מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תזונה-ניתוח שרוולרויטל03/09/2013
שלום רב,
עברתי ניתוח שרוול לפני כשנה ועשרה חודשים ולאחר הניתוח קיבלתי הנחיות מדויקות מאיזה מזונות עליי להימנע לתמיד לכל חיי וכך גם נהגתי. לאחרונה התחלתי לקרוא מאמרים בהם הופיעו עוד סוגי מזון שיש להימנע מהם לאחר ניתוח שרוול ואותם צרכתי עד היום חופשי: תירס/פופקורן/מנגו כי לא קיבלתי שום הנחיות לגביהם.
כמובן שלא היו לי שום תופעות לוואי. האם נגרם נזק כתוצאה מצריכתם שאני לא יודעת עליו? האם הם מרחיבים את הקיבה? מה זה אומר שאני צורכת אותם ללא בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה-ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק04/09/2013על איזה מזונות את מדברת שקיבלת הנחייה כל החיים להתרחק מהם? מי הנחה אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כבר אז...
תמיר05/09/2013לי אחרי הניתוח אמרו להתרחק מדברים בעלי סיבים וגרעינים כגון :
סברס,מנגו,אבטיח,פסיפלורה,סלרי,תירס
כי כל אלו יכולים לגרום לחסימת מעיים...
יש לך לחדש לי משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנעות
אסתי06/09/2013כן גם לי אמרו להמנע מסברס, תירס ,רימון,פסיפלורה ,סלרי , מנגו אפשר לאכול פופקורן רק את התפרחת להזהר מהגרעינים זה לתמיד אהה גם אפרסמון (הקליפה) יש כאלה שאמרו אכלתי ולא קרה לי כלום אתה רוצה לחוות דבר כזה? אני לא גם לא מפריע לי כל המאכלים האלה אפשר להסתדר בלעדיהם בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבים תזונתיים שיש להמנע מהם
הילה כהן09/09/2013שלום רויטל ושאר המגיבים
אכן בניתוחים בריאטריים ובניתוחי בטן בכלל ישנה המלצה להמנע מסיבים גסים שלא מתעכלים ועלולים לגרום לחסימת מעי או לחסימת הכיס הקיבתי.
חשוב לדעת שחסימות כאלו הן מצטברות וקורות כשמנותחים מגזימים באכילת אותם מזונות סיביים.
בספרות מתוארות חסימות בעיקר מאפרסמונים וקליפות של פרי הדר ולכן אנו מגבילים את כמותם בתפריט
ההמלצה שלי היא:
להמנע מאכילת גרעיני רימון (אפשרללעוס ולהוציא את הגרעינים הסיבייים)
גרעינים לא מפוצחים של פופקורן, גרעינים של גויאבה , סברס ופסיפלורה , סיבים חוטיים כמוסלרי ושומר בסוף העונה , החוט המרכזי בעלה גפן וכו'
חשוב לנהוג בהיגיון, לזכור שסיב גס שלא מצליחים ללעוס ,קרוב לוודאי שלא יטחן ע"י הקיבה הקטנה וכן שחסימה לא תיווצר אם אכלת ארבעה גרגירי רימון בתוך סלט- אפשר לאכול מעט
סיבים ומלץ להגביל את כמותם: אפרסמון- חצי יחידה מקולפת ליום
תירס - לאכול יחד עם מזונות אחרים . פרי הדר אחד ביום , להגביל כמות של מצות , מנגו, אננס טרי, כרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)