מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- סוכר?לילוש23/03/2013
אני, אמרת שהמליצו לך להמנע לגמרי מסוכר כי זה עוזר לרדת. יש לי שאלה לגבי זה - ברור שכל המתוקים שדחסתי לא בריאים, אך הגוף כן זקוק למידה מסויימת של סוכר. למה המנעות מסוכר גורם לירידה במשקל יותר מהמנעות למשל מאוכל מלא קלוריות? אני באמת לא מרגישה צורך במתוק עכשיו אחרי הניתוח והיתי רוצה לשמר את ההמנעות לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילוש יקרה!
אני23/03/2013שלום לילוש יקרה!תראי..המוח שלנו עשוי בשומנים,ולכן חשוב שנאכל את ה3 מנות שמנים ליום.3 כפיות שמן זית או טחינה גולמית.שמן זית עדיף על שמן אחר.שמן גם מוריד רמת כולסטרול רע בדם ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב בדם.המוח לא עד כדי כך זקוק לסוכרים,אלה לשומנים.יחד עם זאת,לטיפת סוכר המוח כן זקוק. ואני אסביר גם למה.כשאכולים סוכר - היכולות הקוגנטיביות עולות.יכולים יותר להתרכז והיות קשובים.אבל זו כבר בחירה שלך,לרדת או לאכול סוכר.ואני הייתי בוחרת בלא לאכול סוכר.כשמכניסים סוכר לגוף,הוא "חושב"שהכל טוב ולא מוריד משקל.סוכרים למוח גם ככה מגיעים מהפחמימות המורכבות שאנחנו אוכלים,כיוון שנהפחמימות זה רב סוכר שמתפרק לחד סוכר - הגלוקוז - שמגיע לדם. אבל,הפחמימות לא מעלות סוכר מהר,ואילו לחד סוכר יש אינדקס גליקמי גבוה,והם מעלים סוכר בדם מהר מאוד הוא גם צונח מהר מאוד ועוד מגביר את תחושת הרעב.הניתוח מאפשר לנו להיגמל מהסוכר.אני שחמה שאת לא מרגישה צורך בלאכול סוכר!זה מצוין!ככה תמשיכי,אל תעצרי לרגע! כן תאכלי פרי אחד ביום.אני אוכלת 1 תפוח ירוק מקולף כל יום. AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTER AWAY! :-) בהצלחה! יום נעים וסופש מדהים! מחבקת,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס..
אני23/03/2013AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY.. רשמתי דוקטור לא נכון...5 יחידות אנגלית עשיתי ולא זוכרת איך רומשים רופא באנגלית...חחח אוי ימי התיכון..כמה שזה היה ממזמן..חחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ה5 יחדות קובעות!
לילוש23/03/2013את יודעת, אני היקרה, שאם אני אחבר את כל הידע שיש לי בתחום המזון, דיאטה וכו' יכולים ישר לתת לי פרופסורה בהדסה. הבעיה היא לא הידע התאורטי אלה הייסום! ובזה אני עדיין גרועה - נכשל לגמרי, אבל זה יבוא! תודה על ההסבר על הסוכר - את מצליחה להימנע מסוכר גם שנה לאחר הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לילוש!
אני23/03/2013כן,אני נמנעת מסוכר ואמנע ממנו כל החיים,בעזרת השם.חצי שנה לאחר הניתוח אני התחלתי לאכול יוגורטים עם סוכר ולחם ועליתיח 2 קילו.הייתה לי סכרת קשה לפני הניתוח ועמדתי למות,הזרקתי 2 זריקות של אינסולין בבטן..ואתמיני לי שחיים ללא סכרת וחיים בכלל שווים הרבה יותר מחתיכת עוגה,שוקולד וסוכריות וכל האוכל הזה שאנחנו אכלנו כל החיים..למדתי מזה לקח. את צודקת, ידע בלי יסום לא שווה דבר.צריך לייסם את כל מה שלמדנו בחיים,את כל התאוריה,בפרקטיקה! את תלמדי לעשות את זה.אני בטוחה.בפסח אני ארשה לעצמי 1-2 כפיות חרוסת לכבוד החג.אנחנו בני אדם. ובחגים אפשר טיפ טיפה לחרוג מן הדיאטה,אבל אך ורק בחגים. בהצלחה בהמשך הדרך! אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילוש
אני23/03/2013ורק שתדעי שממש לא רציתי להשתחצן..את לא מכירה אותי,אני ממש לא כזאת...ומצטערת אם זה נשמע ככה..צחקתי פשוט..:-) כי במאת נהיו לי טעיות באנגלית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני היקרה
לילוש24/03/2013אני, רק צחקתי - לא היתה שום כוונה לפגוע... לא חשבתי לרגע שאת משתחצנת - רק רציתי להגיד עליי שעם כל הידע והתארים והIQ גבוה ו... ו... ו... הצלחתי להגיע למשקל של תרום סכרת ותרום מוות! ואם לא היתה לי חברה שלחצה עליי לעשות את הניתוח, לא יודעת לאן היתי מגיעה. מה שכתבתי זה היה רק צחוק - אנחנו כ"כ זקוקים לו! אתמול אני היתה לי הצלחה גדולה - הצלחתי לשלב כמו שצריך בין אוכל לבין שתיה, כי עד עכשיו הרבה פעמים לקחתי נגיסה מיותרת והרגשתי ממש לא טוב. זה אכן תהליך למידה והוא יותר חשוב לי מכל למידה אחרת בחיים. לכן שואלת את השאלות, לסדר לי את הראש אחרי שהניתוח סידר חלק מהבטן! באמת מנתחים את ההאבר הלא נכון - לכן אני קוראת לכל המנתחים למצוא איפה מסתתר הגן הפגום שגורם לאכילת יתר, אכילה רגשית וכו'. אותו צריך להוציא דחוף!!!!!)))) הרבה שמחה לחג הזה והרגיש את החרות מהעבדות של ההרגלים ההרסניים. מחבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילוש היקרה!
אני24/03/2013שלום לילוש יקרה! זה בסדר,לא נעלבתי.צחוק ואופטמיות זה הדבר הכי חושב בחיים ואנחנו זקוקים לו עכשיו יותר מאשר אי פעם! :-) חג שמח ומקסים!אני משחה שאת אוכלת ושותה נכון!בעזרת השם,האכילה הרגשית תחלוף! תאכלי לאט לאט ותהני מכל ביס.כל ארוחה היא סעודת המלכים שלך..למרות שיש בה אולי רק יוגורט אחד עכשיו! מבינה אותי?תחשבי שזו סעודת מלכים! חחחככה אני חושבת וזה עוזר לי.מחבקת ומאחלת חג אביב נהדר! אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)