מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מה עושים?מורי23/11/2012
היי לכולם.
עברתי ניתוח שרוול ואני נמצאת בתפריט של השבוע השני לניתוח.
התפריט שקיבלתי בבית החולים מוסבר כראוי וראוי להערכה. אבל...
אין בו הרבה גיוון. זאת אומרת שבשבוע השני לניתוח כתוב שמותר לאכול:
קוטג', גבינה לבנה, מעדני יוגורט, פירה, מרק ירקות ועוף טחון, אבוקדו, שמן זית, טחינה.
זאת בנוסף לרויון, המרק צח והג'לי שהיו בשבוע הראשון...
הסתכלתי בשאלות הנפוצות, מצאתי תפריט לכלכלה דייסתית, אבל לא צויין כמה זמן זה מהניתוח, האם אני יכולה לקבל כמה טיפים לשידרוג? (עדיף כמובן מוצרים עתירי חלבון)
לא כתוב לי למשל האם אני יכולה לאכול שמנת 9% או גיל/אשל/שלי... מניחה שכן, אבל כמו שאמרתי התפריט דליל.
חוץ מזה הכל מצוין תודה לאל, מרגישה נהדר ושבעה מתמיד :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט - תגובה
שולה זק23/11/2012שלום מורי,
בשהוע השני את יכולה לעבור לתפריט הדייסתי.
אני חושבת שהתפריט עשיר ביותר ומכל טוב
את השדרוגים את יכולה לעשות.
למשל לבשל מרק עם כל הירקות (ללא כרוב וללא כרובית) לרסק את הירקות עם מחית חשמלית. להוסיף תבלינים וכף אן שתיים של שמנת....כמו במסעדה.
את יכולה לאכול אשל/לבן /יוגורט במתיקותת מעודנת ולשדרג בכפית ריבה ללא סוכר.
ממרח אבוקדו עם גבינה לבנה.
לבשל מרק ירקות יחד עם קציצות עוף....
הגיוון כל כך גדול. את יכולה גם לבשל קציצות דג.
לטכול פירה עם קציצה מבושלת או ירקות.
בהצלחה ובתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
מורי23/11/2012כל עניין קציצות העוף והדג והירקות המבושלים מופיע אצלי בתפריט תחת הכותרת "משבועיים אחרי הניתוח עד חודש וחצי" יחד עם תוספת לתפריט של ביצה וטונה ופרגיות וחזה עוף במרינדה ועוד כמה דברים...
התפריט הלא מגוון שדיברתי עליו הוא למשך 7 ימים ומיד אחריו כתוב שמותר את הדברים שכתבתי למעלה. אני מבולבלת.
ומעבר לזה... את המרק הטחון עם העוף לצערי, אני לא מסוגלת לאכול, אחרי פעם אחת שניסיתי, נגעלתי ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט - תגובה
שולה זק23/11/2012תראי אפשר להכין מר ירקות גורמה כמו במסעדות לבשל את הירקות לטחון בתוך המים ולהוסיף תבלינים. את קציצות העוף אפשר לאכול בנפרד. ניתן גם לעשות את קציצות העוף בטוסטר טובן.
אחרי שבוע מהניתוח את יכולה להתחיל בהדרגה את הכלכלה הרכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)