מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שבע חודשים אחרי ניתוח שרוולנילי13/06/2012
שלום חברים היקרים, חדשים וותיקים.
אני 7 חודשים אחרי ניתוח שרוול קיבה.
משקל התחיתי - 114 (ביום הניתוח), היום אני שוקרל 86 ק"ג.
מה אני מרגישה ? אני כל יום מברכת את הרופא המשפחה שלי ששלח אותי ליעוץ בקשר לניתוח. לבד לא הייתי מבקשת, כי לא חשבתי בכלל שאני סובלת מהשמנה חולנית. ככה, לא פחות ולא יותר. הייתי בריאה לגמרי, אבל.....ביום לפני הניתוח היה לי סוכר גבוה מאוד, כלומר היתי כבר חולת סכרת.
היום אני מרגישה שהחיים שלי ממש השתנו. אני נשואה ואם ל-2 בנות, עובדת משרה מלאה. אז אתם כבר מבינים שאחרי עבודה אחת יש עוד עבודה בבית :)). לפני ניתוח, כשהיתי חוזרת הביתה אחרי עבודה, הייתי חייבת מנוחה, קצת לשכב, לאכול....רק אחר כך הייתי קמה לטפל ב"משק הבית". היום יש לי הרבה יותר כח לכל דבר שאני צריכה או רוצה.
מכוון שאני עושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע - אין לי עודפי עור וגם מצב הכללי ומראה החיצוני - אני לא זוכרת מתי הייתי כזאת :) אולי בגיל 17.....
פחת הגדול שלי לפני ניתוח היה מעודפי עור רפוי. אז אני ממליצה לכולם בחום :
תעשו פילות גופנית. אני אישית יום אחרי הורדת תפרים, התחלתי להיתאמן בקבוצת נשים ונערות (ארובי ועיצוב גוף). שעה ביום, פעמיים בשבוע + הליכה במשך 45-60 דק' בשבת.
היתי רוצה להוסיף עוד, אבל אני גרה בישוב קטן, ואין לנו הרבה מה לבחור ולשלב.
אבל גם פעילות שכזאת עושתה פלאים ! מידה 44 במקום 52 - זה מדהים. לא ?
איכות חיים והזוגיות גם השתנו לטובה, ובהרבה ! חלק מכם תאבינו את הרמז :)
למה אני כותבת את כל זה ? כי אני זוכרת את עצמי חוששת ופוחדת פחד מוות....מה יקרה, מה יהיה, איך אני זה, מה אני אעשה באם.....אלף שאלות ופחדים. אבל לחצתי קצת "גז" וזזתי קדימה. ואני מרוצה מאוד ומאושרת. אבל יש פחד חדש !
לשמור על הקיים....האם אני אשמין קצת ? מקובל עלי את ה-10-20% מהמשקל שהשלתי...אבל אני לא רוצה !!! לא אכפת לי להשאר ב-86 ק"ג, בעיקר שרק לא לעלות .
עכשיו עוד המלצה קטנה וחשובה בעיניי :
תהינו מהחיים, תבקרו במסעדות ובתי קפה, תאוכלו ! תזמינו כמו כולם, תבחרו מנות קטנות, אבל תזמינו ותשתתפו בסועדים האחרים, אפילו עם ישאר חצי או 2/3 על הצלחת, זה לא נורא !
היום יש מה לבחור, גם לאנשים אחרי ניתוח קיצור קיבה. תעשו ספורט ומעקב אצל דייטנית, נו בבקשה.....
בברכה,
נילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך מרגש לקרוא - תגובה
שולה זק13/06/2012כל הכבוד נילי.
כל כך התרגשתי לקרוא את דבריך שיצאו מעומק ליבך.
שמחה שנפל בחלקי גם לשוחח איתך בטלפון לפני הניתוח ואחריו.
אני מעבירה את הפוסט שלך לשאלות נפוצות. חומר כל כך אוטנטי ואמיתי למי שנמצא לפני ובהתלבטויות וגם למי שאחרי בתחילת הדרך.
הצליחי בהמשך
חיבוק חם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה מאוד אבל לא יודעת איך להתחיל
רינת24/06/2012שלום לכולם,
שמי רינת ואאני רוצה מאוד לעשות את הניתוח של השרוול או טבעת אני לא יודעת מה עדיף או איך אני יוכל להתמודד עם הטיפול בילדה הקטנה שלי.
אני צריכה חיזוקים כי אני יודעת שאני רוצה אני רק מפחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רינת
נילי25/06/2012בגדול אין שום בעיה, כשתחזרי הביתה מבית החולים (3-4 ימים אחרי ניתוח), תוכלי לתפקד כמעט כרגיל. אני לא שטפתי ריצפה בערך חודש, כי היה קצת קשה להתקופף, אבל בני המשפחה עזרו לי גם עם זה, וגם בכל דבר אחר. האמת היא שהרגשה היא אפילו פחות "רעה" מאשר אחרי לידה (למשל). כמובן שהכל מאוד אישי, אבל בגלל סוג הניתוח (זעיר פולשני, לפורוסקופי) החלמה היא הרבה יותר מהירה. אז אני חושבת שבהחלט תוכלי לטפל בילדתך ללא בעיה. לא נדבר על סיבוכים ובעיות ונקווה לטובה. להתחיל את יכולה אצל רופא משפחה שלך, לבדוק האם את עומדת בקריטוריונים, לבצע בדיקות דם בסיסיות ולבקש הפניה ליעוץ במרפאה להשמנת יתר בבית חולים איתו קופה שלך עובדת (עדיף כמה שיותר קרוב למקום מגוריך).
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)