מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תזונה לאחר ניתוח מעקף קיבהמעוקפת חדשה06/05/2013
ביום חמישי האחרון עברתי ניתוח מעקף קיבה. ביום ראשון התחלתי תזונה של נוזלים, יוגורט, אקטימל, קפה עם חלב ומרק צח.
בהתאם לדיאטנית הבריאטרית הבנתי ששבוע מיום הניתוח ניתן להתחיל לאכול אוכל דייסתי, רסק תפוחים, פירה, קציצה טחונה, מרק טחון וכדומה.
השאלה שלי היא: לגבי הקציצה, האם משנה מאיזה סוג בשר היא תהיה (עוף, הודו, בקר)? האם יש אפשרות לאכול כבד עוף או שניתן לאכול זאת בשלב מאוחר יותר?
האם עכשיו כאשר אני עדיין בתזונת נוזלים מותר למשל לאכול סחלב דליל?
האם במסגרת התזונה הנוזלית אפשר לאכול ג'לי ואם כן האם זה נחשב למזון או שתיה?
מתי בדרך כלל מורידים את הסיכות של הניתוח מהגוף?
קיבלתי הנחייה להתחיל ליטול צנטרום ג'וניור 2 פעמים ביום, האם יש אפשרות להחליף במשהו אחר, לא טעים לי הדבר הזה?
תודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה בבקשה
מעוקפת חדשה06/05/2013באיזה שלב אפשר להתחיל לאכול ביצה, אבוקדו וטחינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך..
תמיר07/05/2013גם אני עברתי לא ממזמן את ניתוח השרוול.(לפני שבועיים)
אני יודע שאת בתקופה לא קלה זה די מעצבן לשכוח איך זה ללעוס.
גם אני שלשום התחלתי את השלב השני שהוא השלב של האוכל היחסית מוצק אבל עדיין רך.
השלב הזה מתחיל מיום ה11 מאז הניתוח וכן, מותר לאכול טחינה ואבוקדו.
לגבי כבד, אם הוא ממרח לא ניראה לי שזאת תהיה בעיה, אבל הקטע הוא
שזה עדיין בשר. אתמול אני ריסקתי קציצה ביחד עם אורז ואחרי 3 מזלגות לא יכולתי לזוז.
הקיבה עדיין במצב רגיש. פירה, אורז ואטריות את יכולה לאכול בכיף. אבל תשמרי את הבשר לשלב מאוחר יותר אני ממליץ.
אתן לך דוגמא מה אני אוכל במהלך היום אולי זה יעזור לך.
אבוקדו מרוסק עם מלח ולימון
טונה עם כף וחצי מיונז לייט
מרק אורז חם (מתקבל אצלי בכיף, אני יכול לשתות 500 מ"ל בכיף!)
באדי/אקטימל בתוך רבע כוס שתייה עם קורנפלקס רגיל (לחכות מעט שהקורנפלקס יתרכך מעט)
פירה
קישוא מבושל ומטובל עם מעט אורז
במבה - לתת לה להנמס בפה (ולא להרגיל את עצמך לבמבה)
לגבי הצנטרום ג'וניור אין לי תשובה כי גם אני לוקח אותם. אם זה לא מתאים לך אז תרסקי את הכדור ותערבבי בתוך מעדן או משהו אכיל אחר, את לא תרגישי הבדל.
שיהיה לך הצלחה ואין ספור חיזוקים, חיזורים ומחמאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מועקפת חדשה!
אני07/05/2013קודם כל מזל טוב שאת כבר אחרי!:-) אני עברתי בדיוק אותו ניתוח לפני שנה ואני עןם 50 קילו פחות!אל תמהרי על האוכל!!!עכשיו את ממש אחרי וכל מה שמותר לך זה ז'לי שנחשב למים,מרק צח,קפה או תה עם קצת חלב 1% +סוכרלוז,ליפתן מפרות יבשים (לא לאכול את הפרות בשלב זה!),מים+פטל.כמו כן מותר לך 100 גרם גבניה לבנה או קוטז' בארוחה אחת וכאלה את צריכה 5 ביום.אני יודעת שאת רעבה,כיוון שהגוף התרגל לאוכל כל החיים!אבל לאט לאט...לא למהר! תקשיבי לדיאטנית הבראטרית שלך.יש סיבה שהדברים הם ככה.עוד מעט תוכלי לאכול קצת פירה,קצת ירקות מבשולים +עוף מבושל הייטב מועבר בבלנדר! בשר???האם לא אמרו לך לפני הניתוח שבשר בקר אחרי מעקף קיבה בכלל אי אפשר לעכל???תשכחי מהבשר לכל החיים. המנתח לא אמר לכם את זה בהרצאה לפני או בשיחה איתך? איפה נותחת? אני עברתי את הניתוח את צוות נפלא בהדסה הר הצופים והם עשו לנו הרצאה ודיברו על הבשר...ושאר המאכלים.אני כל כך מבינה שאת רעבה...בייחוד שלא אכלת ואפילו לא שתית כמה ימים בבית חולים...תראי מה שאני יכולה להציע לך,שיהיה לך טוב,טעים ומשביע עכשיו,זה לבשל 2 ביצים רק קצת קצת,שיהיו ממש נוזליות.זו ארוחה טובה עכשיו.לא קשות - אותן בטוח תקיאי! וגם כוס חלב חמים קצת או קר 3% יכול להיות ארוחה מצויינת עכשיו. הרבה סבלנות...:-) הכל יהיה בעזרת השם טוב! תמלאי את כל ההוראות של הדיאטנית הבראטרית שלך.שיהיה המון בהצלחה בדרך החיים החדשה!את חייבת לסגל לעצמך הרגלי אכילה חדשים! מחבקת ומעודדת אותך! כולנו פה כדי לתמוך בך! הנה הפייס שלי:Anna Dvorjakova. אני אשמח לעזור לך! :-) מחבקת,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תמיר ואני חיזקתם אותי מאוד
מעוקפת חדשה07/05/2013חיזקתם אותי מאוד בתגובתכם. אוטוטו אני עוברת לשלב ב' בתזונה (עוד יומיים בלי נדר) ואני מקווה שאז אהיה פחות רעבה.
כשבועיים לפני הניתוח עשיתי שבוע ימים של דיאטת פחממות ולאחר מכן, כחמישה ימים שלמים לפני הניתוח נאלצתי בהמלצת המנתח לחיות רק על מים ללא מזון ומכאן הגיע הרצף של תזונת נוזלים בלבד. אני כבר לא מסוגלת לאכול יוגורטים למינהם ומי מרק, אני מקווה שאשרוד.
נחמד מאוד "לפגוש" כאן אנשים עם ניסיון, זה נותן לפחות לי את הכוח להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד טיפ
לילוש08/05/2013תנסי כף גבינה לבנה עם עגבניה מרוסקת - זה טעים וניתן אשליה של ארוחה, גם מטפל בעצירות, אם יש. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לאנה ולילוש
מעוקפת חדשה08/05/2013איזה מזל שמצאתי את הפורום הזה.
אנה, את מדהימה, אני ממליצה לך לשקול להנחות קבוצת תמיכה לאנשים כמונו, את נותנת לי המון מוטיבציה וכוח להמשיך. יישר כוח.
לילוש, אני לוקחת את הטיפ שלך ומאמצת אותו, מאז יום הניתוח, כלומר מלפני כשבוע לא הייתה לי יציאה, אני מניחה שזאת בגלל התזונה הנוזלית והחלבית אבל בכל מקרה אני הולכת לנסות את המלצתך, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד שמחה לעזור!
אני09/05/2013תודה רבה! :-) אני מאוד שמחה שאני יכולה לעזור בתמיכה וגם בעיצות מתוך נסיוני!!! המון בהצלחה בהמשך הדרך!!! :-) יש לך פייסבוק?אני אדריך אותך ואעזור לך.עברתי בידיוק את אותו הניתוח,מעקף קיבה,לפני שנה ואני עם 50 קילו פחות ובלי סכרת!!! ברוך השם על יום הניתוח!!! :-) הנה הפייס שלי:Anna Dvorjakova. חיבוק חם,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לאחר ניתוח מעקף קיבה - תגובה
הילה כהן08/05/2013שלום מעוקפת חדשה
ההמלצה היא להתחיל עם קציצות עוף או הודו , כשעדיף לטחון פרגיות ולא חזה שהוא חלק יבש יותר וקשה לעיכול . אני ממליצה להתחיל עם מרק עוף טחון (עוף/הודו , גזר, דלעת וקישוא מקולפים) ורק לקראת השבוע השלישי להתחיל עם קציצה שלמה (כלומר לא מרוסקת לאחר הבישול)
מתכון לקציצות רכות מאד : 3 פרגיות טחונות פעמיים במעבד מזון + 1גזר מגורד דק + 1 קישוא מקולף מגורד דק+ 2 חלבוני ביצה + 2 כפות פירורי לחם + 1 בצל קטן מגורד גס + תבלינים מלח, פלפל, אגוז מוסקט, מעט קינמון או כמון לפי הטעם .
חלבוני הביצה יוסיפו חלבון שחשוב מאד להחלמה וירככו את הקציצות , התערובת רכה מאד וקצת קשה לעבוד איתה ולכן ההמלצה שלי היא להרתיח רוטב עגבניות משום כתוש עגבניות מקולפות מרוסקות, רסק עגבניות ותבלינים - לתוך הרוטב להכניס את תערובת הקציצות בעזרת שתי כפיות - זה יהיה גודל ריאלי לאכילה .
במסגרת התזונה הנוזלית ניתן לאכול ג'לי , בשבוע השני סחלב דליל מאד אך חשוב מאד לשים לב בתקופה קריטית להחלמה לאכול בעיקר חלבונים(מוצרי חלב ומרק טחון עם עוף ) ולא להתרכז בג'לי , פירה , רסק תפוחים וכו'
סיכות מוציאים בדרך בין שבוע לשבועיים מהניתוח
לגבי המולטיויטמין הלעיס - קיימות חברות נוספות בשוק ומניסיוני כל מטופל מוצא שסוג מסויים טעים לו יותר , אם הצנטרום נסבל בתוך מעדן עם טעם דומיננטי כמו שוקולד ,לדעתי חבל לקנות סוג אחר כי יש סיכוי שגם אותו לא תאהבי . חודש מהניתוח תוכלי לעבור למולטיויטמין לבליעה - נסי עד אז לקחת את הצנטרום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה - תבורכי!!!
מעוקפת חדשה08/05/2013רשמתי את כל המלצותייך, עכשיו התמונה נראית יותר ברורה.
תודה רבה רבה על המתכונים זה עוזר מאוד מאוד.
יישר כוח.
איזה כיף.
תודה, תודה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)