יומן אשפוז - אוגוסט 31

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• יומן אשפוז - אוגוסט 31
    משורוול בקרוב
    02/09/2012

יומן אשפוז - אוגוסט 31
    אתחיל בתודה לחברי הפורום, קראתי את היומנים שלכם ונעזרתי בהם לדעת לאן פני מועדות.
    נקבע לי תאריך לאוגוסט31 והכנתי את עצמי בדיאטת פחמימות כ- 3 שבועות 7 ק"ג פחות.

השלמתי את כל הבדיקות המקדימות בהצלחה מלבד בדיקת גסטרוסקופיה שבה נתגלה חיידק בקיבה, טופלתי באנטיביוטיקה משולשת וכדור לטיפול בדלקת בקיבה לפני הניתוח.
    כשבוע לפני הניתוח נחבלתי בצלעות בסחנה – גן השלושה מה שהעמיד בסכנה את קיום הניתוח במועד
    ובכל זאת לאחר צילום במיון ואישור שאין פגיעה בריאות או חלילה שבר בצלעות למרות כאבים עזים הגעתי ביום חמישי 21:00 לבי'ח אלישע כמתוכנן.

בקבלה שילמתי ומילאתי טפסים ולמחלקה – בגלל הכאב בצלעות התקשיתי לשכב ולכן הזריקו לי וולטרן וכך ישנתי שנת ישרים לילה שלם לאחר שבוע שסחבתי כאבים בצלעות בבית.
    5 וחצי השכמה, חומר להסרת שיער מהבטן, מקלחת, ולמטה לחדר קבלה לניתוח בצעידה.
    לקחו ממני פרטים ודגמו חום, סוכר, לחץ דם, וכדומה אשתי הגיעה, נשיקה, נעלתי ערדליים, לבשתי כובע, פיפי אחרון (בכדי להימנע מקטטר) ולחדר הניתוח.
    מיטה צרה, חיברו אותי למכשירים, אינפוזיות, ועוד כל מיני... ואז בלי שאני ארגיש התעוררתי לקול קריאה חוזרת ונשנית בשמי . התעוררתי והודיתי בהתרגשות לכל מי שרק יכולתי מסביבי.
    מצאתי את עצמי בחדר התאוששות למשך 24 שעות (יום שישי) – באלישע מקובל להתאושש בטיפול נמרץ.
    להפתעתי עבר די בקלות, בעיקר תוך שינה ומשככי כאבים. אפשרו לאשתי להיכנס למשך דקות ספורות בלבד.
    למחרת (יום שבת בבוקר) העבירו אותי לחדר קינג דויד באלישע, חדר לבד עם נוף לכרמל ולים כמו מלון – פירסט קלאאאס.
    דר עסליה ביקר אותי אמר שהכול בסדר ונתן הנחיות לתרופות לצוות. כל היום הייתי צמוד לאינפוזיה ולנקז, משתדל לצעוד הרבה ולנשוף לתוך מכשיר עם כדורים שנתנו לי בכדי למנוע דלקת ריאות.
    למחרת (יום א') התעוררתי ממש בסדר, שגרה מאוד דומה ליום הקודם, פגישה עם דיאטנית, בשעה 17:30 דר' עסליה הגיע לבדוק אותי והחליט שאני יכול להשתחרר. נשימה עמוקה והופפפ הנקז החליק החוצה.

זהו לא מזמן נכנסתי הביתה עייף ומחורר מכל הזריקות והאינפוזיות ואני די לחוץ מה יהיה בהמשך? מה אוכלים? מה אם יכאב? ואיך לומדים לאכול מחדש כמו תינוק שרק נולד?
    אני מקווה שעשיתי את הצעד הנכון ומאחל לכולכם לעבור את התהליך בקלות יחסית.

לסיום אני רוצה להודות לדר' עסליה ולצוות באלישע, אנשים מיוחדים מסורים ומאוד מקצועיים שגרמו לי להרגיש בטוח בכל שלב בתהליך.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יומן אשפוז - אוגוסט 31

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יומן אשפוז - אוגוסט 31 - תגובה

שולה זק
    02/09/2012

שהיה בשעה טוב ואני משוכנעת שבחרת בדרך הנכונה.
    החלמה מהירה מהחבלה ומהניתוח ונשמח לקרוא על ההתקדמות והתוצאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למשורוול החדש!!!

אני
    04/09/2012

שלום לך משורוול חדש!!!:-)))
    קודם כל מזל טוב!!!!

האם עשית את הצעד הנכון?ברור!!!!!וכל הכבוד על ההחלטה הזאת!!!מעתה והלאה חייך יהיו שונים מהחיים בקודמים שלך.קודם כל עליך להישמע להוראות הדיאטנית ולאכול אך ורק שהתאם לכל מה שתאמר,שנית עליך להקנות לעצמך הרגלי חיים חדשים,כמו לאכול כל 3 שעות,לשתות הרבה ולהתחיל לאט לאט בהליכות ועם הזמן לשלב גם התעמלות על מכשירי כושר!!!אני לפני הניתוח שקלתי 170 קילו ובקושי הלכתי לשרותים ולאכול במטבח בבית ולא האמנתי שאני אתחיל לעשות התעמלות על מכשירי כושר,אבל כן יש גם הפתעות לטובה בחיים!!!וברוך השם שכך!!!אז הנה עברו בדיוק 7 חודשים אחרי הניתוח.ברוך השם הורדתי 35 קילו וכעת אני על אמצע הדרך כשאני שוקלת 135 קילו. על פי הכרורג שלי אני אמורה להגיע למשקל של 90 ק"ג. יש כאלה שחולמים על 60 אבל במקרה שלי של 170 קילו ביום הניתוח החלום והתקווה הוא לפחות 90.ברוך השם ירדה לי הסכרת !!!וזה הכי חשוב...אני לא יודעת אם יש לך סכרת וכמה אתה שוקל,אבל אם יש לך אתה בוודאי יודע איזה תאבון מתפתח בעקבות הזרקות של אינסולין וכמה קשה להתגבר עליו. לפני הניתוח הייתי מחוברת בבית למכשיר חמצן,הייתה לי סכרת קשה שכמעט רצחה אותי,נחנקתי בלילה והיה לי דום נשימתי,כמעט לא הלכתי.והנה אחרי הניתוח,ממש אחרי השבוע הראשון שבו הורדתי 10 קילו יצאתי לטיול בפארק עם הכלבים היקרים שלי!!!והייתי הכי מאושרת בעולם!!! ו ההתחלה הייתה קשה,צעד אחרי צעד,5 דקות הליכה 10 דקות ישיבה ושוב וככה בערך חודש.ואז אם הזמן רק הולך ומשתפר בלי העין הרע וברוך השם !!!!!! הסכרת חלפה,החזרתי ליד שרה את מכשיר החמצן,התחלתי ללכת - היום אני מטיילת בכיף שעה שלמה על הכלבים שלי בפארק וגם מתאמנת יום יום על מכשיר כושר שיש לי בבית - אליפטיקל - בנתיים 20 דקות ביום ובעזרת השם הזמן יעלה בהמשך!!!
    אני לא אומרת שהדרך קלה,יש בהתחלה הרבה הקאות גם אם נשמעים להוראות הדיאטנית,הרי בכל זאת מדובר בניתוח גסטרו!!! בהתחלה יש קצת כאבים וקצת אי נוחות - אבל התוצאות שוות את הסבל!!!וכמובן שבשביל להיות בריא ויפה כדאי וצריך גם קצת לסבול.אני עוד באמצע דרכי,אבל אני מבינה שעשיתי את הצעד הנכון ביותר בחיים שלי - ניתוח מציל חיים!!!
    אני מחזיקה לך אצבעות,הא-ב של הכללים אחרי הניתוח זה הפרדה שתיה מאוכל,מותר לשתות רבע שעה לפני האוכל או חצי שעה אחרי,צריך לאכול כל 3 שעות, בין הארוחות לשתות הרבה הרבה מים - מינימום ליטר ליום,לאכול ארוחות קטנות בהישמע להוראות הדיאטנית בלבד, ללעוס לאט והיטב,להוציא סיבים מן הפה שלא ניתנים ללעיסה.בשבוע הראשון שבו אתה נמצא עכשיו ולמשך שבועיים הכלכלה שלך תהיה בעיקר יוגורטים,גבינה לבנה,קוטז',ג'לי ומרק צח.

כמה טוב להיזכר יחד עם מנותחים חדשים את תחילת המסע הארוך הזה!!! :-)

המון המון בהצלחה וחיבוק חזק!!!ושוב מזל - טוב!!!

בברכה,
    אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משורוול חדש

אוגוסט31
    04/09/2012

אנה תודה על תגובתך.
    הדרך שלך מרשימה ומעודדת, והטיפים שלך עוזרים לעשות שכל ולעודד והכי חשוב מגיע לך לחיות יותר טוב.
    גם אני הגעתי לניתוח חולה בשלל גורמי סיכון כולל בסכרת וגם אצלי כבר במדידות בביה'ח ללא כל טיפול תרופתי הגעתי לערכי סוכר מאוזנים - 130, התחלתי במשקל 165 והיום 4 ימים אחרי ניתוח 12 קג פחות (כולל ירידה כתוצאה משבועים דיאטת הפחממות).

הקריאה בפורם הכינה אותי לניתוח וכל הזמן דאגתי לעשות הכל בכדי להצליח שם.
    והיום כשאני אחרי, למרות שיחה קצרה עם דיאטנית מרגיש שההתמודדות האמיתית מתחילה עכשיו ולתמיד ואני שמח שיש שותפים לדרך ללמוד מהם.
    עבור אדם שלאכול הייתה הבעיה האחרונה שלו, ללמוד לשתות רבע כוס מים ולחכות לגזים שיפנו מקום להמשך זה סוג של שוק שאני לומד כמו כולם להסתגל אליו בנוסף לטיפול התרופתי לשבועים הקרובים (זריקות לדילול דם, כדורים לכאבים ולצרבת ועוד. וכן החשש והמעקב היומיומי על ערכי החום שתורם גם הוא את חלקו לעלית מפלס הלחץ).

אני מאמין שעשיתי צעד נכון ומקווה לעבור את תקופת ההסתגלות בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהיה לך בהצלחה בהמשך והמון בריאות .

יגאל מויאל
    04/09/2012

המלצה שלי לשבוע הראשון ארטיקים קרח עוזר בהחלמה ואם הבחילות .
    שתיה וכמה שאפשר.{אני שנה אחריי -65 קילו} השמח לעזור וליעץ .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

עופר
    27/10/2012

שלום
    אני שלושה שבועות אחרי ניתוח שרוול ויש לי שאלה, איזה פעילות גופנית מותר או אסור לעשות האם מותר ללכת למכון כושר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית - תגובה

שולה זק
    27/10/2012

אחרי שלושה שבועות קצת מוקדם ללכת למכון כושר. מה שכן מומלץ לעשו הליכות מתונות.
    כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי מכון כושר. בדרך כלל אפשר אחרי 6 שבועות לחזור לפעילות סדירה - מתונה בהתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו