תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה
    קובי
    02/04/2013

שלום רב,
    קוראים לי קובי, ואני נהג אוטובוס מהקריות, ולפני כשלוש שנים הייתי ממש לפני ניתוח שרוול קיבה אצל פרופ' מחאג'נה, זה היה בסביבות חודש ינואר 2010, ( כשבעל הבית של החברה שבה אני עובד, ביקש ממני לדחות את הניתוח לאוגוסט, כי אז יש פחות לחץ בעבודה), לאחר שביצעתי את כל הבדיקות שפרופ' מחאג'נה ביקש, ואז ברוב טיפשותי ביקשתי לדחות את הניתוח לחודש אוגוסט. בינתיים היתה החמרה במצב הבריאותי של אמא שלי, שעד היום מאז חיה במוסד סיעודי, דבר שגרם לי להשתעבד לעבודה, כי בעקבות עלות האישפוז של אמא שלי, חלה החמרה כלכלית בבית, והיות ואני המפרנס היחידי בבית(אבא של נפטר) ולכן הכנסתי לעצמי לראש שאני לא יכול להפסיד אפילו יום עבודה אחד, כלומר שמתי את העבודה לפני הבריאות שלי. כל זמן שהמצב לא הפריע לי כל כך מבחינה רפואית, המשכתי הלאה למרות שלאורך כל הדרך היה וכיום עדין ברור לי, שאני חייב לעבור את הניתוח הזה ויהי מה, היות ואני רואה איך אמא שלי סובלת היום, גם מאי ספיקת לב וגם מאי ספיקת כליות סופנית וכל זה כתוצאה מסיבוכים של סכרת ולחץ דם גבוה שבהיא סבלה מהם בעבר, כי כשהיה אפשר מבחינתה היא לא ידעה לשמור על עצמה, ולמצב הזה בעתיד לא הייתי רוצה להגיע.
    לאחרונה החל עלי לחץ מצד חברים שלי לעבודה, כתוצאה מדאגה למצבי הבריאותי בעתיד אם אני אמשיך במצב הזה ( אני שוקל היום יותר מ-180 ק"ג ו-bmi של יותר מ-55), והם אפילו התחייבו לעזור לי מבחינה כלכלית אם יהיה צורך בכך במידה ויקח לי יותר זמן מהמקובל לחזור לעבודה, כתוצאה מההחלמה מהניתוח, ואני אצטרך להיות בחופשת מחלה זמן ארוך מדי.מה גם שלאחרונה התחלתי להרגיש כאבים ממש חזקים בכפות הרגליים שלי כשאני נעמד על הרגליים לאחר ישיבה או שכיבה, וגם לאחרונה כשאני עומד הרבה זמן זמן יש לי כאבי גב חזקים בגב התחתונה, וגם חלקים שונים ברגליים שלי נרדמים ואני לא מרגיש אותם וזה עובר רק לאחר שאני מתחיל ללכת או כשאני מתישב, וזה הדליק לי לאחרונה לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור אדום.
    המצב הזה, פלוס הלחץ של החברים, פלוס העובדה שאני רואה איך אמא שלי סובלת היום כי היא לא ידעה לשמור על עצמה כשהיא עוד יכלה, גרמו לי לקבל החלטה אחת חשובה, לדעתי החשובה בחיי, והיא לשים את מצבי הבריאותי בראש סדר העדיפויות שלי, אפילו לפני העבודה.לפני כחודש פניתי לרופאת המשפחה שתתן לי שוב לבצע מחדש את כל הבדיקות הרפואיות ( בדיקות דם, צילומים שונים, ואק"ג, ואיסוף שתן ל-24 ש' ), שאז לפני כשלוש שנים ביקש ממני פרופ' מחאג'נה לבצע. היום הייתי אצל הרופאה והגיעו כל תוצאות הבדיקות, ואני הייתי רוצה לחדש את כל התהליך לניתוח שרוול קיבה אצל פרופ' מחאג'נה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלטה נכונה

לילוש
    03/04/2013

שלום קובי. אני רוצה להגיד לך שגם אני היתי במצב שלך. גם אני מפרנסת יחידה בבית ויש עלי לחץ של שני הורים מבוגרים שלא גרים ביחד, כך שאני חייבת לרוץ לשני מקומות שונים. אני עובדת במקום פרטי והיתי בטוחה שיפטרו אותי אם אני אקח אפילו יום אחד חופש. עד שהחלטתי שדי - הבריאות שלי יותר חשובה מכל. לא פתרו אותי - אכן עשו לי מלא פרצופים ואני גם לא העברתי את כל המידע. אני חושבת שעשיתי את הדבר הטוב ביותר - חשבתי על הבריאות ועכשיו אני לומדת לשים את הבריאות שלי בראש העדיפויות וזאת למידה לא פשוטה. אף אחד לא יוכל להיעזר בך אם אתה לא בריא - אנחנו נחזק אותך וכולם פה כדי לתמוך. שיהיה בהצלחה עם הבדיקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

שלום קובי
    החזק לנגד עיניים את המשפט "אם אין אני לי - מי לי" אתה אחראי לגורלך ולעתידך . ו"הבריאות מעל לכל".
    אם בריאים - תאמין לי הכל מסתדר בסופו של דבר על הצד הטוב ביותר.
    כדאי לך לקבוע תור לפרופסור מחג'נה ולהתחיל את ההליך באופן מסודר.
    לא ציינת לאיזה קופה אתה שייך ואיזה סוג ביטוח יש לך. האם אתה מטופל באסותא לב המפרץ או בבית חולים רמבם.
    קח בחשבון, שתור ברמבם זה עניין של חודשים רבים.
    אנחנו כאן לחזק ולעודד אותך. החלטה חכמה ונבונה - קודם הבריאות ואחר כך השאר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה

קובי
    03/04/2013

ראשית, אני חבר בקופת חולים כללית, ויש לי ביטוח כללית פלטינום.
    בפעם הקודמת לפני 3 שנים שהייתי אצל פרופ' מחאג'נה זה היה בבית חולים רמב"ם,
    נכון גם אז הלכתי אליו בידיעה שזה יכול להיות תהליך ארוך, ולהפתעתי איך שהוא ראה את כל תוצאות הבדיקות, הוא אמר לי להתחיל בדיאטת חלבונים או פחמימות (מצטער, את זה אני כבר לא זוכר), כי בתוך שבועיים מיום אותה פגישה שהייתי אצלו הוא רוצה להכניס אותי לניתוח. יתכן שגם הפעם זה יקרה כך ( כך אני מקווה ולכך אני מתפלל), ויתכן שהפעם באמת זה יקח הרבה זמן, למרות שהפעם זה ממש חשוב לי וממש לחוץ לי לעבור את הניתוח הזה, אני אחכה ואמתין את מה שידרש ממני.
    נכון שזה נשמע מפתה וטוב יותר לעבור ניתוח כזה בבית חולים פרטי, אני חושב שאני אעדיף בכל זאת ללכת על האופציה של הרפואה הציבורית, כי מבחינה כלכלית, למרות שאני עובד, אין לי אפשרות לעמוד בהשתתפות העצמית הדרושה, ולמרות שיש לי טרואמה רצינית מבי"ח רמב"ם, אני אעדיף ללכת לפרופ' מחאג'נה דווקא בבי"ח רמב"ם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתנה לתור- תגובה

שולה זק
    03/04/2013

אני הייתי ממליצה שבתור התחלה תיקבע תור לפרופסור מחג'נה להתיעצות באסותא לב המפרץ. התור הוא מהיר ולא המתנה של כמה חודשים ליעוץ. ויחד תחליטו אם תחכה לתור לניתוח ברמבם או תנותח באסותא. כבעל ביטוח פלטינום ההשתתפות העצמית היא 1500 שח. תוך חודש וחצי תוכל להיות אחרי ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתנה לתור- תגובה

קובי
    03/04/2013

ראשית, שכחתי לציין שרופאת המשפחה כבר אתמול הגישה בקשה להתחייבות להנהלת קופת חולים כללית, לכירורגיה ברמב"ם לפרופ' מחאג'נה, אם אני אקבע עם הפרופ' לאסותא זה, לא יכול להשפיע על בקשת ההתחייבות למקרה שנחליט ביחד, אני והפרופ', שאני בכל זאת אנותח ברמב"ם???
    ובמקרה שזה לא ישפיע, איך אני קובע אצל הפרופ' לאסותא וכמה זה יעלה לי גם אם זה רק להתיעצות, כי כמו שציינתי מקודם, בפעם הקודמת שפגשתי את הפרופ' לפני 3 שנים זה היה דרך כללית, תחת התחייבות ברמב"ם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש לך פלטינום אל תחכה...

שירה ניב
    03/04/2013

הפעם תורך..... אתה חושב רק על עצמך.....
    כדי שתוכל לעזור לאחרים אתה חייב לעזור קודם לעצמך....
    הניתוח יציל את חייך...
    אל תחכה לרפואה הציבורית......
    בפלטינום זה עולה 1500 ש"ח ב 3תשלומים.
    ואם זה קשה תבקש ביותר תשלומים.......
    פנה לפלטינום והם יאשרו לך ניתוח דרכם במהירות......
    וזהו...........
    למען אמך....... למען מקום העבודה והעיקר למען עצמך............
    עשה את הניתוח בהקדם!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קובי יקר!החלטה נבונה!

אני
    03/04/2013

שלום לך קובי יקר! אני מבינה את הבעיה הכלכלית ואת מחלת האם.אבל,אם אתה שוקל מעל 180 ןקשה לך ללכת..מה יהיה בעתיד?אם אתה תהיה בריא - תוכל גם לעזור לאמא שלך! אם תחלה עוד יותר,לא תוכל לעזור אפילו לעצמך.קיבלת את ההחלטה הנכונה ביותר בחייך - לעבור ניתוח קיבה! אני לפני הניתוח הייתי במצב דומה לשלך.שקלתי ביום הניתוח 170 קילו וה BMI היה 72.6,הזרקתי אינסולין וישבתי בבית עם מכשיר חמצן! ואני הייתי רק בת 25..והייתי לפני קומה.חיכיתי לניתוח שנה,כיוון שלא היה לי כסף לניתוח דרך שאראפ והמשקל המשיך להעלות!!!.אנא ממך,תתחיל את התהליך עכשיו - כי התורים ארוכים!!! לאחר הניתוח הורדתי 40 קילו והתחלתי ללכת,ברוך השם,הסכרת ירדה,אין דום נשימה בלילה.הכרורג והשם החזירו לי את החיים שלי חזרה! כמה אגואיסטי שזה לא יישמע - אבל קודם כל אתה צריך להציל את עצמך!!! אתה תבריא ממש במשך השנה לאחר הניתוח.תחזור לעבודה לאחר חודש מיום הניתוח.תבקש עזרה בעבודה!!! לאחר שנה תוכל לחיות חיים בריאים יותר,שלמים יותר עם עצמך.וכשתהיה בריא - תוכל לעזור גם לאחרים,בראש ובראשונה לאמך החולה!!! המון בהצלחה!!קיבלת את ההחלטה הנכונה ביותר בחייך!!! אבל להמ שרוול?אני עשיתי מעקף,כיוון שהמשקל היה אדיר וגם סכרת קשה הייתה לי. תתיעץ עם ד"ר מחאז'נה.ביכולתו להחזיר לך חיים!!! תעדכן בבקשה מה קורה איתך הלאה! מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאלללללה לעבודה!!!

אולגה
    06/04/2013

עבודה רבה עוד לפנייל איש יקר!!! אם לא תעבור את הניתוח השאלה היא אייך תחיה??? לא איך תעבוד...הייתי באותו מצב היות ואני גרה לבד..ואין לי משפחה ואני מפרנסת את עצמי...ולא היו לי שום חסכונות פחדתי להישאר בלי עבודה בסופוס של דבר נותחתי אצל פרופ' מחאג'נה האדירררררררררררררר ונכון להיום 28 ק"ג פחות ב 5 חודשים!!
    זה פשוט חיים שונים!! מאחלת לך תהליך הכי בריא ומהיר שיש אולגה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו