מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- היי לכולם!מורי29/08/2012
בתחילת דבריי אגיד שאני כל כך שמחה שמצאתי את הפורום הזה כדי לקרוא חוויות, להחכים וכמובן להתרשם מההצלחות של כולם.
כששאלתי פה שאלה בפורום, השאלה שלי זכתה למלוא תשומת הלב גם משולה זק המקסימה וגם מד"ר גוייטין. תודה לכם!
אני אמורה להשתרוול בנובמבר ומחכה בקוצר רוח... ישנה שאלה אחת שעליה לא מצאתי תשובה ברורה וחד משמעית, כי אולי אין כזו... (?)
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לעשן? כל התשובות שנתקלתי בהן עד כה היו בנוסח זהה: לא מומלץ לעשן באופן כללי ואף רופא לא יגיד לך חד משמעית "את יכולה לחזור לעשן".
ואני שואלת... ובכל זאת? חחח
האם יש סיכון מסויים, משהו שעלול לפגוע בהחלמה וכאלה?
האם מישהו מחברי הפורום יכול לספר לי מנסיונו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון - תגובה
שולה זק29/08/2012מורי שלום,
כמו שנאמר רצוי להפסיק בכלל לעשן.....גם זה יבוא בעתיד אני מקווה. רק עניין של רצון.
אז לעניין העישון לפני ואחרי הניתוח.
ממליצה לפני הניתוח להפסיק לעשן לפחות שבוע דבר שיקל עליך אחרי הניתוח מבחינת ליחה ושיעולים שלא הכי נעימים אחרי ניתוח.
באופן כללי אפשר לחזור לעשן אחרי כמה ימים כשהשפעת ההרדמה עוברת ומתחילים לשתות ולאכול מעט. אין מניעה לעשן אחרי הניתוח (אלא מהסיבות הידועות...שזה לא בריא חחחחח). אני מכירה הרבה מנותחים שמעשנים כהרגלם ואין שום השפעה על הניתוח.
ממליצה שבועיים לפני הניתוח להכנס לדיאטת דלת פחממות על מנת להקטין את הכבד השומני וגם להכנס מעט למשמעת ושינויי הרגלים.
בשאלות הנפוצות ניתן למצוא תפריטים מומלצים של הילה לדיאטת דלת פחממות (דיאטת חלבונים)
אז בהצלחה....הזמן רץ והניתוח יגיע מהר.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
אולגה30/08/2012אהלן :) אני אענה לך בתור מעשנת..
אז כן, כמו ששולה רשמה, מומלץ מאוד להפסיק לעשן לפני הניתוח <דבר לא קל ונשמע אפילו לא מציאותי> אז אני אענה בכנות.. אני המשכתי לעשן, ויום לפני הניתוח ניסיתי לעשן כמה שפחות. ביום של הניתוח לא עישנתי בכלל <בעקבות אמא שלא הסכימה וחפרה!>..
בכל מקרה,כמובן שאחרי הניתוח הדבר האחרון שמעניין אותך זה סיגריה, ככה ש-זאת ההזדמנות להפסיק לעשן!!!! אני זוכרת שאחרי הניתוח ניסיתי לעשן סיגריה והיא הגעילה אותי רצח ואז בערך חודש לא עישנתי.. הטעות שלי היא שחזרתי לעשן..
הפואנטה היא שהניתוח הוא כלי נהדר להפסיק לעשן. הרבה משורוולים הפסיקו לעשן בעקבות הניתוח, אז מניסיון אישי אני ממליצה לך לנצל תהזדמנות.. וזה אפשרי.
אני פשוט עקשנית מפונקת ולא רציתי כנראה באמת להפסיק לעשן...וחבל לי על זה :(
תנצלי תמומנטום מותק...
מקווה שעניתי לך פחות או יותר, וכמובן שיהיה המון המון בהצלחההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון - תגובה
שולה זק30/08/2012תודה אולגה - פוסט חשוב מאוב בתחום העישון והקשר לניתוח.
מעבירה את דבריל לשאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
מורי30/08/2012תודה רבה לשתיכן. :)
אולגה, אני אגיד לך מה.. חשבתי על זה, ואמרתי לעצמי: אחרי הניתוח אני לא אוכל לאכול, בקושי אוכל לשתות, נלקחו לי הנאות החיים ;) <לזמן מוגבל אמנם, אבל עדיין>
אז בראש שלי, אני מנסה לתאר איך תהיה תקופת ההחלמה בבית החולים ובבית, והסיגריה היא ה"נחמה" היחידה שמצאתי.
אני מכירה את התחושה של להיגעל מהסיגריה, זה קורה לי כשאני חולה...
לקחתי את דברייך לתשומת ליבי, אשתדל לעשות כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בחשיבה- תגובה
שולה זק30/08/2012לא נלקחים לך בכלל תענוגות החיים
א לא מפסיקה לאכול ולא מפסיקה לשתות. נהפוך הוא את תהני מכל ביס ומכל לגימה.
אל תכללי עישון בהנאות החיים. זו הנאה "שהורגת"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ששולה צודקת..
אולגה31/08/2012סיגריות זה בכלל לא עניין מעניין...
חיי האוכל כל כך משתנים.. פתאום את שמה לב לטעם של כל פרי,של כל גבינה, של כל פסטרמה או עגבניה...כל כך הרבה דברים שפתאום באמת -אוכלים-אותם ולא בולסים... ואם כבר לא לקחו לנו את ההנאות אלה לקחו לנו את האסונות וטוב שכן!! בגלל שהגוף מתנקה כל כך בחודשים אחרי הניתוח אז לא בא לך אפילו לזהם אותו בכמויות של צ'יפס,שווארמה או משו בסגון...
וגם אם בא, אז ביס וגמרנו..
אפילו אכילה של גלידה נהיית הנאה יותר גדולה חחח..
בקיצור- נהנים מהאוכל,ומכל האוכל... רק שהכל בקטן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזק את שולה. נאפוך או .כל הטעמים..
מויאל יגאל02/09/2012כל הטעמים חוזרים ובגדול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניסחתי את עצמי טוב ..
מורי02/09/2012עניין הנאות החיים נאמר בצחוק גמור, מסכימה בהחלט עם מה שנאמר כאן.
אני חושבת שאני, להבדיל מרוב האנשים שמגיעים לניתוח, לא הייתי שמנה כל חיי, אלא מלאה ועגלגלה שמאז ילדותי הייתה לי מודעות לעניין נטיית ההשמנה שלי וחשבתי על כל ביס שנכנס לי לפה... אני בת 23 כמעט, והשמנתי מאוד בתקופת הצבא ובשנה שאחרי כן, פעם ראשונה ששיחררתי רסן והריי לכם התוצאה: 1.62 , 110 קילו. ניסיתי דיאטות, ניסיתי לחזור למוטב, איבדתי כל כיוון... ואז החלטתי, אחרי שראיתי במו עיניי הצלחתם של מנותחי שרוול, ללכת על זה ולעזור לעצמי.
מי כמוני יודעת פעילות גופנית מהי (כמה שנים טובות בחדר כושר תוך שמירה על ההגדרה "מלאה" , לעולם לא הצלחתי להגיע למשקל יעד, אבל נראיתי טוב) , מי כמוני יודעת מה זה להנות מאוכל בכמויות קטנות.
הדבר לא זר לי לגמרי. מקווה שהנסיון יעזור לי אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניסחתי את עצמי טוב .. - תגובה
שולה זק02/09/2012מחזיקים לך אצבעות וכמובן אנחנו כאן לחיזוקית חחחחחח ולעישדוד
את לא לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)