שאלה ..שבועיים לפני ניתוח שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה ..שבועיים לפני ניתוח שרוול
    ניסים
    19/12/2012

שלום לכולם ,

אני בן 32 ,176 40BMI בערך ..לאחר כל הבדיקות ..ומשקשק מפחד

קראתי את הפורום כמעט במלואו ,רוב האנשים מאושרים אך ישנו חלק שלא
    ,אני מוכן לשינוי בחיי ,אני משתוקק לשינוי ,לא טוב לי איך שאני נראה ומרגיש ..

הבעיה היא שאני לא סגור על עצמי ,אני מפחד שאחרי שנתיים אעלה במשקל חזרה
    אני יודע שדרוש עבודה קשה אך אולי לא אצליח כמו שלא הצלחתי בדיאטות עד היום .. ?

מישהו יכול לומר לי קצת על ההרגשה אחרי הימים הראשונים .. איך מרגישים ? סובלים ?

סתם חיזוקים ..

תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום למפוחד

מורי
    19/12/2012

אני כבר 4 שבועות לאחר ניתוח שרוול.
    דבר ראשון אני רוצה לומר לך שעשית החלטה אמיצה וחכמה.
    גם אני חששתי, עד הרגע האחרון לפני הניתוח (אתה יכול לבקש לקבל כדור ואליום ותרד רמת הלחץ, כשהאחיות ראו באיזה לחץ אני, הן הציעו לי לקחת.)
    אספר לך לפרטי פרטים עד כמה שאוכל על התחושות מיד לאחר מכן.
    איך שהתעוררתי מהניתוח, בחדר התאוששות, אמרתי לאמא שלי שיש לי לחץ גדול באיזור החזה, לחץ אדיר, נורא נבהלתי. הרופא מיד הרגיע אותי ואמר שבגלל הגז שמכניסים לבטן כחלק מניתוח לפרוסקופי ישנו לחץ על הסרעפת, אבל זה עובר מהר מאוד, עניין של כמה שעות... זה הכאב המשמעותי היחיד שזכור לי. אגב, מאוד חשובה התמיכה של המשפחה או החברים הקרובים, זה מאוד עוזר ומרומם. חשוב לי לציין שאני בחורה בלי כוח סבל, כל דבר כואב לי, ולא האמנתי כמה ההתאוששות של הניתוח הזה היא קלה. כמובן שזה אינדיבידואלי, אבל אני מספרת על החוויה האישית שלי...
    ביום השני כבר הייתי מאופסת יותר, השתדלתי מאוד לא לקחת מורפיום דרך הוריד כי התופעות לוואי שלו נוראיות (בחילות, כאבי ראש, חוסר איפוס).. הספיק לי המשככי כאבים הרגילים. ביום השלישי כבר הסתובבתי במחלקה, ישבתי בחוץ לראות טלויזיה.. הרגשתי בסדר גמור. אין לך מה לחשוש! אני כבר 14 ק"ג פחות. מאושרת.
    בהצלחה! אשמח לעזור אם ישנן עוד שאלות שלא עניתי עליהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך - תגובה

שולה זק
    19/12/2012

אני בטוחה שעזרת לבחור בתשובתך הכל כך נעימה ומפורטת.
    העברתי את דבריך למדור שאלות נפוצת, להרגעת הרוחות של החוששים והמתלבטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי למפוחד

ציפי
    19/12/2012

שלום לך אני ביום שני הקרוב עוברת את הניתוח שרוול. האמת מחכה לרגע נכון לא אשקר שיש חששות. אבל תחשוב קדימה בעוד חודש,חודשיים חצי שנה על התוצאות איכות החיים המראה החדש והבריאות שתשתפר להפליא. אני משאירה בבית ילדה בת שלוש חד הורית .
    אז..... תחשוב חיובי והכל יהיה בסדר...... בהצלחה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עברתי מעקף + כיס מרה לפני חודש

ליאת
    19/12/2012

עד ההגעה לבית החולים עוד בהתלבטתי אם לעשות או לא בגלל הפחד ....

בסופו של דבר אחרי הניתוח (למעט מיגרנה "שהבאתי מהבית...") לא היו כאבים בכלל.

מה שכן מרגישים זה חולשה ומעין התרחשויות בבטן....

אני יכולה לספר לך שהחודש הראשון עבר בצורה טובה, אחרי שבועיים חזרתי לעבודה לחצי משרה לשבוע ולאחר מכן למשרה מלאה.

צריך להתרגל לתחושה חדשה של שובע שאנחנו בדרך כלל לא מכירים, תחושה משכרת ונעימה. וכן, גם חודש אחרי יש שאלות שעולות לגבי המשך הדרך... אבל עם פחות כמה ק"ג זה פשוט יותר נוח.

בהצלחה, כולם מפחדים לפני וזה מאוד טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד ליאת - תגובה

שולה זק
    19/12/2012

עברת למעשה שני ניתוחים ואת ממש מהממת בגישתך האופטימית והמסר שאת משדרת.
    בהצלחה בהמשך ותודה על דבריך המעודדים למנותחים שבדרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפי ציפי הנה זה מתקרב - תגובה

שולה זק
    19/12/2012

אני לא שוכחת את ה 24....בסילבסטר כבר תרקדי ותחייכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ..שבועיים לפני ניתוח שרוול - תגובה

שולה זק
    19/12/2012

הפחד לא מוביל לאף מקום.
    אני שמחה שלקחת אחריות על עתידך ובריאותך ואתה שבועיים לפני המהפך האמיתי בחייך.
    לפחד זה טבעי ונורמלי ואם קראת את השאלות הנפוצות והתשובות אתה אמור כבר לדעת מה מרגישים ואיך מרגישים.הכל מאוד אישי. בגדול ביומיים שלושה הראשונים קצת כאבים, אי נוחות ואט אט חוזרים לשגרה. אוכלים מעט, שבעים ויורדים במשקל.
    חשוב מאוד להיות מהתחלה במעקב דיאטנית ולהפנים שינויים בהרגלי אכילה ואורח החיים. כמו כן מומלץ מאוד לשלב פעילות גופנית. אתה מקבל כלי להתמודד איתו ולשנות את החשיבה והרגלי האכילה. בטוחני שתצליח והתוצאות ידרבנו אותך להמשיך ולהתמיד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד ..

ניסים
    20/12/2012

תודה למורי ,לציפי ,לליאת לשולה ולכולם !

אני בחרתי בחיים חדשים ובשינוי אמיתי ,ואני עומד איתן מאחורי ההחלטה
    אני בטוח שאצליח למרות כל החששות ..
    בדיוק כמו שהפסקתי לעשן לפני שנתיים ,בלי עזרה ובלי התמכרות אחרת
    לדעתי הרצון משחק תפקיד חשוב ,אני מקווה שאעמוד במשימה

הרבה חששות נובעות מכך שהרבה "אנשים טובים באמצע הדרך "
    אומרים שאני הולך לעשות את טעות חיי .. אנשים בלי הבנה שלא יודעים להבחין
    אפילו בין סוגי הניתוחים ..
    פשוט הגעתי להחלטה שאני לא מקשיב לאף אחד יותר בנושא אלא רק לאנשים שעברו ניתוח דומה ויודעים במה מדובר ,כמו הפורום נניח ..

שוב תודה רבה לכולם על התמיכה,ותחזיקו לי אצבעות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הללויה....- תגובה

שולה זק
    20/12/2012

כמה שלא מתאים לך הניק הזה!!!
    כל הכבוד לך.....אתה נחוש והחלטי ויודע בדיוק שזו הדרך הנכונה. נראה את כל האנשים "הטובים באמצע הדרך" בעוד שלושה חודשים.....נקנה להם כובעים שיבלעו אותם חחחחחחחחחחח.
    אנחנו כאן ותמיד נהיה כאן ואתה לא לבד בשום שלב.
    הנייד שלי רשום כאן והוא לשימוש כל אחד בכל עת.
    סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומניסיון כשמתקשרים לשולה מקבלים כ"כ

ליאת
    20/12/2012

הרבה בשיחת טלפון אחת שכשצריך היא האדם הנכון.

שולה תודה, את יודעת שללא שיחת הטלפון שלנו סביר שהייתי מבטלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק עשיתי סדר השאר את עשי- תגובה

שולה זק
    20/12/2012

תודה ליאת,
    אני רק עזרתי לך לעשות "סדר בבלגן".... לשאול את השאלות הנכונות ולתת לעצמך את התשובות האמיתיות......השאר היה נתון בידיך.
    שקלת וקיבלת את ההחלטה המתבקשת.
    שמחה שאת אחרי ומרגישה טוב.
    מיום ליום כוחנו עולה (בסוף נרוץ לכנסת חחחחח) ויכולים לתת מענה ועזרה לכל מי שפונה בכל שלב ושלב.
    סופ"ש נעים וחמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לאחר הניתוח

ניסים
    22/12/2012

ראשית אני רוצה להודות לכל המגיבים!
    אין לכם מושג כמה כוח זה נותן..הפחד והחשש הולך ובא ,מיד שהוא מגיע אני פותח וקורא את התגובות ומתמלא מחדש בביטחון ,אז שוב תודה .
    שאלה ..לאחר שיוצאים מחדר הניתוח מישהו יכול בקצרה אפילו לומר לי מה אוכליםבשבוע הראשון .השני.השלישי..מתי הקיבה מחלימה ומותר לאכול הכל?
    יגידו לי הכל לאחר הניתוח נכון?אני ינותח במדיקל סנטל

אשמח לתשובתכם

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מפחד - תגובה

שולה זק
    22/12/2012

לקרוא אתה לא מפחד נכון?? אז תיכנס לשאלות הנפוצות וץתמצא שם ביוק תשובות לשאלות שלך מה אוכלים, כמה ואיך.
    בכלל אם תקרא את כל השאלות הנפטצות תקבל את מלוא המידע על הכל. לפני - אחרי ותוך כדי התהליך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תפחד

אסתי
    22/12/2012

ואם כן תכנס תמיד לפורום תמיד יהיה מי שיעזור או תעזור( שולה זק ) לי תמיד שרציתי לבדוק ,לברר או סתם לקבל עידוד עכשיו, אין לי מושג איזה ניתוח אתה עושה אני עשיתי מעקף קיבה מסובך כשלעצמו אבל בשני הניתוחים שרוול ומעקף בהתחלה שותים (אחרי שיקוף) עובר? יופי אחכ מעדן ג׳לי (די מגעיל אם יותר לי לאמר) ואז מרק צח והפינלה של השבוע יוגורט או מעדן 0 אחוז שומן בלי להיסחף,,,, כמה כפיות ! אבל אין תחושה של רעב וזה לבן אדם שמן כמוני מאד עזר אין פחד שמא אהיה רעבה .שבוע שני הרבה.שתיה מרקים צלולים וכפית או שניים של קוטג או גבינה לבנה ארוחה כל 3 שעות אבל אתה זוכר? אתה לא רעב ! לאט לאט אתה מוסיף כפית או שניים טחינה ,אבוקדו, תוספת של גבינה שבוע שלישי הוספתי קציצת דג רטובה עם רוטב טעים קצת פירה ,קצת כבד כפטה או מוס טונה ועדיין הרבה לשתות!! אל תדאג אני בדיוק חודשים מהניתוח אני אוכלת די הרבה סוגים של מאכלים אבל בקטן לא לחם עדיין לא בקר אבל דגים כן חזה עוף כן ביצים כן סוכר לא !!! בקיצור יותר קל ממה שחשבתי עדיין חושבת איך ומה לאכול כל 3 ש אבל ירדתי 25 קג ומתחילה לקבל מחמאות אז אם לא קיבלת את כל התשובות לשאלות אתה מוזמן לכתוב שוב אפרט לך עוד יותר תאמין לי החיים נהדרים עכשיו ועוד לא הגעתי לשליש כבר בלי כדורים לסכרת לחץ דם תקין אין שומנים בדם אין כולסטרול. בהצלחה. !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתי את גדולה מהחיים - תגובה

שולה זק
    22/12/2012

באמת באמת - ראדית גלגלת אותי מצחוק...בהומור הכתיבתי הנלא.
    "מפחד, דייי ת'שנה את הניק.....עם כזו קבוצה איך אפשר לפחד....הדרך פתוחה רק לחייך.
    וכל הכבוד אסתי - כל מילה חצובה באבן
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו