תזונה-ניתוח שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• תזונה-ניתוח שרוול
    רויטל
    03/09/2013

שלום רב,

עברתי ניתוח שרוול לפני כשנה ועשרה חודשים ולאחר הניתוח קיבלתי הנחיות מדויקות מאיזה מזונות עליי להימנע לתמיד לכל חיי וכך גם נהגתי. לאחרונה התחלתי לקרוא מאמרים בהם הופיעו עוד סוגי מזון שיש להימנע מהם לאחר ניתוח שרוול ואותם צרכתי עד היום חופשי: תירס/פופקורן/מנגו כי לא קיבלתי שום הנחיות לגביהם.
    כמובן שלא היו לי שום תופעות לוואי. האם נגרם נזק כתוצאה מצריכתם שאני לא יודעת עליו? האם הם מרחיבים את הקיבה? מה זה אומר שאני צורכת אותם ללא בעיה?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה-ניתוח שרוול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה-ניתוח שרוול - תגובה

שולה זק
    04/09/2013

על איזה מזונות את מדברת שקיבלת הנחייה כל החיים להתרחק מהם? מי הנחה אותך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כבר אז...

תמיר
    05/09/2013

לי אחרי הניתוח אמרו להתרחק מדברים בעלי סיבים וגרעינים כגון :
    סברס,מנגו,אבטיח,פסיפלורה,סלרי,תירס
    כי כל אלו יכולים לגרום לחסימת מעיים...

יש לך לחדש לי משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנעות

אסתי
    06/09/2013

כן גם לי אמרו להמנע מסברס, תירס ,רימון,פסיפלורה ,סלרי , מנגו אפשר לאכול פופקורן רק את התפרחת להזהר מהגרעינים זה לתמיד אהה גם אפרסמון (הקליפה) יש כאלה שאמרו אכלתי ולא קרה לי כלום אתה רוצה לחוות דבר כזה? אני לא גם לא מפריע לי כל המאכלים האלה אפשר להסתדר בלעדיהם בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים שיש להמנע מהם

הילה כהן
    09/09/2013

שלום רויטל ושאר המגיבים
    אכן בניתוחים בריאטריים ובניתוחי בטן בכלל ישנה המלצה להמנע מסיבים גסים שלא מתעכלים ועלולים לגרום לחסימת מעי או לחסימת הכיס הקיבתי.
    חשוב לדעת שחסימות כאלו הן מצטברות וקורות כשמנותחים מגזימים באכילת אותם מזונות סיביים.
    בספרות מתוארות חסימות בעיקר מאפרסמונים וקליפות של פרי הדר ולכן אנו מגבילים את כמותם בתפריט
    ההמלצה שלי היא:
    להמנע מאכילת גרעיני רימון (אפשרללעוס ולהוציא את הגרעינים הסיבייים)
    גרעינים לא מפוצחים של פופקורן, גרעינים של גויאבה , סברס ופסיפלורה , סיבים חוטיים כמוסלרי ושומר בסוף העונה , החוט המרכזי בעלה גפן וכו'
    חשוב לנהוג בהיגיון, לזכור שסיב גס שלא מצליחים ללעוס ,קרוב לוודאי שלא יטחן ע"י הקיבה הקטנה וכן שחסימה לא תיווצר אם אכלת ארבעה גרגירי רימון בתוך סלט- אפשר לאכול מעט

סיבים ומלץ להגביל את כמותם: אפרסמון- חצי יחידה מקולפת ליום
    תירס - לאכול יחד עם מזונות אחרים . פרי הדר אחד ביום , להגביל כמות של מצות , מנגו, אננס טרי, כרישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו