מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- איך בוחרים נכון? מעקף או שרוולנטלי09/04/2013
בוקר טוב, יש לי טבעת שאותה עשיתי לפני 6.5 שנים.... היום אני מועמדת לניתוח חוזר. אחרי שאתמול הייתי בייעוץ נתנו לי את האופציה לבחור מעקף או שרוול.... איך בוחרים? מישהו יכול להסביר לי מה יותר טוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים נכון? מעקף או שרוול - תגובה
שולה זק09/04/2013אצל מי הית ביעוץ?
בדרך כלל צריך להגיע למנתח עם מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים, במקרה שלך יש גם לבחון את ההסיבות לכישלון ניתוח הטבעת.
על פי כל הנתונים המנתח אמור להמליץ לך על הניתוח הכי אפקטיבי עבטרך.
אם את סובלת מריפלוקס רצוי לשקול ניתוח מעקף.
אם את אכלנית מתוקים - רצוי מעקף.
שוב - צריך לקחת את מכלול הנתונים ולפי זה לראות מה מתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מעקף קיבה
מ13/04/2013שלום רב
האם את יכולה להסביר לי אדם שאוהב גם מתוק ונכשל בטבעת למה ממליצה מעקף קיבה לעומת שרוול?
מעקף קיבה נראה לי ניתוח יותר מסובך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מעקף קיבה - תגובה
שולה זק13/04/2013חבל שהמנתח שעשה לך טבעת לא התעניין לפני כן מה הרגלי האכילה שלך ומה הפרעות האכילה ?
טבעת לאוכלי מתוק (מכורים) זה כמו כוסות רוח למת.
לחולי סוכרת קשה ולאוהבי מתוק ומכורים למתוק - מומלץ מעקף קיבה , שיורד החשק למתוק ואי ספיגה, כך שלא עולים במשקל.
כל ניתוח ניתן לרמות אם לא משנים הרגלים.
דבר אחד ברור - הניתוח (מכל סוג שהוא) הוא רק כלי שבעזרתו צריך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים וזאת מומלץ לעשות בליווי צמוד של דיאטנית.
צריך לבדוק את הסיבות לכשלון הטבעת, ולפי זה בהחלט לשקול את הניתוח האופטימלי והכי יעיל עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מ13/04/2013תודה על תשובתך
אך קראתי שאם אוכלים משהו מתוק בסוג ניתוח מעקף סובלים מכאבי בטן, כמו כן ניתוח יותר רציני משרוול לדעתי, וגם יש בעייה של חסריים.
מה דעתך?
כמו כן רציתי לשאול האם הנפח של הקיבה שווה בשני הניתוחים שרוול ומעקף?
והאם הירידה במשקל בהתחלה היא בגלל כמעט צום חודש והאם זה לא עולה ברגע שחוזרים לאחר חודש לאכילה מתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נפוצות - תגובה
שולה זק13/04/2013תיכנסי לשאלות הנפוצות. שם תלמדי על סוגי הניתוחים, תופעות הלואי וההתנהלות היום יומית.
התופעה עליה את מדברת נקראת "דאנפינג סינדרום" שמקבלים כאבי בטן, חולשה, סחרחורת ויובש בפה. זה קורה במקרה שך "הצפה" שאוכלים יותר מידי מתוק. גם משרוולים מדווחים על אותה תופעה.
שוב -יש לפנות למנתח ויחד איתו להתאים ניתוח לפי ההסטוריה הרפואית שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)