המשקל לא זז...

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• המשקל לא זז...
    מורי
    20/03/2013

היי לכולם.
    אני 4 חודשים ושבוע אחרי ניתוח שרוול. ירדתי עד כה 28 קילו. משקל התחלתי 110.
    בשלושה שבועות האחרונים תקועה על אותו משקל. האם יש סיבה לדאגה? יש לי תור לדיאטנית אחרי פסח... האמת שקצת ירדה אצלי תדירות הספורט היות והלו"ז שלי לא מאפשר מעבר לפעמיים בשבוע.
    התפריט שלי מאוזן. לא אוכלת דברים משמינים, משתדלת מאוד להגיע למספר הארוחות הקטנות הנדרש. משתדלת לשתות הרבה מים.
    הכל בסדר איתי? למה זה קורה? אשמח לשמוע ממנותחים על תופעות דומות.

תודה :)

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשקל לא זז...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מוכרת- תגובה

שולה זק
    20/03/2013

שלום מורי,
    סחטיין על ירידה היפה (ממוצע של 7 קילו בחודש).
    התופעה של עצירה בירידה מוכרת. הגוף מאזן ומווסת את מגנוניו וכן מעצב עצמו. גם אם אין תזוזה במחוגי המשקל בטוחני שבהיקפים יש שינוים.
    המשיכי לאכול לפי תפריט של הדיאטנית, להרבות בשתיה והקילוגרמים ינשרו יפה.
    המשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ממוצע לירידה בחודש?

לילוש
    20/03/2013

אני היום "חוגגת" 4 שבועות מהניתוח וההרגשה נפלאה - ההחלמה היתה טובה וכאמור, אין את המעגל ההרסני של אכילת יתר ורגשי אשמה. אני בירידה של 9-10 ק"ג ורציתי לדעת אם יש צפי או ממוצע חודשי, כמובן תלוי בכל גוף ומשתנים של גיל ומאפיינים אישיים. מה הן הציפיות הראליות מהירידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ממוצע לירידה בחודש? - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

אין ממוצע אחיד. מאחר וכל גוף מגיב אחרת.
    בדרך כלל יורדים במהלך השנתיים הראשונות כ 80 אחוז מהמשקל העודף, בהנחה שאוכלים נכון ולא שטויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מורי יקרה!

אני
    22/03/2013

שלום לך מורי יקרה!קודם כל מזל טוב שאת כבר אחרי.והירידה שלך יפה מאוד הייתי מציינת! :-)כן,זו תופעה מוכרת.כולם ככה.יש והיו לך עוד עצירויות במשקל.חשוב להתמיד בדיאטה+ספורט ולהיות במעקב צמוד של דיאטנית.להישקל כל שבוע.התוצאות ידברו בשם עצמם!את תראי את זה.רק להתמיד להתמיד ולהתמיד! ואת תמשיכי לרדת,על בטוח!!! הורדת 28 קילו - תהיא גאה בעצמך! :-) לי הייתה עצירה חצי שנה ואפילו עליה של 2 קילו,כיוון שחזר כושר האכילה והתחלתי לאכול לחם. מאז פברואר אני לא נוגעת בלחם ופחמימות אחרות.מה שכן.אוכלת 6 קליליות או פתית ליום.השאר חלבונים וירקות. והמשקל,ברוך השם,יורד. גם לך זה יקרה,בעזרת השם.עכשיו לגבי זמן.תראי,את נולדת מחדש.עכשיו את חייבת להשקיע זמן קודם כל בעצמך!זה החיים שלך ורק את לוקחת עליהם אחריות! את הפרוייקט של עצמך.אני מאוד רציתי להמשיך לימודים אקדמיים אבל עצרתי בזמן. אמרתי לעצמי,לא! עכשיו העבודה שלי זה הספורט+דיאטה. וזו עבודה הכי קשה שיש עלי האדמות! אנחנו נלחמים עם מחלה - הנקראת השמנה חולנית! אני במקביל גם עובדת,כיון שעשיה,עבודה,מחוייבות,חברה - הם הכרחיים לתהליך הירידה במשקל. כשיש חברה,את גם מחוייבת כלפיה,אז זה מצוין שאת לא כל הזמן בבית.הייתי בבית שנה לפני הניתוח עם מכשיר חמצן ושנה לאחריו כיוון שלא הייתה לי עבודה.ברוך השם - מצאתי אותה! :-) תתחילי לצאת להליכות+עם הזמן אארוביקה+הרמת משקולות+עבודה עם גומיה. עם הזמן הכל יבוא אלייך.אל תדאגי.המון מוטיבציה - ויש לך אותה! את עשית את הצעד הגדול ביותר בחיים שרק יכול להיות - היה לך את האומץ לעשות ניתוח קיבה.היית מודעת לכך שכבר לא תוכלי לאכול כמו פעם. ועשית! סימן שיש בך הרבה יכולות וכוחות פנימיים! :-)את יכולה הרבה יותר ממה שאת חושבת.זה משפט שמישהי אמרה לי בהדסה הר הצופים ואני לא אשכח אותו בחיים.זה מאוד עזר לי,לכן אני אומרת את זה גם לך! תאכלי לאט - אחרת תחזרי לאכול הרבה!לאט לאט..ולשתות כוס תה+סוכרלוז+חלב 1% . או תה+לימון. או קפה. הכל לפני הארוחה+לאחר 15 דקות לאכול.ככה תשבעי פסיכולוגית ופיזית עוד לפני שתגעי באוכל.המון בהצלחה! מחזקת,תומכת,מעודדת ואוהבת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני - תגובה

שולה זק
    23/03/2013

העברתי את תשובתך המפורטת והלבבית לשאלות נפוצות להמשך עידוד החדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!אני שמחה!לכבוד הוא לי!

אני
    23/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסימה.. תודה רבה!!

מורי
    26/03/2013

איזו תשובה מפורטת, כמה אופטימיות וכמה מילים טובות...
    תודה רבה לך, בהחלט עודדת אותי.
    ומאז כתיבת ההודעה אני שמחה לבשר שאני שוקלת כבר 80 עגול.. שזה אומר - ירידה של 30 ק"ג מאז תחילת התהליך :)
    איזה כיף. כמה אושר.
    האמת ששמתי לב למשהו שחוזר על עצמו - שוב, אשמח לשמוע משולה וממנותחות אחרות... שמתי לב שלפני המחזור החודשי ובמהלכו ישנה עצירה מוחלטת במשקל, לעיתים אפילו כמה גרמים יותר מתווספים...
    מוכר לכן?
    חג שמח, מועדים לשמחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוכרת- תגובה

שולה זק
    27/03/2013

מברוק על ה"עגול".
    אין קשר בין הניתוח למחזור. זו תופעה ידועה ומוכרת שלפני המחזור ובמהלכו ההורמונים "משתוללים".
    לפני המחזור ובמהלכו יש לעיתים אגירת נוזלים ולא יורדים במשקל ואף לעיתים יש עליה קלה.
    דבר העובר ומסתדר אחרי המחזור. אל דאגה, אם תקפידי על כלכלה נכונה, אחרי המחזור התוצאות לא יאחרו להגיע.
    המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו