6 שבועות אחרי שרוול וקשה - להילה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• 6 שבועות אחרי שרוול וקשה - להילה
    נורית
    21/05/2013

הילה שלום,

אני בדיוק 6 שבועות אחרי ניתוח שרוול. אני לא מצליחה לשתות את כל הכמות הנדרשת - כליטר וחצי, ואני לא מצליחה להגיע לאכול 6 ארוחות ביום. עדיין יותר קל לי עם טחונים, והמוצק שעובר הכי טוב זה פתית/קרקר/צנים.
    יש מצבים שאני שבעה אחרי פתית אחד ויש מצבים שאני רעבה אחרי שעתיים או מרגישה שלא שבעתי, אבל כשאני מנסה לאכול עוד משהו - מיד אני סובלת מכאבים. האם זה נובע מכך שהרעב למעשה "בראש" ולא הגוף צריך את האוכל? האם זה הגיוני??? בכל אופן, אחרי כל ארוחה או במהלכה אני חשה בכאבים או לחץ בקיבה. האם זה נורמלי?
    חשוב לציין שעדיין אינני אוכלת עוף / קציצות - ניסיתי ולא הצלחתי כל כך. דג - עובר יותר טוב. אך למעשה הארוחות שלי מורכבות מירקות מרוסקים / יוגורט / פתית עם גבינה / תפו"א מעוך. האם זה בסדר? נראה לי שאני אוכלת יותר פחממות מאשר חלבונים....
    ולסיום - אני כבר שבועיים לא יורדת כלל במשקל. (מאז הניתוח השלתי 13 קג' ונעצרתי)

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד שהילה תענה

לילוש
    21/05/2013

מה שאת עוברת זה נורמלי לחלוטין - כל גוף מגיב אחרת לניתוח. גם לי זה קרה, לקח לי 10 שבועות בערך ללמוד את הכמות הנדרשת כדי לא להרגיש כעבים (עדיין זה קורה לי!) בגלל הכמויות הקטנות, לפעמים אני אוכלת אחרי שעתיים ולא שלוש. פשוט כמות קטנה או עוד ביס. גם אני לא שותה מספיק - הפטנט: קניתי דיאט תפוחים (לא מוגז) ושמה קצת בכל כוס, ואז מצליחה לשתות יותר. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

סנדי
    21/05/2013

אי כבר 4 שבועות לאחר שרוול וגם לי יש את אותם בעיות לא משש יודעת מה לייעץ אבל מזדהה בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נורית יקרה!

אני
    21/05/2013

קודם כל מזל טוב שאת כבר אחרי.המצב שאת מתארת הוא נורמלי.את סך הכל 6 שבועות אחרי ניתוח.הורדת משקל?נהדר! יש ויכולות להיות עצירות בדרך,לכן חשוב להקפיד להמשיך בדיאטה+להתחיל הליכות,ואז שוב תהיה ירידה.יש לך כאבים,וזה מובן,התפרים עדיין טריים...אז תנסי להעביר את אוכל דרך הבלנדר,אם זה דג או ירקות מבושלים. ותאכלי לאט לאט. תנסי חצי כפית,לנוח,ואז עוד חצי כפית.העיקר שלא תקיאי - כי זה מרחיב את הקיבה. הרעב רובו בראש,זה נכון.עם זאת את עדיין לא אולכת מספיק לגוף שלך.אבל לא נורא.עוד מעט הדיאטנית תוסיף לך עוד מאכלים לתפריט.עד אז חשוב לך יותר לשתות מאשר לאכול.תמדדי סוכר.אם הסוכר יורד מתחת ל70,תנסי לאכול פחמימה לכלשהיא עם טחינה וגבינה לבנה או קוטז'. אם הסוכר בסדר,אז תשתי.קפה,תה,מרק צח,ז'לי שנחשב למים,כוס חלב 3%. יכול להוות ארוחה טובה ומשביעה עכשיו. הרבמבם אמרו,שכל ארוחה שבן אדם אוכל,אפילו פרוסת לחם,הוא צריך לחשוב עליה כארוחת מלכים.את בדרך הנכונה.המון בהצלחה! חיבוק חם,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולם על ההתייחסות

נורית
    22/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 6 שבועות אחרי שרוול וקשה - להילה - תגובה

הילה כהן
    28/05/2013

שלום נורית
    אתחיל מהסוף , הגיוני שבשלב זה אחרי ירידה מהירה תהיה עצירה , זה הזמן להוסיף פעילות גופנית .
    לגבי התפריט - לחלק מהמנותחים קשה יותר עם מוצקים , עם זאת לא הייתי רוצה שנפספס את חלון ההזדמנויות להציג לקיבה מזונות מוצקים בהדרגה ולכן יחד עם הדיאטנית הבריאטרית שלך הייתי רוצה שתעשי ניסיונות איטיים להוספת מזונות חדשים
    . תתחילי בלערוך רשימה של מזון שבטוח עובר ,ללא כאבים.
    תוסיפי עוף טחון עם הירקות והקפידי על מוצרי חלב - העשירים בחלבון. אחרי שתגיעי למצב אכילה ללא כאבים (מרווח בין הארוחות מינימום שעתיים מקסימום שלוש שעות) הוסיפי מזון אחד שהתקשת לאכול כמו חצי קציצה רכה מאד או טונה מעוכה עם מיונז.
    בתקופה הזו חשוב לנהל רישום אכילה בו תתייחסי מלבד למזון השעה והכמות גם לסיטואציית האכילה . האם אכלת ברוגע? האם היית רעבה מאד לפני הארוחה? אולי אכלת מהר או לא לעסת טוב?

מהיומן הזה תוכלי ללמוד המון ואיתו רצוי להגיע לפגישה עם הדיאטנית שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה להילה ולכל מי שהתייחס

נורית
    28/05/2013

ברצוני להודות להילה ולכל מי שהתייחס להודעתי וניסה לעזור :)

ביום שישי הקרוב, אפגש עם הדיאטנית הבריאטרית שלי ונראה איך אוכל להתקדם נכון.
    עד אז, אימצתי את הצעתך והחל מהיום, אני רושמת את כל מה שנכנס לפי + שעות האכילה / שתייה.

תודה רבה,
    נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נורית

אורית
    30/05/2013

תקשיבי אני בהתחלה הייתי כמוך אל תאכלי פתית תנסי לאכול לחם צנים דגנים כי זה ישביע אותך פתית הוא מתפורר בקיבה ואין בו סיבים וזה מתפורר וזה יכול לגרום לך לרעב ולעצירות בהצלחה שהיה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו