מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מחשבות שבוע אחרי ניתוח שרוולחנה06/06/2012
אני מרגישה מצויין, כלום לא כואב (טיפ-טיפה התפרים, אבל זה לא נחשב). אני מרגישה גם שחרור רגשי גדול, כי תקופת ההמתנה של למעלה מחצי שנה הסתיימה, חלפו כל הפחדים והגוף מתחיל להרגיש קליל יותר (כבר עכשיו, מה יהיה עוד כמה חודשים???) ואני חושבת הרבה על כל מינינ דברים שקשורים לשינוי שהתחיל בחיים שלי. בין היתר, אני מצטערת על תקופה די ארוכה (ארוכה מדי) בה הקשבתי לעצות של כל מיני אנשים שלא לעשות את הניתוח. כידוע, יש הרבה דעות קדומות בקשר לניתוחים בריאטריים, הרבה "סיפורי סבתא" שמתגלגלים ("האח של הדוד של השכנה של הסבתא שלי עשה את הניתוח וכמעט מת, ועכשיו הוא סובל נורא"). יש גם אנשים שאוהבים להגיד: צריך לסגור את הפה ולהפסיק לאכול, צריך לעשות את זה לבד, מתוך החלטה וכח רצון וכו' וכו'. את המשפטים האלה אני שמעתי (והרבה!) מאנשים שבחיים לא שקלו יותר מ-60 קג. על הדברים האלה ונסיונות כושלים לרזות ללא ניתוח אני בזבזתי קרוב לשנתיים, ואני עכשיו אני מאוד מצטערת על זה. והנה המסקנות שלי:
1. את האנשים בעלי עודף המשקל אוהבים להאשים בחוסר כח רצון. זוהי האשמת שווא! ברוב המקרים אנשים האלה מפגינים כוח רצון גדול מאוד בכל תחומי החיים, חוץ מאוכל, כי זה סיפור אחר. לא חסר לנו כח רצון, אנחנו פשוט עומדים מול אתגר גדול (ולכל אחד מאיתנו יש סיבות למה הוא הגיע לזה). עכשיו אני תמיד עונה לאנשים רזים שמאשימים אותי בזה שאני "לא סוגרת את הפה": "אם הייתם במקום שלי ומתמודדים עם מה שאני מתמודדת, הייתם עוד יותר שמנים".
2. לא להתעקש לעשות את זה "לבד", אם לא הולך! אחת החוכמות הגדולות בחיים - לדעת לבקש עזרא. זה לא בושה, לא חולשה! זה סימן לבגרות ולזה שאדם לוקח אחראיות אמיתית על חייו. כמו בכל תחום, גם כאן - לא להתבייש להגיד: "אני זקוק לעזרא בהרזיה, ולכן אני אעשה ניתוח". ניתוח - זה עזרא נפלאה! הרי בתוך כל אדם שמן יושבת לה קיבה ענקית ותובענית, שכל הזמן דורשת אוכל, עוד ועוד. והניתוח מקל מאוד על ההתמודדות הזאת. הוא מאפשר לאדם להפעיל את כוח הרצון שלו ולשנות את ההרגלי האכילה.
3. לא להקשיב לשמועות ומידע כוזב, אלא להסתמך אך ורק על מקורות מידע אמיתיים: רופאים המבינים בעיניין ואנשים שבעצמם עברו ניתוח בריאטרי.
4. אחד הוויכוחים הגדולים שהיו לי בקשר לניתוח היה עם חברה "טבעונית" (רזה מאוד, כמובן), שאמרה: "כמה זה נורא, לחתוך בבשר החי, כמה זה אלים כלפיי הקיבה שלך!" לומר את האמת, הטענה הזאת בלבלה אותי במשך הרבה זמן. היום אני יודעת, שהתשובה הנכונה לזה: "אולי זה אלים כלפיי הגוף שלי, אבל אלימות הרבה יותר גדולה - לגרום לו לסחוב 60 קילו מיותרים!" אנחנו בוחרים את הרע במיעוטו. וצריך לומר שהגוף מפעיל את כוחות הריפוי שלו ומתמודד יפה מאוד עם הניתוח, ונהנה מהשחרור שהוא זוכה לו עקב ירידה במשקל.
היום אני מרגישה הקלה גדולה, ויש לי המון מוטיבציה לחיים חדשים ולעבודה הקשה שמצפה לי - לשנות את החשיבה בקשר לאוכל והגוף שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואוווווווו כל הכבוד לך
נועה06/06/2012ותודה על הפתיחות!!עוזר ומעודד מאד לא להתייאש ולהמשיך למטרה המיוחלת-הניתוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה - המשורוולת החדשה!!!
אני07/06/2012שלום חנה! כמה שאני מבינה אותך...ובפורום הזה כולנו מבינים אחד את השני. ברוכה הבאה!!! שמי אנה ועברתי ניתוח קיבה (מעקף קיבה)לפני 4 חדשים. ירדתי כבר 30 קילו. החיים אחרי הניתוח באמת אחרים ודורשים מן המנותח הרבה כוח רצון,סבלנות ונכונות כדי להתרגל לחיים "שאחרי".אני מסקימה עם כל מילה שכתבת!!! לאדם שמן לא שאין כוח רצון - להפך יש לנו מלא כוח רצון ודרישות מעצמינו - הבעיה היא שיש לנו קיבה גדולה מדי ,היא מפרישה המון הורמון בשם גרלין והוא דורש מאיתנו לפתוח את המקרר לעיתים תכופות מדי - ומכאן נובע מצבינו.הניתוח לא עושה פלאים - הוא רק מקטין את גודל הקיבה ונותן לנו כלי - שאיתו אפשר להתמודד בירידה במשקל!!! אחרי הניתוח דרושה משמעת עמצית גדולה מאוד כדי להתרגל לכמויות האוכל הקטנות, ללעוס לאט,להפריד שתיה מאוכל..ועוד ועוד כדי להתחיל בדרך החיים החדשה.מה גם שאחרי הניתוח צריך להתחיל לנהל אורך חיים חדש - צריך וכדאי להתחיל בהליכות ומי שיכול גם חדר כושר בהדרגה. אנשים שמנים - הם אנשים רגילים לכל דבר, רק עם משקל גדול יותר.וכל מי שאומר שאנחנו שמנים כי אין לנו כוח רצון - הוא פשוט טיפש וזה הכל. אין בני אדם בריאים ב 100% לכל אחד הבעיה שלו וצריך להבין את זה. ומי שלא מבין - שלא יבין...בעיה שלו.
בהצלחה לך יקירתי בדרכך החדשה - עלי והצליחי!!! אני רוצה להמליץ לך על הליכה של לפחות חצי שעה ביום כבר עכשיו - זה יתן לך תוצאות טובות בירידה במקשל. תתחילי פשוט ללכת כל בוקר כמוני או כל ערב. ולאט ללאט תעלי את זמן ההליכות ואת הקצב.את בטח בדיאטת החלבי עכשיו..ובטח קצת נמאס לך מהחלבי והז'לי...אז הנה המלצה - בתקופה הזאת אפשר גם לבשל תותים,שזיפים מיובשים,מישמשים מיובשים, או פרות אחרים עם מעט סוכר או עדיף סוכר לייט של סוכרזית - זה טעים ומגוון את התפריט של החלבי. תצליחי!!!
חיבוק חם ואוהב,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד חנה - תגובה
שולה זק07/06/2012ראשית - בהצלחה
שנית - העברתי את דבריך לשאלות הנפוצות . מידע חשוב מאוד לכל המתלבטים ולאלה שבדרך.
ולגבייך - כמו שאמרת, את מאושרת ובדרך הנכונה.
"לא בוכים על חלב שנשפך" מכירה את פתגם עתיק היומין הזה. העיקר את קיבלת את ההחלטה הנכונה ואת אחרי בתחיתו/עיצומו של התהליך.
שמחה לקרוא עד כמה את מרגישה טוב ומאושרת - זה חלק מהמוכנות הנפשית שלך לתהליך.
בהצלחה בהמשך ואנחנו כרגיל כאן ונשמח לשמוע על התקדמותך ואני משוכנעת שגם תעני לפונים ולמתלבטים.
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)