איך בוחרים נכון? מעקף או שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• איך בוחרים נכון? מעקף או שרוול
    נטלי
    09/04/2013

בוקר טוב, יש לי טבעת שאותה עשיתי לפני 6.5 שנים.... היום אני מועמדת לניתוח חוזר. אחרי שאתמול הייתי בייעוץ נתנו לי את האופציה לבחור מעקף או שרוול.... איך בוחרים? מישהו יכול להסביר לי מה יותר טוב....

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך בוחרים נכון? מעקף או שרוול - תגובה

שולה זק
    09/04/2013

אצל מי הית ביעוץ?
    בדרך כלל צריך להגיע למנתח עם מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים, במקרה שלך יש גם לבחון את ההסיבות לכישלון ניתוח הטבעת.
    על פי כל הנתונים המנתח אמור להמליץ לך על הניתוח הכי אפקטיבי עבטרך.
    אם את סובלת מריפלוקס רצוי לשקול ניתוח מעקף.
    אם את אכלנית מתוקים - רצוי מעקף.
    שוב - צריך לקחת את מכלול הנתונים ולפי זה לראות מה מתאים לך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על מעקף קיבה

מ
    13/04/2013

שלום רב
    האם את יכולה להסביר לי אדם שאוהב גם מתוק ונכשל בטבעת למה ממליצה מעקף קיבה לעומת שרוול?
    מעקף קיבה נראה לי ניתוח יותר מסובך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על מעקף קיבה - תגובה

שולה זק
    13/04/2013

חבל שהמנתח שעשה לך טבעת לא התעניין לפני כן מה הרגלי האכילה שלך ומה הפרעות האכילה ?
    טבעת לאוכלי מתוק (מכורים) זה כמו כוסות רוח למת.
    לחולי סוכרת קשה ולאוהבי מתוק ומכורים למתוק - מומלץ מעקף קיבה , שיורד החשק למתוק ואי ספיגה, כך שלא עולים במשקל.
    כל ניתוח ניתן לרמות אם לא משנים הרגלים.
    דבר אחד ברור - הניתוח (מכל סוג שהוא) הוא רק כלי שבעזרתו צריך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים וזאת מומלץ לעשות בליווי צמוד של דיאטנית.
    צריך לבדוק את הסיבות לכשלון הטבעת, ולפי זה בהחלט לשקול את הניתוח האופטימלי והכי יעיל עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מ
    13/04/2013

תודה על תשובתך
    אך קראתי שאם אוכלים משהו מתוק בסוג ניתוח מעקף סובלים מכאבי בטן, כמו כן ניתוח יותר רציני משרוול לדעתי, וגם יש בעייה של חסריים.
    מה דעתך?
    כמו כן רציתי לשאול האם הנפח של הקיבה שווה בשני הניתוחים שרוול ומעקף?
    והאם הירידה במשקל בהתחלה היא בגלל כמעט צום חודש והאם זה לא עולה ברגע שחוזרים לאחר חודש לאכילה מתונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נפוצות - תגובה

שולה זק
    13/04/2013

תיכנסי לשאלות הנפוצות. שם תלמדי על סוגי הניתוחים, תופעות הלואי וההתנהלות היום יומית.
    התופעה עליה את מדברת נקראת "דאנפינג סינדרום" שמקבלים כאבי בטן, חולשה, סחרחורת ויובש בפה. זה קורה במקרה שך "הצפה" שאוכלים יותר מידי מתוק. גם משרוולים מדווחים על אותה תופעה.
    שוב -יש לפנות למנתח ויחד איתו להתאים ניתוח לפי ההסטוריה הרפואית שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו