מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עשיתי את זהסנדי26/04/2013
שלום חברים היום הוא היום הרביעי אחרי ניתוח השרוול שלי אני היום בסדר , הימים הראשונים היו לא משהו בכלל, אבל היום הכל טוב הגוף חוזר לעצמו יש לי כמה שאלות לשאול שלא הספקתי אשמח עם תענו לי בהקדם : עם יש לי צרבת קלה אני יכולה להשתמש בכדורי טמס שמוצצים בפה ? ו נתנו לי תפריט לשבוע ראשון עד שאני יראה את המנתח שהוא רק נוזלים שזה מרק צח , מיים , ג'ילי , תה, קפה, ואני מרגישה קצת רעבה לא יודעת אך אפשר שבוע רק על זה אתם יכולים להמליץ משהו בנוסף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סנדי יקרה!
אני26/04/2013קודם כל מזל טוב! :-) כן,תחושת הצרבת מוכרת אחרי הניתוח.האם לא המצילו לך על כדורים להורדת החומציות כמו לוסקס,אומיפרדקס או לנטון??זה עוזר מאוד.התמס יכול לעזור,אבל הוא לא אפקטיבי.תתייעצי עם הדיאטנית הבראטרית שלך.ברור שאת רעבה,הרי הגוף התרגל לקבל אוכל,ועכשיו את על מינימום קלוריות. את יכולה לאכול קוטז',גבינה לבנה,2 ביצים לא קשות - שלא תקיאי!!!יכולות להוות ארוחה טובה עכשיו.חלבון הביצה עובר דנטורציה (הרס במבנה המרחבי) והופך לקשה לעיכול! לכן לא כדאי ביצים קשות,תבשלי רק 2 דקות ושיהיו ממש נוזליות!!! כוס חלב 3% יכול להיות ארוחה טובה עכשיו. את יכולה לבשל ירקות:קישואים,זגר,דלעת,בטטה, קצת תפוחי אדמה.להעביר הכל בבלנדר לאכול בהנאה.תנסי לבשל טוב טוב עוף (עדיף את הרגל,כיוון שיש בה יותר ברזל)ולהעביר בבלנדר. תאכלי לאט לאט,שלא תקיאי.ההקאות גורמות להתרחבות הכיס הקיבתי אצל מעוקפים ולהתרחבות הקיבה הקטנה החדשה אצל המשורוולים! תאכלי 5 ארוחות קטנות ביום.תפרידי בין שתיה לאכול.שותה,מחכה 15 שעה,אוכלת ואז אחרי חצי שעה שוב מותר לאכול.בין הארוחות חייבים להיות מרווחים של 3 שעות לפחות.אם נורא רעבה,תאכלי כל שעתיים.שיהיה המון המון בהצלחה!!! :-)תתעזרי בסבלנות! עברת ניתוח. כושר האכילה יחזור,אל תדאגי.ומסיבה זו חשוב להתרגל לאורח חיים אחר,להרגלי אכילה אחרים. הכל בראש,גם הרעב -תזכרי את זה. הקיבה "מנוטרלת",כבר לא מופרש הורמון הגרלין בכמויות עצומות כמו פעם.מה שכן גם כמות הסוכר בדם משפיעה על התחושת הרעב. אז הפתרון הוא למדוד סוכר.הנורמה היא 70-125.אם יורד מתחת ל70,תאכלי פחמימה - קליליות,פתית. אם בנרומה,תשתי.קפה,תה+סוכרלוז+חלב 1% רק לצבע. את יכולה גם לבשל לפתן מפרות יבשים ללא סוכר(וגם לא לאכול את הפרות כמובן בשלב זה). אז שוב המון בהצלחה!!! חיבוק חם,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנושקה
סנדי26/04/2013תודה לך אבל רשמת כל כך אפשרויות לאוכל שאני רק ביום רביעי של הניתוח ניראה לי לא הגיוני לאכול את זה זה התפריט שקיבלת בשבוע הראשון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע הראשון רק נוזלים צלולים
אורית26/04/2013ממליצה לעקוב אחרי הוראות הדיאטניות ללא קיצורי דרך - יש סיבה שהדברים כך.
ניתן לקחת קרטיב , מרק צח, ג'לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנדי יקרה!
אני26/04/2013לא..לא בשבוע הראשון...זה תפריט לזמן טיפה יותר מאוחר...אבל הרוב מה שרשמתי,כמו ליפתן,תה עם חלב,קפה,ז'לי,חלבי,ירקות מבושלים - כן זה כבר עכשיו!!!בטח!!:-) ועוד חודש ביצים לא קשות ועוף מבושל היטב מועבר בבלנדר! :-) בהצלחה !!! מחבקת,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)