ויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• ויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילה
    חן
    18/08/2012

הילה שלום רב, אני כ-3 שבועות לאחר מעקף קיבה,אני נוטלת שני כדורי צנטרום ג'וניור למציצה ביום, והוספתי בימים האחרונים גם כדור b12 אחד מתחת ללשון, רציתי לדעת מהם הויטמינים שחייבים לקחת לאחר מעקף קיבה (לכל החיים), התור שלי לתזונאית הוא רק בעוד שבועיים.
    תודה מראש
    חן

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילה - תגובה

שולה זק
    19/08/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שולה זק
    19/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

הילה כהן
    19/08/2012

שלום חן
    פרוטוקול הויטמינים מארה"ב הוא מולטיויטמין , 2 כדורי סידן , כדור B12 וכדור ברזל .
    נוכחנו שהתזונה בארץ שונה מבארה"ב בעיקר מבחינת זמינות מוצרי חלב דלי שומן ולכן בימים אלה דנים בפורום דיאטניות בריאטריה על התאמת ההנחיות לסטנדרט ישראלי.
    מאחר וניתן לבדוק בדם B12 וברזל - חשוב לבדוק בדם לפני שלוקחים אותם. לא ניתן לבדוק רמות של כל הויטמינים הנמצאים במולטיויטמין וכן רמות סידן בעצם ולכן אני ממליצה על נטילת תוסף סידן ציטראט ומולטיויטמין. וכן על בדיקות מעבדה הכוללות PTH המרמז על מצב העצם אחת לשלושה חודשים בשנה הראשונה .
    אם את יורדת מהר (20 ק"ג בחודשיים ) חשוב ליטול גם קומפלקס B
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו