מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בקע?אני23/05/2013
מה זה בקע ??מישהו יודע?האם זה יכול להיווצר גם בשרוול וגם במעקף?אני מעוקפת לפני שנה ו חודשים.האם הבקע נוצר בתפרים? האם זה קורה בגלל שלא תפרו טוב את הקיבה?האם בקע נוצר כתוצאה מזה שמרחיבים את הקיבה על אוכל או שתיה ...כשאוכלים מהר למשל? איך להימנע מבקע...??????????? עזרה מישהו בבקשה חברים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממי בקע זה משהוא אחר
ליאתול23/05/2013בקע (הרניה, "שבר") זה דבר אחר זה נוצר מקרע בדופן הבטן שיכול להיווצר מלחץ עקב השמנה מרובה, הרמת דברים כבדים וכו'.
זה לא קשור למה שאכלת.
אים נותחת בלפרוסקופי אז סביר להניח שלא יהיה בקע .
מקווה שעזרתי (אני עם בקע מההריון האחרון שהפיצפונת לחצה והייתה במשקל 4.500 ק"ג)
ביי ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאתול יקרה!
אני28/05/2013מה אפשר לעשות כדי למנוע בקע אחרי מעקף קיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע? - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה27/05/2013יש שני סוגים של בקעים או הרניות. הרניה בדופן הבטן והרניה פנימית.
הרניות בדופן הבטן לאחר ניתוח מתרחשות באיזור הצלקת הניתוחית לרוב לאחר זיהום הפצע הניתוחי או חולשה בדופן. הרניה פנימית יכולה להתרחש לאחר ניתוחי מעקף עקב הוצרות חללים חדשים בין לולאות המעי אשר גורמים לכליאה של מעי אחר בתוכם. זה קורה באחוזים נמוכים והטיפול הוא ניתוח שבו משחררים את המעי וסוגרים את החללים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר מחאז'נה היקר!
אני28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור מחז'נה היקר!
אני28/05/2013שלום לך ד"ר מחז'נה היקר!
אני מנותחת מעקף קיבה לפני שנה ושלושה חודשים עם 50 קילו פחות. חברה שלי אושפזה בגלל בקע לאחר שרוול.אני מבינה מתוך דבריך שגם לאחר מעקף ייתכן בקע.מה אפשר לעשות כדי למנוע בקע לאחר ניתוח מעקף קיבה?לא לאכול מהר,לא לשתות מים+לאכול ביחד? לא להרים דברים כבדים?לעשות תרגילים לחיזוק שרירי הבטן?האם כל הדברים הללו יכולים לעזור?איך למנוע בקע והאם ניתן למנוע או שזה לא תלוי בי? אני מפחדת שגם לי עלול להיווצר בקע.תודה רבה על התשובה ויום נעים. אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור מחז'נה היקר! - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה05/06/2013הסיכון לסבול מבקע בצלקת ניתוחית לאחר שנה וחצי ניתוח לפרוסקופי הוא קטן מאוד. אין קשר בין אוכל להופעה של בקע.
תיהני מהכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור מחז'נה היקר.
אני07/06/2013תודה רבה לך על התשובה.אינני חוששת יותר שיהיה לי בקע לאור תשובתך.אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה? - תגובה
שולה זק07/06/2013איפה הבחורה האופטימית?
מה קרה שהתחלת לחשוב שלילי?
תחשבי חיובי...על הדרך שעברת, על התוצאות ועל העתיד המקסים שלפיך. למה לחשוב על בקע או כל חולי אחר!!!!
דייי...לחייך בבקשה.
אגב - בקע זה לא משהו "MUST" אני 12 שנה אחרי...בלי....טפו טפו טפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע - הרניה - תגובה
שולה זק09/06/2013נכנסתי למנוע חיפש והבאתי לך את המידע בקשר לבקע. לבקע חשוף כל אדם ואדם. לפי הכתוב, מנותח בטן רגישים לתופעה.
הבקע השכיח ביותר מתרחש באזור הבטן, והוא נגרם בעקבות חולשה של שריר בדופן הבטן, המאפשרת ללולאת מעי לצאת ממקומה הטבעי. בקע מעין זה יכול להיות בקע סרעפתי, טבורי, מפשעתי או פוסט-ניתוחי.
בקע סרעפתי: מצב בו נכלאת לולאת מעי או חלק מן הקיבה מעל הסרעפת עקב התרחבות הפתח בשריר הסרעפת שבו עובר הושט. מאפיין נוסף של בקע זה הוא צרבת.
בקע מפשעתי: שכיח יותר אצל גברים. בבקע זה יוצאת לולאת מעי ממקומה ונכנסת לתעלה האינגואינלית - דרכה, בחיים העובריים, ירדו האשכים למקומם מחוץ לגוף.
בקע טבורי: שכיח יותר אצל נשים, ונוצר פעמים רבות לאחר הריונות. וזאת עקב חולשת שרירי הבטן האורכיים והרוחביים לאחר התרחבותם בזמן ההריון. שכיח גם בקרב תינוקות.
בקע פוסט-ניתוחי: עשוי להווצר באזור צלקת ניתוחית בבטן עקב חולשת השרירים באזור.
בקע כלוא: מצב שבו הבקע נכלא בתוך השריר, ומתחיל להיווצר בו נמק. יכול להיווצר בכל סוגי הבקע. מצב זה, המאופיין בכאבי בטן, בעליית חום ובסימנים נוספים, הוא מצב חרום והוא דורש ניתוח דחוף. בקע שאינו כלוא אינו דורש ניתוח דחוף.
לתיקון המצב נדרשת התערבות כירורגית. הניתוח לתיקון הבקע ידוע כניתוח שבר, והוא אחד הניתוחים השכיחים ביותר ברפואה. הניתוח פשוט, ובדרך כלל הוא נעשה בהרדמה מלאה. ההחלמה מהניתוח מהירה, והיא אינה מצריכה שינויים מיוחדים באורח החיים למעט הגבלה על הרמת משאות במשך חודשים אחדים לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע - הרניה - תגובה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה14/06/2013שולה Chapoooo
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)