מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בעיות באכילה 7 חודשים לאחר שרוולזהבית14/03/2013
שלום,
שמי זהבית ואני 7 חודשים לאחר ניתוח שרוול, נכון להיום אני לא מסוגלת לאכול סוגי מזונות שונים כמו: ירקות טריים ומבושלים (לא יותר ממנה של כף או שתיים), פחמימות למינהם, בשר עוף דגים אותה הכמות. למעשה התפריט שלי מורכב מפתית עם גבינה לבנה/קוטג, 1/2 גביע לבן/מעדן, מרקים למינהם אני יכולה בכמות של גביע שלם.
כל המאכלים שיש בהם שומן ואפילו אם זה ממש מעט אני לא מצליחה לעכל, שעה אחרי הארוחה עדיין כואבת לי הבטן ואני מרגישה התכווציות שעוברות רק אחרי הליכה של כמה דקות.
אני רוצה לציין שאני אוכלת לאט, לועסת היטב, לא מגיעה לרמה של רעב לפני שאני מתיישבת לאכול.
בשיחה טלפונית עם המנתח הוא אמר לי שזה יעבור והכל בסדר אצלי....
אני די מוטרדת מהנושא, יכול להיות שהוא קיצר לי את הקיבה מידי?? יש כזה דבר? איך ניתן לבדוק?
אני מבקשת לציין שבעלי נותח חודשיים לפני ואין לו את התופעות שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה ללכת לדיאטנית בראטרית!
אני16/03/2013אני מבינה את הקשיים שלך..אני הקאתי חצי שנה לאחר הניתוח..ואכלתי לאט..לא יכולתי לעכל עוף..את חייבת ללכת לדיאטנית בריאטרית,היא תדריך אותך איך לאכול. וזה שאת עדיין על חלבי,לא נורא.אני מכירה משהי מקבוצת התמיכה שהלכתי אליה,שאוכלת עדיין חלבי+ז'לי+פתית..והיא יותר משנה לאחר הניתוח..יש כאלה שחוזרים לאכול עוף,יש כאלה שמפסיקים.ירקות מבושלים את לא יכולה?תנסי להעביר בבלנדר,לאכול כפית כפית אפילו חצי כפית..תנסי..אבל אל תגרמי להקאות! הן מותחות את הקיבה למשורוולים ואת הכיס הקיבתי למעוקפים.שלא נדבר על איך שזה מגעיל להקיא..אני עברתי את כל זה..כמו כולם..לכי לדיאטנית ותתעזרי בסבלנות.בסוף,לדעתי,כן תוכלי לאכול ירקות מבושלים..עוף לא יודעת..תנסי גם אותו להעביר בבלנדר. בהצלחה לך!תרגישי טוב! :-)חיבוק,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)