצורו באתרים חלופיים,ואם כן-איך מנהלים את המצב ?
    שיהיה לכולכם חג שמח ואביבי !!

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעב לילי-האם רמות הגרלין עולות ?! - תגובה

שולה זק
    10/04/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שולה זק
    10/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש שאצלי מתחילה אותה תופעה

שלמה מסאסא
    11/04/2012

מקס ושולה יקרים,
    מקס אמנם לא נפגשנו אלה רק בפורום. אז קצת על עצמי.
    עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני שנה ושלושה חודשים בתל השומר ומטופל שם.
    ירידה יפה ועומדת בכל הציפיות שלי. לפני חודשיים בצהרי היום היתה נפילת סוכר שהייתי מוכרח ללכת לשכב או לעצור בצד ולנמנם כחצי שעה.
    עשיתי את כל הבדיקות לפי בקשת הרופאה המנתחת והכל היה תקין.שלב הבא נפגשתי עם הדיאטנית והמלצה שלה היתה לאחר שאני מתעורר לאכול גביע אשל או מוצרי גבינה ולא להתחיל עם קפה או שתייה. כי אני מתרוקן במשך הלילה מחלבונים ופחמימות, כי אוכל מעט, לאחר חצי שעה מותר לחזור לשיגרה של השתייה.
    זה עזר והתופעה של נפילת סוכר נפסקה.
    בשבועיים אחרונים יש אצלי גם תופעת הרעב כשעתיים לאחר ארוחת ערב, או התעוררות באמצע הלילה. אבל אני אוכל 5 יחידות של פתית אורז או פרי להרעת הרעב ואז חוזר לישון לארבע שעות. קבעתי פגישה עם הרופאה והדיאטניות מה לעשות.
    כי אני שומר יפה על המשקל ולא מוכן לעלות חזרה למשקל של 70 ק"ג.
    שולה ,כדאי אולי לחשוב לארגן משהו של אלו שעברו כבר משנה ומעלה ,כי לדעתי צריך המלצות ומייגע על תופעות שמתעוררות ואנחנו לא יודעים מה מחכה לנו בדרך.
    חג שמח שלמה מסאסא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקס ושלמהביקשתי תגובת הילה

שולה זק
    11/04/2012

בוקר טוב חברים יקרים
    מאחר וגם בימי "הגדולים" לא הייתי אכלנית לילות קשה לי להתייחס ואין לי מידע מעשי לחלוק אתכם למה התופעה וכיצד מטפלים. מקווה שהילה או הרופאים יתנו מענה מפורט לסוגיה זו - שודאי מציקה לרבים.המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שולה זק
    11/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שולה זק
    11/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

הילה כהן
    11/04/2012

הי מקס
    בנושא ויסות הרעב והשובע רב הנסתר על הגלוי , גרלין הוא רק שחקן אחד במערכת המורכבת הזו.
    גרלין מופרש מאתרים נוספים במערכת העיכול ולא רק בקיבה וכמעט ואין מחקרים בנושא עליית רמות גרלין בטווח הארוך לאחר ניתוח שרוול .

הניתוח נותן את האפקט המקסימלי בשנה הראשונה ולכן זו מכונה " ירח הדבש" בשנה הזו חשוב לעבוד על הרגלי אכילה טובים ולכן שנה ורבע אחרי הניתוח חשוב שתמצא לך מסגרת פרטנית או קבוצתית שתתמוך ותסייע לך לשמר / לשפר הרגלי אכילה .
    באופן מעשי מבחינה תזונתית שים לב לאכול במרווחים של עד שלוש שעות , לאכול ארוחות מאוזנות דהיינו : פחמימה חלבון וקצת ירק , להשתדל ,למרות העליה בצורך , להמעיט באכילת ממתקים או ג'אנק פוד שגורמים לרעב ולהעדיף פחמימות מורכבות .
    תקפיד על ארוחת לילה כשעתיים לפני השינה , רצוי מאוזנת ומשביעה ( ממה שאתה מכיר כמשביע אותך לטווח ארוך יותר )

השלב הזה עלול להיות מתסכל מאד ולהוביל לעליה מואצת במשקל. נסה לחשוב מה יעזור לך להתמודד איתו ולגייס משאבים עצמיים וסביבתיים להתמודדות זו , אני מאמינה שאתה בדרך הנכונה אחרי הישג לא מבוטל ושתמצא את המשאבים להמשך הדרך .
    אם חלק מהעיניין הוא התרופפות הרגלים אני ממליצה בחום על הספר לשקול מחדש restart של ד"ר ציפי העצני
    בהצלחה רבה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו