שאלה לד"ר גויטין קיצור קיבה -שרוול?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר גויטין קיצור קיבה -שרוול?
    דויד
    26/11/2012

שלום ד"ר גויטין.
    אני בן 62 לאחר ניתוח קיבוע עמוד שדרה עקב שבירת L4. יש לי סכרת 2 ואני מטופל בויקטוזה 1.8 מ"ג וכן בכדורי גלוקומין 850X3 .גם לחץ דם גבוה . בשנת 1996 עברתי קיצור קיבה בשיטה הישנה בבי"ח השרון בפתח תקווה שבו שמו לי טבעת בוושט וכן קיצרו לי את הקיבה בסיכות. הייתי 140 ק"ג וירדתי בזמנו 40 ק"ג אולם במשך השנים העליתי שוב והיום אני 135 ק"ג. כולם אומרים לי שאם אוריד משמעותית אתפטר מהסכרת. האם אתה מייעץ לי לעבור ניתוח זה ? איך נוציא את הטבעת מהוושט -האם צריך פתיחת בטן שוב ?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד שהרופא יענה- תגובה

שולה זק
    26/11/2012

שלום לך דויד,
    אני מניחה שעברת ניתוח מסוג SRVG - שמו טבעת קבוע, סיכות ורשת. לאחר ניתוח כעזה לא ניתן לעשות ניתוח שרוול אלא ניתוח מעקף קיבה.
    הניתוחים מבוצעים היום בשיטה לה-פריסקופית ללא פתיחת בטן. לא תמיד מתאפשר ניתוח כנ"ל ויש צורך פתיחת בטן.
    אני ממליצה לקבל מהרופא המטפל מכתב הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך ועם מכתב זה לגשת למנתח ולהתיעץ איתו.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר גויטין קיצור קיבה -שרוול? - תגובה

ד``ר דוד גויטיין
    27/11/2012

שלום דויד,
    הניתוח שעברת היה מאוד נפוץ בתקופתו ונקרא SRVG. הטבעת הונחה על הקיבה לאחר יריית שורת סיכות בכדי ליצור פאוץ' עליון עם היצרות במוצאו ולמנוע אכילה מופרזת (דומה קצת לרעיון שמאחורי טבעת מתכווננת). ניתוח זה נזנח עקב שיעורי כשלון אדירים ולמעשה אינו מבוצע כיום. המצב בבטן לאחר ניתוח זה עשוי להוות בעיה לניתוח לפרוסקופי עקב הדבקויות רבות. כמוכן, הקיבה עצמה עשויה להיות בעייתית להתעסקות.
    רוב המנתחים מעדיפים להמיר ניתוח זה במעקף קיבה או תריסריון כאשר הניתוח השני בטוח יותר (מבוצע באיזור קיבה "בתולי") אך נושא בחובו קשיים עתידיים בכל הקשור בתוספי מזון וחסרים שיכולים להווצר. שלשול וריח גוף לא נעים מלווים מעקף תריסריון בחלק לא מבוטל של האנשים.
    גם מעקף קיבה וגם מעקף תריסריון צפויים לשפר מאוד את התחלואה המטבולית ממנה אתה סובל. יש לקחת בחשבון את הסיכון הניתוחי הגבוה בניתוחים חוזרים מסוג זה.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו