שנתיים וחודשיים יומן מסע

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שנתיים וחודשיים יומן מסע
    עופר
    15/10/2012

שלום לכולם !! המון זמן לא כתבתי כאן, אולי בגלל שאני עסוק ואולי בגלל שעם הזמן הניתוח הופך לשגרת החיים ואני מוצא את עצמי טיפה יותר מרוחק מהפורום הנפלא הזה. בכל אופן ישבתי והחלטתי לכתוב לכם קצת היום.
    לפני שנתיים וקצת - הייתי בעודף משקל של 80 קילו ושקלתי כ 160 בשיא. ההחלטה ללכת לניתוח היא לא החלטה פשוטה , ראשית כל הסובבים אותך תמיד יהיו נגדכם. זה נובע לדעתי ממספר סיבות: א) דאגה עמוקה לשלומך , בואו נודה בעובדה כי ניתוח הוא ל פתרון אידיאלי לשום בעיה ועדיף כל דבר אחר על ניתוח. ב) ניתוח נראה להם הקצנה , תעשה דיאטה - מה הבעיה? פשוט תפסיק לאכול. ג) אני חושב שזה הדבר הכי משמעותי - אין להם טיפת מושג בכלום. האמת שגם לי בתור שמן לא היה טיפת מושג בכלום, בזכות הפורום הנפלא הזה בכלל התחלתי להבין שיש פרצודורה שיכולה לשנות לי את החיים.
    אז נתחיל מ א)
    נכון - מדובר במהלך לא פשוט ומסוכן והוא אף מאוד טראומתי לגוף. עם זאת, אתם חייבים לזכור כי המצב שבו אתם מצויים היום והמצב בו אני הייתי מצוי לפני שנתיים הוא טראומתי פי מיליון ! כל יום שאתם במשקל הזה אתם גורמים לנזק בלתי הפיך לכל מערכות הגוף כולל לבב, לב וכו וכו. לכן, הניתוח עדיף. יש שיגידו כי הניתוח עצמו מסוכן - גם זה נכון, כל ניתוח מביא עמו סיכונים. אני תמיד מנסה להסביר זאת באותה הדרך שבזמנו הוסבר לי : זיכוי לסיבוכים או מוות בניתוח הם בערף 0.9 אחוז. כלומר 1 ל 100. הסיכוי למות עד גיל 50 מעודף משקל הוא 50%. כלומר 1 מ 2. ולכן השיקול היה מאוד פשוט באותם ימים.

ב- הקיבה שלי היתה כל כך גדולה עד שיכולתי בשעות רעב (תמיד) לאכול 2 וחצי מגשי פיצה משפחתית בלי בעיה, ולאחר כשעתיים הייתי מרגיש רעב בשנית. לכן שום דיאטה לא יכולה לעזור במצב שכזה.

ג- חוסר ידע מפחיד אנשים. גם אותי וגם את הסובבים אותי הפחיד הניתוח בהתחלה, הרי הולכים אל הלא נודע. אני יודע שאני שמן, ואני יודע מה הסיכונים אבל בתכלס, הכל בסדר פחות או יותר כרגע... אולי בעוד 10 שנים היו מתגלים כמה התקפי לב , אבל מי מסתכל כל כך רחוק - אפשר למות בכל מיני דרכים. חוסר הידע למה שהחיים יכולים להיות, חיים מושלמים, של שלווה , שקט , שינה טובה, זוגיות ומה לא! החיים שלי השתנו מקצה לקצה... הכל תודות לניתוח הזה.

לכן חברים, לכל החדשים אומר: קחו יעוץ, תבדקו ותעשו משוואה - איפה אתם רוצים להיות ומה עדיף לכם אישית.

לותיקים ולחברים היקרים שמזמן לא פגשתי - שנה טובה ! מקווה שכולם בריאים ונהנים !

שלכם,

עופר "במבינו".

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנתיים וחודשיים יומן מסע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במבינו אין עליך- תגובה

שולה זק
    16/10/2012

אתה הדוגמא והעוז והעידוד של חלק גדול מהמנותחים כאן.
    העברת את הפוסט של לשאלות נפוצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו