מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה לגבי הצום שאני נמצא בו.תמיר02/05/2013
שלום,
לפני שמונה ימים (יום רביעי) עברתי בהצלחה את ניתוח השרוול
בבית החולים רמב"ם אצל המנתח בשארה.
כמובן שאין ספק שהתקדמתי בנוגע לשתיית נוזלים, אבל ישנה בעיה קטנה.
הבעיה היא שאני יכול לשתות רק נוזלים כשהם חמים.
אם יגישו לי תה חם או נס קפה אני אשתה אותו בכיף והוא יעבור בתחושה טובה.
אבל כשמדובר ברגעים שאני רעב, ובא לי מעדן רזה כלשהו אז אני מוציא
את המעדן מחוץ למקרר לפחות לחצי שעה כדי שיהיה בטמפרטורת החדר
וכשאני אוכל ממנו אני אוכל אולי 4 כפיות ואני לא יכול לזוז!!!
הקטע המצחיק הוא שתה חם למשל אני שותה בלגימות יפות מכוס של 400 מ"ל (ומסיים את כל הכוס) ,ומעדן מפרק אותי אחרי 4 כפיות, ואחרי כל בליעה של כפית אני מרגיש הרגשה של מין לחץ שעובר לאחר כמה שניות ואז יוצא לי גרעפס (סליחה על הבוטות).
ובקשר לכאבים, ברוך השם כאבים רצופים אין לי, אבל כשמדובר בישיבה או קימה מהמיטה או מכיסא וכל מה שקשור לשימוש בשרירי הבטן ישנם כאבים מצד שמאל של הבטן שחולפים לאחר כמה שניות. וגם כשאני עומד אז ישנה הרגשת מתיחה (לא תמידית אבל למשך זמן) לא נעימה בצד שמאל של הבטן שגורמת לי ללכת מכופף.
אני אודה מאוד לאנשים שיצליחו לעודד אותי ויסבירו לי אם מה שאני עובר תקין ולא אמור להטריד אותי.
תודה רבה אנשים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך.....
ליאתול02/05/2013הכל בסדר ומה שאתה מרגיש לאחר הארוחה (אפילו 4 כפיות) טבעי לחלוטין..... אל תשכח שהקיבה שלך נחתכה ממש לפני שבוע וכואב לה כשהיא מעכלת אוכל .
אני שנתיים וחצי לאחר שרוול ועד היום קצת כואב לי אם אני לא אוכלת נכון (אם לא לעסתי טוב וכו') כאב חלש אבל כאב שמסמן לי להרגע .
בנוגע לגרפסים הכל נכון אני אפילו מביס של פרי הייתי עושה 2-3 גרפסים ואל תרגיש לא נעים הגרפסים הם אוויר שנבלע עם האוכל . תנסה לאכול לאט ולמנוע עד כמה שאפשר כניסת אוויר.
שיהייה לך המון הצלחה ושמהיום תקבל רק מחמאות על כמה טוב אתה נראה!!!!!
אתה עשית את הצעד הנכון - אני מודה כל יום על כך שיצא לי לעשות מעשה ולרדת במישקל לפני שהתחילו לי כל מיני מחלות.
שיהייה רק טוב . ביי ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ליאת
תמיר02/05/2013אני מעריך את התמיכה שלך ואת העידוד בתודה ענקית!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מישהו יכול לעזור בקשר לכאבים?
תמיר02/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אור04/05/2013אם יש לך כאבים אז כדי שתגישי לרופא המנתח שלך הוא אור לקבל אותך לבדוק למה יש לך כאבים גם לי היו כאבים הרופא המנתח שלי קיבל אותי מידיית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמיר
אור04/05/2013תמיר זה נורמלי לחלוטין אני גם הייתי כמוך אני אפילו בהתחלה לא הייתי מסוגלת לשתות נס תה אבל יפה שאתה מצליח לגביי המעדן זה נורמלי לגמריי רצוי לא לאכול אותו קר לאכול בלגימות קטנות לא לבלוע לגימה גדולה אל תשכח שהקיבה שלך היא קטנה לא כמו בעבר לאט לאט אתה תחזור עלצמך לגביי הכאבים זה נורמלי בטח בחתך הגדול שאיפה שהוציאו לך את החלק של הקיבה זה נורמלי לחלוטין אני הייתי גם ככה בהתחלה זה יעבור לך הרופא שלך היה אמור להסביר לך על זה אילו היית אומר לו שיש לך כאבים בכל קרה אתה רק אחריי הניתוח אל תשכל תמיד אחריי ניתוח כל סוג של ניתוח יש כאבים וכל אחד לוקח את זה בצורה שונה זה יעבור לך רק חשוב שתשתף פעולה תקח תויטמינים בהצלחה שהיה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיר
אור04/05/2013יש לי שאלה איפה עשית תניתוח באיזה בית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמיר יקר!
אני04/05/2013מזל טוב! :-) מה שאתה מרגיש הורא בסדר.זה נכון ואפילו טוב שנוזלים עוברים לך יותר טוב ממזון.אך תדאג,עם הזמן כושר האכילה חוזר.חשוב שתסגל לעצמך הרגלי אכילה חדשים! :-) האוויר שיוצא אחרי האוכל - גם הוא בסדר. יש קצת כאבים ומתיחות בבטן,זה היה לי וגם בסדר.אתה רק 8 ימים לאחר ניתוח קיבה...זה יחלוף! :-) מצוין שאתה שותה הרבה!לשתות עכשיו יותר חשוב מאשר לאכול! אם טוב לך עם שתיה חמה,אז מרק צח,תה+קצת חלב 1% רק לצבע+סוכרלוז,קפה,ליפתן מפירות יבשים (בשלב זה לא לאכול את הפרות..).המון בהצלחה! :-)אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חברים!!
תמיר04/05/2013אנה ואור אני מאוד מודה לכם, שיפרתם את הרגשתי.
היום לראשונה בארוחת שבת ניסיתי אורז רך ופירה של מנה חמה.
הצלחתי לאכול מזלג וחצי של אורז ועוד שתי מזלגות בערך של פירה.
אור, את הניתוח שלי עשיתי בבית החולים רמב"ם והרופא שניתח אותי הוא ד"ר בשארה.
ולגבי הכאבים,הם באמת חלפו,בוקר אחד קמתי וכאילו לא עשיתי ניתוח.
מודה לכם מאוד על העידוד,אין עליכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד בכיף!
אני05/05/2013אני שמחה ששיפרנו את הרגשתך! עכשיו,בעזרת השם,תמשיך בדיאטה+תתחיל בהליכות יומיומיות...והמשקל ירד ממך המון ....מחזיקה לך אצבעות! :-) אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הצום שאני נמצא בו. - תגובה
הילה כהן05/05/2013שלום תמיר
כמו שכתבו לך חברי הפורום התחושות שלך נורמליות , יכולת האכילה תשתפר מיום ליום ככל שהבצקת סביב חתכי הניתוח תרד והקיבה תחלים. אם אתה מסוגל לאכול רק ארבע כפיות תקפיד לאכול מעט כל שעתיים וחצי וכמובן לשתות מספיק בין הארוחות . אם חם עובר טוב יותר תנסה מרק דליל עם עוף וירקות טחונים.
לגבי הכאב - נשמע שמדובר בכאב נורמלי לתקופה זו , התייעץ עם המנח בביקורת הקרובה ובכל מקרה שלל החמרה פנה למיון בבית החולים בו נותחת.
חשוב מאד להיות במעקב דיאטנית בריאטרית לגבי התפריט , אם יכולת האכילה לא תשתפר יתכן ותצטרך תוספים או תוספת חלבון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)