שאלה לרופא ולמנותחי מעקף קיבה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופא ולמנותחי מעקף קיבה
    מ
    13/06/2013

שלום רב
    האם כמות אוכל שאפשר לאכול היא פחות מאשר שרוול?והאם מרגישים שובע כמו בשרוול?
    והאם יש שילשולים ?
    האם טווח הזמן שאוכלים מארוחה לארוחה ארוך יותר מאשר שרוול?

אשמח עם מישהו מפורום שעשה ניתוח מעקף יעזור לי בלתת אינפורמציה על מנת שאוכל להחליט איזה ניתוח לעשות?
    תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח בכייף כמובן,

מורין
    13/06/2013

גם פה וגם בקבוצה שפתחתי (סודית) בפייסבוק ניתן לקבל מידע ממעוקפים לפני ואחרי הניתוח , לחלוק חוויות ולשאול כל שעל ליבך.
    מזמינה אותך להציע לי חברות ואצרף אותך לקבוצה.
    אני מופיעה מורין סיטבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למורין

מ
    13/06/2013

הי שלחתי בפייס בוק הודעה אז לא ידעתי אם זה את

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא ולמנותחי מעקף קיבה - תגובה

שולה זק
    13/06/2013

במעקף ושרוול כמויות האוכל שאוכלים קטנות....טכניקת הניתוח שונה....התוצאה אותה תוצאה - אוכלים מעט ויורדים במשקל. מומלץ לאכול כל 3 שעות. את סוג הניתוח מומלץ ורצוי להתאים יחד עם המנתח וזאת לאחר שיש לו תמונה שלמה : הסטוריה רפואית, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים, מחלות בעבר ובהווה, טיפולים, תרופות.
    פרט חשוב - לאחר ניתוח מעקף קיבה יש לקחת תוספי מזון באופן קבוע כל הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מ

אסתי
    13/06/2013

אני מועקפת כבר 7 וחצי חודשים ירידה של 47 קג׳!!!בני בן 26 עשה שרוול לפני שנה ו7 חודשים ירד 70 קג׳ לכן אני יודעת את ההבדלים ביננו בפועל : צריך להתרגל בשני המקרים לאכול כל 3 שעות בערך לשתות הרבה הרבה .ההבדל ביננו שהוא (בני) אוכל כמות מסויימת ולא יכול יותר מרגיש במדויק מתי הוא שבע ומפסיק לאכול לא שותה עם האוכל, אבל הוא לפעמים חוטא בדברים קטנים כמו גלידה עם סוכר או חטיף (הוא חוזר לתלם במידי ,אבל יכול) אני לעומת זאת אוכלת מנות קטנות בכל מקרה אבל יכולה לאכול כמעט הכל צריך להזהר מגרעיניםשל רימון ,אפרסמון,פופקורן(גרעיניםשלא התפצחו)אבל באמת דברים שאפשר לוותר סוכר סוכרים בכלל קצת צריך להזהר מתסמונת הדמפינג -ההצפה שזאת הרגשה לא נעימה ,אבל מצליחה להתמודד עם הקושי הזה . לכל המנותחים לא מומלץ לשתות מוגז אז לא ! לא נורא!!אני מאד ממליצה מנסיון אישי שלי בלבד אם אוהבים מתוקים עדיף מעקף קיבה כך נמנעים מלהתפתות למה שמלכתחילה גרם לנו לעלות ולהגיע לניתוח אז המלצה שלי שוב מעקף .מה שלא תהיה ההחלטה שלך שיהיה בהצלחה החיים אחרים עכשיו יותר בריאות הרבה מחמאות ערב טוב ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסתי

מ
    13/06/2013

אסתי שלום
    תודה על אינפורמציה , אם אוכלים מילון, אבטיח , ודברים שהם מתוקים יכול להגרם התופעה של הצפה?
    והאם במעקף יש הרגשת שובע כמו בשרוול - הורמון ?
    והאם רצים לשירותים הרבה במעקף?
    האם כמות אוכל קטנה יותר במעקף? והאם יש פחות איסורים במעקף לעומת שרוול בסוג האוכל?
    המון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתי גם את מוזמנת

מורין
    13/06/2013

בנוסף למידע שתקבלי פה משולה והרופאים, אני מזמינה אותך לקבוצה הסודית שפתחתי, כל המעוקפים שם..נשמח ללמוד ממך
    מורין סיטבון בפייסבוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורין

אסתי
    13/06/2013

נחמד שאת פותחת קבוצה סודית כמו שאת אומרת אין לי מושג למה צריך עוד קבוצה? ובטח למה סודית? אני נמצאת בעוד פורום ואני מקבלת משם את הכוח שלי והעזרה אבל תהנו לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מ

אסתי
    13/06/2013

יש אולי יותר איסורים למעקף אבל הם מונעים ממני ליפול, למעוד ו״ולגנוב״ דברים שגרמו לי להגיע לניתוח הזה .
    מותר לאכול אבטיח ומילון (לא הרבה ) גם כל פירות הקיץ אבל אני תמיד אוכלת מעט ואחרי משהו קל שימלא לי את הגוף יש צורך לויטמנים אבל מצד שני אני כבר לא לוקחת שום כדור טיפולי כמו סוכר ,כולסטרול , שומנים, לחץ דם . כך את רואה אין ריצות לשירותים כמו במעקף תרסריון. בקיצור, למה שאני הייתי צריכה זה עשה ועושה הכי טוב עבורי ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט של מנותח מעקף - תגובה

שולה זק
    13/06/2013

לפני שנתיים וקצת - הייתי בעודף משקל של 80 קילו ושקלתי כ 160 בשיא. ההחלטה ללכת לניתוח היא לא החלטה פשוטה , ראשית כל הסובבים אותך תמיד יהיו נגדכם. זה נובע לדעתי ממספר סיבות:
    א) דאגה עמוקה לשלומך , בואו נודה בעובדה כי ניתוח הוא לא פתרון אידיאלי לשום בעיה ועדיף כל דבר אחר על ניתוח.
    ב) ניתוח נראה להם הקצנה , תעשה דיאטה - מה הבעיה? פשוט תפסיק לאכול ותעשה ספורט!
    ג) אני חושב שזה הדבר הכי משמעותי - אין להם טיפת מושג בכלום.
    האמת שגם לי בתור שמן לא היה טיפת מושג בכלום, בזכות הפורום בהנהלת שולה זק בכלל התחלתי להבין שיש פרצודורה שיכולה לשנות לי את החיים.
    אז נתחיל מ
    א)
    נכון - מדובר במהלך לא פשוט ומסוכן והוא אף מאוד טראומתי לגוף. עם זאת, אתם חייבים לזכור כי המצב שבו אתם מצויים היום והמצב בו אני הייתי מצוי לפני שלוש שנים הוא טראומתי פי מיליון ! כל יום שאתם במשקל הזה אתם גורמים לנזק בלתי הפיך לכל מערכות הגוף כולל לבב, לב וכו וכו. לכן, הניתוח עדיף. יש שיגידו כי הניתוח עצמו מסוכן - גם זה נכון, כל ניתוח מביא עמו סיכונים. אני תמיד מנסה להסביר זאת באותה הדרך שבזמנו הוסבר לי : סיכוי לסיבוכים או מוות בניתוח הם בערך 0.9 אחוז. כלומר 1 ל 100. הסיכוי למות עד גיל 50 מעודף משקל הוא 50%. כלומר 1 מ 2. ולכן השיקול היה מאוד פשוט באותם ימים.

ב- הקיבה שלי היתה כל כך גדולה עד שיכולתי בשעות רעב (תמיד) לאכול 2 וחצי מגשי פיצה משפחתית בלי בעיה, ולאחר כשעתיים הייתי מרגיש רעב בשנית. לכן שום דיאטה לא יכולה לעזור במצב שכזה. ספורט ? חחחח ... בקושי יכול לעלות מדרגות איזה ספורט בראש שלכם ??

ג- חוסר ידע מפחיד אנשים. גם אותי וגם את הסובבים אותי הפחיד הניתוח בהתחלה, הרי הולכים אל הלא נודע. אני יודע שאני שמן, ואני יודע מה הסיכונים אבל בתכלס, הכל בסדר פחות או יותר כרגע... אולי בעוד 10 שנים היו מתגלים כמה התקפי לב , אבל מי מסתכל כל כך רחוק - אפשר למות בכל מיני דרכים. חוסר הידע למה שהחיים יכולים להיות, חיים מושלמים, של שלווה , שקט , שינה טובה, זוגיות ומה לא! החיים שלי השתנו מקצה לקצה... הכל תודות לניתוח הזה.

לכן חברים, לכל החדשים אומר: קחו יעוץ, תבדקו ותעשו משוואה - איפה אתם רוצים להיות ומה עדיף לכם אישית.

שלכם,

עופר "במבינו".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו