עזרה ותמיכה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• עזרה ותמיכה
    tי6
    05/09/2012

שלום כולם...אני מנותחת שרוול שלושה חודשים וחצי. ירדתי כ25 ק"ג עד כה. מרגישה שלאחרונה אני רוצה לזלול יותר ממה שיכולה ולעתים מגיעה כבר לביס האחד יותר מדי הזה שאחריו כבר מרגישה עומס יתר ותחושה כללית רעה. בערך חודשיים לא הייתי אצל תזונאית כי איני מוצאת מישהי שתענה על הצרכים שלי בתהליך...האם מישהו יכול להמליץ לי מה האפשרויות? איך להתמודד? מה לאכול? מה כמויות סבירות לאכול כרגע? ממש אשמח לכל עזרה והכוונה...ולא להפנות אותי לתשובות שכבר ניתנו, אני ממש זקוקה להכוונה אישית בהתאם לי, ממש מרגישה חסרת אונים כעת....המון תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ותמיכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחושה הזאת מוכרת

yarden
    05/09/2012

וכל אחד עובר אותה ,במהלך הירידה במשקל ,חלקם אחר חודשים מספר..אין ספק שלחיות מכפית אוכל זה לא אפשרי ,עם הזמן הגוף דורש וגם את תראי שאם אין אוכל מספיק אין אנרגיה לגוף וזה הדלק ,שמחזיק אותנו.הכמויות שאת מדברת הן אפסיות לכמות שאכלנו לפני הניתוח ואם אכלת יותר ..לא נורא , בקשר לעומס שאת עוברת ,זה חלק מההנהלות שלך עם הגוף,רק את מרגישה אותו ..יש כמות שאת אוכלת וישנו מצב שאת מרגישה כבר את האי נעימות ,אז מפסיקים.לפעמים עוד טעימה של כפית עושה שמות לקיבה..לאכול לאט ,חלק מהניתוח זה ללמד אותנו ,לאכול לאט ,ללעוס טוב ,לדעת להפסיק את האוכל ,עדיף להוריד כפית ..לאכול מסודר עם הארוחות כל 3 שעות ואם קשה אפשר אחרי שעתיים ,לא קרה כלום ,צריך לזכור אלו כמויות קטנות.לפזר אותם לאורך היום.לשתות ולא עם האוכל ,חצי שעה אחרי האוכל לגימות ,לא לשתות עם קש. וממליצה לך לפנות לדיאטנית ,זה עוזר המון ,נכון שלא תמיד מוצאים אחת שמתאימה:) אבל מעט סבלנות ,מסתדרים ,זה גם תהליך.חוץ מזה יש אם אני לא טועה דרך הקופה ,שנמצאת באיזור שלך או ללכת לעיר אחרת ,מדינה קטנה ושווה את המאמץ בסה"כ ,הפגישה היא בהתחלה פעם בשבוע וולאחר פעם בחודש..זאת תקופה מרתקת ותזכרי שיש לך "חלון הזדמנויות" של שנה ,לרדת במשקל כי אח"כ זה כבר נהיה קשה.בהצלחה ושנה טובה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ורעב

נילי
    06/09/2012

שלום לך. אני עברתי ניתוח שרוול לפני 10 חודשים. תשובה שלי לא תחליף את יעוץ ומעקב מקצועי, ואת חייבת למצוא דיאטן/דיאטנית ב ר י א ט ר י ת ! תבדקי בבית חולים בו עברת את ניתוח או בקופת חולים שלך. למשל בקו"ח כללית פתחו מרכזים בריאטרים. עכשיו לעינייננו .

-ארוחת בוקר - במשך שעתיים מאז שהתעוררת - חובה. על הבוקר צריך לשתות לפחות כוס מיים, להמתין 20-30 דקות ולאכול א.בוקר. מה אוכלים ?
    1. קרקר/פתית עם גבינה, מעדן, יוגורט, אפשר להוסיף כף קורנפלקס עדין.

- לשתות מים כל שעה - כוס (לפחות חד פעמית), לא בשלוק אחד.

- ארוחת ביניים - ארטיק דייאט או מופחת שומן, יש מבחר ענק, למשל מאגדות שטראוס.
    אפשר לאכול קרקר עם ביצה + כפית מיונז מופחת קלוריות או קרקר עם רבע אבוקדו.

- ארוחת צהריים - מרק ירקות (כוס בערך), או קציצה מבושלת מדג, עוף, הודו או בקר. תוספת בצד - כף חומוס, כף טחינה, כף פירה ירקות מבושלים. או חזה עוף בגריל, או מנת דג מבושל או אפוי. צריך לאכל הרבה חלבון ולשתות מים.

- ארוחת ביניים - סלט טונה במיים עם תוספות כמו מלפפון חמוץ קצוץ, ביצה, תירס וכו'.

- ארוחת ערב - חביתה, שקשוקה לא חריפה (ביצה 1), פסטה מקמח מלא, גבינה לבנה עם תוספות (שמיר קצוץ, 10 צימוקים, קורנפלקס עדין, או לערבב כף קוטדג' עם כף יוגורט וניל, גבינה מוקצפת לילדים - יש ים של מוצרים טעימים ובריאים).

יש לך כאן 5 ארוחות, תאכלי כל 3 שעות, מקסימום - 4,.
    את מפספסת ארוחות לדעתי, ולכן מרגישה את רעב.
    תקפידי לאכול הרבה חלבון (ביצים, דגים, בקר, הודו אדום) - פעמיים ביום !
    אל תשכחי לקחת ויטמינים.

- ליווי של דיאטנית - חובה, כי את חייבת לבצע בדיקות דם כל 3 חודשים ולהכנס למעקב !
    בהצלחה,
    נילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

tי6
    06/09/2012

ווא זה נשמע לי הרבה מדי אוכל...חח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא,

נילי
    09/09/2012

הכמות של אוכל - דבר מעוד אישי, אבל בדרך כלל, נע בין 150 ל-250 גרם. אוכל מוצק - פנכנס חות, אוכל נוזלי - יותר. יש עוד הרבה מאכלים שלא מוזכרים כאן, אני אישית אוהבת דייסת קבאקר (שיבולת שועל), מרק עוף עו איטריות וכו'.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו