טיפול בהשמנה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• טיפול בהשמנה
    קטי
    23/05/2013

אני עושה עבודת גמר במדעי הבריאות בנושא השמנת יתר.

ידוע שישנה עלייה במודעות בנושא השמנת היתר באוכלוסיה של ימינו,
    ישנם טיפולים שאינם ניתוחיים לטיפול בהשמנה, עם זאת אחוז גדול מהאוכלוסייה בוחר לפנות לטיפול ניתוחי במחשבה שטיפולים אלו הם "טיפולי קסם" ואינם דורשים שינוי באורחות החיים, לדוגמת שינוי בהרגלי התזונה.

האם אכן ניתוחים בריאטריים למיניהם הם טיפולים קלים שאינם דורשים שינוי בהתנהגות החולה?

אשמח לתשובה מקצועית התוכל לעזור לי בעבודתי,
    בתודה מראש, קטי.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהשמנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד שיענו לך....

ליאתול
    23/05/2013

רואים שלך אין בעיה!!!

אם הייתה לך בעיה אז היית מבינה שאף אחד מאיתנו לא חושב שזה פיתרון קל!!!!

אנו עושים את הניתוח בכדי לחיות ולא כי בא לנו.

בנוסף - חלק מהקריטריונים לניתוח זה שעברת מספר דיאטות (דיאטנית חותמת לך על כך ופסיכיאטר מאשר שאת מבינה הכל כולל ההשלכות של הניתוח) כלומר שמי שמגיע למצב של ניתוח זה רק בגלל שזהו הפיתרון הכי טוב בשבילו.

מקווה שעזרתי לך קצת......

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

קטי
    23/05/2013

לא אמרתי שעושים ניתוחים כשבא, ברור שהעניין הוא שיפור תוחלת החיים.
    אבל האם עושים מספיק בכדי להימנע מהניתוח? מהתרופות? מבחינת דיאטות ומבחינת פעילות גופנית? האם כוח הרצון משחק פה תפקיד מכריע? אלו השאלות שמסקרנות אותי.

האמתי שמאוד עזרת לי בתשובתך, כי הסיבה שפנית לפורום בשאלה זו, היא שקראתי כתבה שמדגישה את העניין הזה- שניתוח בריאטרי לא יצליח ללא שינוי באורח החיים.
    המאמר פנה לאותה אוכלוסיה הסובלת מההשמנה במעין הדגשה בנושא, כאילו שאין הדבר ברור מאילו.
    ולכן רציתי לדעת, האם בפועל הדבר הזה קורה, שאנשים חושבים שהניתוחים הם קסם, בכך שענית לי נוכחתי לדעת שהתשובה היא לא, במציאות אנשים מודעים להשלכות ולמה שהם מכניסים את עצמם לתוכו (התהליך לאחר הניתוח),
    אך האם ההתמדה היא קשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקטי

יעל
    24/05/2013

הניתוח הוא לא קסם. הוא רק כלי עזר לירידה במשקל למי שכבר ניסה הכל ולא הצליח לבד. והוא חייב גם לעמוד בקריטריונים של השמנה. זהו לא ניתוח כבקשתך. בשנה הראשונה שרבים קוראים לה "שנת ירח דבש", באמת הכל יותר קל. אין הרבה תאבון, הכמויות של המזון קטנות, והירידה במשקל מהירה. במשך שנה זו יש למנותח הזדמנות לסגל לעצמו הרגלי תזונה וספורט שבהם יתמיד כל חייו, אחרת הוא יעלה במשקל. במשך הזמן הכמויות והתאבון גדלים, ומי שלא שומר על ההרגלים של אכילה כל 3 שעות אלא מנשנש כל שעה, הניתוח לא יצליח והוא יעלה במשקל. לכן חשוב גם להיות במסגרת של תמיכה כלשהי דיאטנית, פסיכולוג, או קבוצת תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטי חמודה אני אסביר לך...

ליאתול
    25/05/2013

התמכרות לאוכל היא (להבדיל הרבה הבדלים) דיי כמו התמכרות לסמים (אני חוזרת ואומרת להבדיל אלפיי הבדלות) .
    מה שקורה זה שבסמים את מצליחה לאחר מאמצים רבים ועבודה קשה להימנע לגמרי מהם אבל באוכל אין אפשרות כזו מפני שבלי אוכל את מתה!!!!!

כאן בא הניתוח לעזור לך - במשך השנה הראשונה את לומדת לאכול פחות וע"י כך לשפר את היחסים שלך עם האוכל, כלומר לאכול מהכל אבל בשליטה על הכמויות והמזונות שנכנסים לגופך.

כמובן שישנם בודדים (אני שמעתי על פחות מארבעה אנשים - ייתכן שיש קצת יותר) שלא מצליחים ב"משימה" ומנסים טיפול (קיצור קיבה) מסוג אחר בהתאם לכירורג.

בכל אופן זה ממש לא פיתרון קסם ואני ממשיכה להילחם ולשמור על עצמי למרות שאני שנתיים וחצי אחרי הניתוח.

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמי מצטערת אבל את הולכת בשינה

אני
    28/05/2013

את לומדת על השמנה.האם לא דיברו אתכם על הנתוחים הבראטריים? אני למדתי רפואה.ואני מבינה שזה מה שגם את לומדת.עברתי ניתוח מעקף קיבה כיוון שהסכרת שלי הייתה קשה ומבלי הסרת הסכרת אי אפשר להוריד כל כך הרבה משקל.הורדתי עד עכשיו 52 קילו ממשיכה לרדת.הניתוח הבראטרי איננו הוקוס פוקוס.וכל מנותח לפני הניתוח עובר הרצאה אצל הכרורג הבכיר שבה הוא מסביר על הניתוח. הניתוח לא מפחית את התאבון.הניתוח לא גורם לחוסר יכולת לאכול.אולי רק לתקופה של כמה חודשים. אם המנותח מחוסר כוח רצון וכוח שליטה באוכל -הניתוח לא יעזור לו. יש כאלה שמורידם ואז מעלים הכל. עם מעקף עדיין אפשר לאכול וגם עם שרוול.רק שאוכלים לאט מאוד. לכן מאוד חשוב לנו המנותחים להישמע להוראות הדיאטנית לאכול לאט וכל 3-4 שעות ולא יותר. אנחנו במעקף מתמיד לאורך כל חיינו במרפאה בראטרית בבית החולים שבו נותחנו. איך את מתארת לעצמך מצב שבו בן אדם בלי כוח רצון יכול לרדת משקל? מה את חושבת שאחרי הניתוח לא אוכלים?אוכלים. ומשנים גם אורח חיים,צורת חשיבה ויחס לאוכל,התנהגות,טעמים ועוד ועוד. לכן דרוש אישור של פסיכיאטר שכל מנותח לפני.העולם מתהפך אחרי הניתוח ולא רק בגלל הבדל בסוג האוכל או בכמות האוכל אלה בגלל השינוי הפסיכולוגי שטמון בדבר.בן אדם מתחיל לאכול אוכל בריא,בכמות בריאה, מתחיל לעשות ספורט או ממשיך, יורד במשקל,נראה לא רק הרבה יותר טוב,אלה כל שפשוט השכנים בניין שראו אותם שנים פתאום שואלים האם אתה חדש כאן? מבינה איזה שינוי עובר כל אדם אחרי הניתוח? לטעמי,אם את עושה תואר במדעי התזונה אמורים ללמד אתכם את זה ולהסביר לכם. הרי את אמורה אחר כך להוות מקור עזרה לאותם אנשים הסובלים מהשמנה. קצר מוזר חוסר הידע..אבל לא ניכנס לזה. מקווה שעזרתי לך.יום נעים.אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדעי הבריאות

אני
    28/05/2013

תגידי בבקשה,אני מבינה שאת לומדת או כבר מסיימת ללמוד מדעי הבריאות...איפה את לומדת אם אפשר לשאול.אני למדתי רפואה ומאוד מעניין אותי מה שאת לומדת.אולם, ברצוני לברר איפה את לומדת?כיוון שאני מבינה שעל השמנה אתם למדתם מעט מאוד.זו אוניברסיטה?מכללה אקדמית?מה זה? תקראי מאמרים על השמנה והשמנה חולנית.תקראי על תנותחים בראטריים.יש תכניות טלווזיה מעיניינות המסבירות על הניתוחים והכל על לפני ואחרי.אם את עושה עבודת גמר בנושא,זה יסקרן אותך.יש לפנייך דרך ארוכה ללמוד. בהצלחה.אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים?

לילוש
    24/05/2013

באיזה מוסד את לומדת אם את יודעת כ"כ מעט על ניתוחיים בריאטרים והשמנת יתר? כדאי לך לקרוא מאמרים בנושא - אפשר למצוא אותם ברשת בקלות - ולהתעדכן. תתחילי משם - יש לך הרבה עבודה לפניך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו