מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- לקראת ניתוח שרוולקובי בלאיש04/09/2013
שלום רב,
ביום שני ה- 9/9/13 יש לי תור אצל ד"ר מחדג'נה, ואני מקווה שהוא יהיה איש בשורות לגבי, לגבי תאריך לניתוח והמשך התהליך. לפני שלושה חודשים בערך הייתי אצלו ואז הוא ביקש ממני לבצע עוד בדיקה אחת, לקבוע תור למרדים בכיר ברמב"ם, וכמו כן לנסות ולהוריד 10% מהמשקל שלי (שקלתי אז 186 ק"ג), ביצעתי את כל הבדיקות שהוא ביקש ממני כולל איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול, הייתי אצל מרדים בכיר ברמב"ם, והורדתי במשקל (אני מרגיש את זה בעקר בבגדים), אך אני לא יודע עם עמדתי ביעד שד"ר מחדג'נה הציב לי- 10% מהמשקל. אני רק מקווה שבתור אצל פרופ' מחדג'נה ביום שני הקרוב הוא יהיה איש בשורות לגבי. רק מה שבזמן האחרון התגלה אצלי חשש כבד מאד לגבי המשך התהליך, והכוונה לגבי האפשרות שכללית תאשר לי התחייבות לניתוח אצל פרופ' מחדג'נה ברמב"ם. כשרופאת המשפחה שלי ביקשה התחייבות מכללית לבדיקה אצל מרדים בכיר ברמב"ם (טרום ניתוח), הבקשה נענתה בשלילה בנימוק שכללית לא מאשרת בדיקות כאלה, כמו כן גם לא מאשרת ניתוחים בריאטריים בבית חולים שהוא לא של הקופה, ורמב"ם הוא לא של כללית, הוא ממשלתי (בחיפה, בי"ח של כללית זה בי"ח כרמל). ולכן אני חושש מאד שקופת חולים כללית לא תאשר לי את הניתוח ברמב"ם אצל פרופ' מחדג'נה. אני לא מוכן לשמוע על שום מנתח אחר, אני מעוניין לעבור את הניתוח הזה אך ורק אצל פרופ' מחדג'נה, ורצוי ברמב"ם כי עד כמה שידוע לי פרופ' מחדג'נה לא מנתח גם בכרמל, הוא מנתח רק ברמב"ם ובאסותא, ולי לצערי יהיה קשה מבחינה כלכלית ( למרות שיש לי כללית פלטינום ) לעמוד בהשתתפות העצמית של הניתוח לאסותא.
מה עושים ????????????????????????????????????
אני מאד מקווה שלא הגעתי למבוי סתום.
שיהיה לכולם שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה.
:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בודקרים מראש - תגובה
שולה זק04/09/2013צר לי שאלו פני הדברים. יש לברר מראש אם הקופה באזורך חתומה עם הבית חולים בו אתה מתכוון לעבור ניתוח.
איזה סוג ביטוח יש לך פלטינום או מושלם? עם פטינום באסותא העלות היא 1500 ₪ לגבי המושלם אין לי מושג.
מאחלת לך הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללית ובית חולים רמב"ם
איריס02/10/2013לצערי,גם הבן שלי היום נמצא באותה בעיה .גם לא לא מאשרים .תמוה בעיניי שדווקא האחיינית שלי שמשקלה פחות מהקריטריון המבוקש,כן נותחה ברמב"ם,ולא רק היא.קופת חולים כללית נוהגת באיפה ואיפה.הסיפור שלנו הוא מאוד קשה .אני אישה חולה ,לא מזמן החלמתי מסרטן השד והלימפה ,וכתוצאה מהטיפולים נפגעתי בגוף .כתבתי לפניות הציבור ,והם סירבו לאשר.ומה אם אין 1500 שקלים ? מה אם כיסוי פלטינום ? אני מזדהה איתך מאוד ,ומקווה שכן יאשרו לך .מציעה לך לפנות לפניות הציבור בכל זאת.ידוע ליבאופן חד משמעי ,שהם כן עושים,אבל פחות מבעבר.בהצלחה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים לפני ניתוח ..יקרים
ניסים02/10/2013אני חושב שאתם טועים ..
אני מכיר את פרופסור מחג'נה כאן מהפורום ...
איש נעים הליכות ,נותן ייעוץ ותשובות מקצועיות וענייניות ביותר ,ואין לי ספק שהוא
איש מקצוע מהמובילים בתחומו ..
אבל .. יחד עם זאת ,..
אם אין ברירה אז הולכים לרופא אחר ,יש עוד המון רבים וטובים
אני לא הייתי קורא לזה "מבוי סתום " אם יש ברירה אחרת ..גם אם היא פחות טובה לי
בסופו של דבר תחשבו על החיים שלכם ואיך אתם עושים בהם שינוי ..
זו דעתי ,שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך שתבחרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קובי בלאיש07/10/2013שלום רב,
לפני שהתחלתי את כל התהליך, גלשתי פה בפורום ובכל מני מקומות באינטרנט כדי לברר יותר פרטים על ניתוח השרוול, ועל רופאים מנתחים מובילים בתחום. אני חייב לציין שככל שהעמקתי בנושא התחזקו אצלי ההבנה והרצון שאת הניתוח הזה, אם אני יעשה אותו, זה יהיה אך ורק אצל פרופ' מחאג'נה, מה גם שקיבלתי עליו חוות דעת מאד טובות ממכרים שלי שעברו אצלו את הניתוח הזה, ומיותר גם לציין שהביקורות והדברים המאד חיוביים שקראתי על פרופ' מחאג'נה פה בפורום, חיזקו אצלי את האמון בו, ואת הידיעה שאת הניתוח הזה אני יעבור רק אצל פרופ' מחאג'נה. מעולם לא ניתקלתי פה בפורום או בכל מקום אחר שגלשתי בו באינטרנט, בידיעה כזו או אחרת (יכול להיות שפיספסתי), שהצביעו על כך שעלולה להיות בעיה כלשהי במתן האישור ע"י כללית לניתוח שרוול בבית חולים רמב"ם. בכל המקרים שקראתי עליהם פה בפורום, על אנשים שניגשו לניתוח הזה ברמב"ם, ראיתי שניתנו להם האישורים לניתוח שרוול ברמב"ם. מה גם שבפעם הקודמת, לפני בערך 4 שנים שרציתי לעבור את הניתוח הזה, גם אצל פרופ' מחאג'נה ברמב"ם, ניתן לי האישור ע"י כללית אז לניתוח שרוול אצל פרופ' מחאג'נה ברמב"ם, רק מה שברוב טיפשותי החלטתי אז לדחות את הניתוח, וכל השאר כבר היסטוריה.
עם כל הכבוד והערכה לכל שאר הרופאים, ואני בטוח שיש לא מעט רופאים מובילים וטובים בתחום באזור חיפה והצפון מלבד פרופ' מחאג'נה, לא מתקבל על הדעת שאחרי שהתחלתי את כל התהליך הארוך והמייגע הזה שלפני הניתוח, אצל פרופ' מחאג'נה, ואחרי שהאמון שלי בו התחזק, ויש לי היום אמון מוחלט בפרופ' מחאג'נה, ומיותר לציין שבכל ניתוח קל או קשה יש חשיבות עליונה לאמון שנותן המנותח ברופא המנתח ואני חוזר ומדגיש יש לי היום אמון מוחלט בפרופ' מחאג'נה, אני אחליף רופא ואלך לרופא מנתח אחר, ממש בישורת האחרונה שלפני הניתוח, רק בגלל מחלוקת פרוצדורלית כזו או אחרת בין כללית לבי"ח רמב"ם, זה פשוט לא מתקבל על הדעת ושערורייתי.
נכון שקיימת האופציה ללכת לפרופ' מחאג'נה לאסותא, ולא מעט המליצו לי ללכת אליו לאסותא, בין היתר כדי לקצר הליכים והמתנה לתור. אך בפעם האחרונה, לפני כחודש, שהייתי בבדיקה אצל פרופ' מחאג'נה, הוא הסביר לי שבמשקלים גבוהים כמו שלי ( 176 ק"ג), הוא מעדיף לנתח בחדר ניתוח בבית חולים ציבורי ( ברמב"ם ) מאשר בחדר ניתוח בבית חולים פרטי, כי אם חס וחלילה מתפתח מצב חירום בזמן או במהלך הניתוח, בחדר ניתוח בבית חולים ציבורי יש לו מענה מיידי לכל בעיה בניגוד לחדר ניתוח בבית חולים פרטי.
מה אני אגיד, אני מאד מקווה ומתפלל שכללית לא יערימו עלי קשיים ויתנו לי את האישור לניתוח ברמב"ם אצל פרופ' מחאג'נה, ושלא יטרטרו אותי. אני נחוש בדעתי לעבור את ניתוח הזה, ואך ורק אצל פרופ' מחאג'נה ולא אצל אף אחד אחר, אחרת יתכן ואני אוותר ואחליט שלא לעבור את הניתוח הזה בכלל, אם זה לא יהיה אצל פרופ' מחאג'נה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שולה זק08/10/2013שלום קובי,
צר לי על התלאות - אבל מה לעשות שיש נוהלים ונהלים ולא ניתן להכנס "לכיס" של הקופות.
כפי שכתבתי לך - בודקים קודם.
אך המטרה היא להתקדם.
אכן פרופסור מחג'נה הוא מנתח מעולה ואדם משכמו ומעלה, אך אין להמעיט בערכם של כל המנתחים בתחום ברחבי הארץ. הם כולם רופאים בכירים ומומחים בתחום שעובדים כמו פרופסור מחג'נה בבתי חולים ציבוכריים ובמקביל במרכזים הפרטיים.
הייתי ממליצה לך :
א. תפנה במכתב למנכ"ל כללית - מר אלי דפס. ובקש לפנים משורת הדין שיתנו לך התחייבות לרמבם
ב. לברר עם הקופה לאיזה מרכז רפואי אתה מקבל הפניה.
אתה מוזמן להתקשר אלי בכל עת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה,
קובי בלאיש10/10/2013שלום שולה ובוקר טוב,
יתכן והובנתי לא נכון, אני לא ממעיט בערכם של שאר הרופאים, וכפי שציינתי במה שכתבתי אני בטוח שיש עוד רופאים מנתחים טובים ומעולים כמו פרופ' מחאג'נה בתחום הזה במחוז חיפה והצפון.
אך על פרופ' מחאג'נה, קיבלתי חוות דעת מעולות ממכרים שלי שעברו את הניתוח הזה אצלו והצליחו, מה גם שאני כבר אחרי כל התהליך אחרי כל הבדיקות, ואני מה שנקרה ממש לפני הניתוח, בהמתנה לתור לניתוח, לא יתכן שעכשיו ממש לפני הניתוח לאחר שעברתי את כל התהליך אצל פרופ' מחאג'נה, אני אתחיל לחפש רופא מנתח אחר.
לפי דברי רופאת המשפחה שלי, בית החולים היחידי באיזור חיפה שהוא הבית חולים של כללית, זה המרכז הרפואי כרמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה, - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה23/10/2013אני מאוד מעריך את התגובות שאני קורא. מחמם את הלב ומחזק.
ישנה בעיה עם קופת חולים כללית שהפסיקה לתת התחיבות לבית חולים רמב"ם. הסיבות אינן ברורות לי. מקווה שזה זמני מאחר וקרו דברים מעולם.
אין ספק שיש עוד רופאים מצויינים באיזור שניתן לפנות אליהם.
שוב תודה רבה על המלים החמות. בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים-פרופ מחג'נה הכי טוב
אולגה23/10/2013שמעתי הרבה קראתי הרבה והעיקר נותחתי מרגישה מצויין מתמיד
לפרופ' מחג'נה היקר אתה הכי טוב ומה שאתה עושה זה קדושש.
תודה מקרב לב עד סוף החיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דרך חכמה בלי ניתוח להורדה במשקל
דניאל פולק12/10/2013יש דרך חכמה ויעילה להורדה במישקל,זה הדבר היחיד שקופת החולים לא רוצה שתדע...תיגש לעשות בדיקת דם אם בתוצאה אין עדות ל:איי.אן.אר או די.וי.טי...אם זה כך תפנה לרופא אף אוזן גרון שיפנה אותך לבדיקת E E G זהו כל הרופאים האלה שכתבת לא מבינים בהשמנה ובירידה במישקל....בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)