זקוקה לעצה והכוונה בבעיה שנתקלתי בה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה והכוונה בבעיה שנתקלתי בה
    פנינה
    03/05/2014

מחפשת מידע ועצה בבעיה שקורה לי (סליחה מראש באם זה קצת ארוך)
    לפני שנה בעקבות בעיות רפואיות שעברתי הומלץ לי ע"י רופא משפחה לעשות ניתוח לקיצור קיבה שרוול. אני בת 45 עם BMI מעל 46 סובלת מדום נשימה ויתר לחץ דם.

מאחר ויש לי ביטוח בריאות מטעם העבודה פניתי לחברת הביטוח בנושא והופנתי בהמלצתם לאסותא למנתחת אסנת רזיאל, לאחר שיחה טלפונית קיבלתי רשימה של בדיקות רפואיות שעלי לבצע טרם פגישתי עימה. בתוך 3 שבועות הצלחתי לבצע את כל הבדיקות אלא שאז קיבלתי תשובה מחברת הביטוח שהם אינם יכולים לאשר לי את הניתוח מאחר וזה נחשב מבחינתם כניתוח קוסמטי.

מאחר ואפשרות זו נסגרה בפני פניתי דרך מוקד כללית מושלם למנתח אחר שהמליצו לי עליו ד"ר
    חזן דוד והגעתי למרפאת אסותא חיפה לפגישה עימו, מכאן הכל זרם די מהר יחסית, הבדיקות כבר היו ברשותי אז הופנתי לוועדת קבלה ובתוך זמן קצר התבשרתי כי עברתי וייצרו עימי קשר בנוגע לתאריך הניתוח, כאן כבר התהליך נהפך להיות קצת יותר איטי ונאמר לי שמועד הניתוח לא יהייה לפני חודש יוני או תחילת יולי השנה (זה נאמר לי בחודש מרס השנה), למרות שאני נדרשת לשלם 10,000 ₪ עדיין אאלץ להמתין לניתוח. אמרתי לעצמי שלא משנה העיקר בסופו של דבר המועד יגיע.

השבוע התבשרתי כי המועד הוקדם לעוד 3 שבועות (אמצע מאי) וזומנתי לפגישה עם רופא מרדים. הגעתי לפגישה בתחושה הנה זה סוף סוף זה קורה ולהפתעתי נתבשרתי על-ידו כי לצערו לא ניתן לבצע את הניתוח באסותא מאחר ואני סובלת מתסמונת דום נשימה חמורה ביותר, את הניתוח עלי לבצע בבית חולים ציבורי שם ישנם הכלים הדרושים לטיפול בי במקרה ויהיה צורך (מח' טיפול נמרץ).
    אני בהחלט מבינה את משמעות הדבר ושמחה שישנה דאגה ואחריות למצב הבריאותי שלי אבל לא הבנתי את המשך הטיפול בי, נאמר לי כי אני צריכה להתחיל את כל התהליך מחדש מול קופת החולים שלי על מנת לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי.
    מאחר ולא ניתן לבצע את הניתוח באסותא האם לא ניתן להעביר את הטיפול בי בצורה קצת יותר נורמלית, אין איזה שהוא תהליך מזורז הרי כבר עברתי הכל וכעת שוב מהתחלה. אני מרגישה כאילו וסליחה על הביטוי זרקו אותי לכלבים.
    האם כך זה נהוג לעשות ?
    למישהו נוסף מחברי הפורום קרה מקרה דומה ?
    משלשום אני במצב רוח דכאוני ומרגישה שאין לי כבר כוחות להמשיך.
    אשמח לעצתכם ולידע שלכם בנושא.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תתעקשי

מאירה
    04/05/2014

קודם כל תשיגי הפניה מרופא מנתח בקופת חולים. ככה תוכלי להוכיח לביטוח שהניתוח לא קוסמטי.

נקודה שניה אני ממליצה לעשות בבית חולים ציבורי כי באמת יש שם את כל הציוד והעזרה במיקרה של הסתבכות

אני לא רופאה אבל אני עשיתי בבית חולים רמבם במיסגרת נתוח בבית חולים ציבורי עם BMI 42 על ידי הרופא המקסים דר מחג'נה . את נתוח המעקף קיבה שלי . ולידי שכבה בחורה שהיה לה הסתבכות והיא עשתה בפרטי.

אני לא אומרת שבפרטי זה לא טוב! אני רק אומרת שתמיד יכול להיות סיבוך גם עם מתנתחים בבית חולים פרטי וגם אם בבית חולים ציבורי. רק שאחר כך התיקון בבית חולים ציבורי בכל מקרה . וצריך לקחת הכל בחשבון.
    נ.ב אני בקופת חולים מכבי איפה את?

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם הבדיקות

מאירה
    04/05/2014

אם יש לך כבר את כל הבדיקות ההליך הוא מזורז. והזמן לנתוח שרוול הוא בין שבועות ל כחודשיים שלושה תלוי איפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי לאכזב - תגובה

שולה זק
    04/05/2014

התורים במרכזים הרפואיים הציבוריים הם ארוכים (חודשים רבים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנינה

יעקב זיתון
    04/05/2014

הי פנינה מצביך "מעולה " מבחינת קרטריונים לניתוח ...אני בטוח שאת תעשי את הניתוח קצת סבלנות אני עם BMI 35 ודום נשימה וקיבלתי אישור של וועדה ...

קודם כל עלות הניתוח בפלאטינום מושלם היא תוספת של 1500 שח ולא 10000 דבר נוסף את צריכה ללכת לרופא המשפחה ולבקש שישלח לרופא מחוזי בקשה לאישור הניתוח .

צריך להיות רשום באישור של רופא מחוזי כי הניתוח נעשה מסיבות רפואיות \בריאותיות
    רופא המשפחה צריך לערוך את הבקשה בה יש פרוט של הבעיות הרפואיות +בדיקות מעבדת שינה

במידה ויש לך אישור של וועדה בריאטרית את יכולה לעשות ניתוח דרך פלאטינום מושלם במדיקל סנטר ....המתנה לתור בין חודש וחצי לחודשיים ...
    את צריכה לברר במדיקל סנטר האים יש להם ציוד תומך לדום נשימה
    אין מצב שלא תעשי את הניתוח קצת סבלנות ...
    לוקח קצת זמן להבין כיצד להיתמצא בנבכי הבירוקרטיה של ניתוח בריאטרי
    במידה ואת תקועה ולא יודעת מה לעשות את יכולה לפנות אלי כי גם לי עשו הרבה בעיות עד שקיבלתי את האישור
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה לכולם על המענה המהיר

פנינה
    04/05/2014

אני מודעת לכך שעדיף לי לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי בעיקר בגלל מצבי הבריאותי, פשוט חורה לי לחזור שוב על כל התהליך מחדש. ודרך אגב אני שייכת לקופת חולים כללית ויש לי ביטוח מושלם זהב ההשתתפות העצמית בבית חולים פרטי כאסותא היא 10,000 ₪ ולא 1,500 אין לי ביטוח פלטינום.
    ממה שאני חוששת זה זמן ההמתנה לקבלת תשובה מהוועדה של קופת חולים שהבנתי שלוקח המון זמן לקבל תשובה.
    לצערי במדינה שלנו בכדי לקדם משהו צריך להכיר מישהו שמכיר מישהו בכדי לקצר בקצת בירוקרטיה מיותרת. חברה טובה קישרה ביני לבין בית החולים נהריה וכבר בשבוע הבא יש לי תור לפגישה עם רופא מנתח, אני מקווה שהכל יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וועדה בריאטרית

יעקב זיתון
    04/05/2014

הסדר הוא כדלקמן

המנתח יפנה אותך לוועדה בריאטרית
    ורק לאחר החלטת וועדה יקבעו לך תור לניתוח ....

בפרטי זמן המתנה לניתוח הוא כחודשיים ,,,
    בציבורי אני מניח שזה מעל חצי שנה ..

את צריכה בהתחלה לסיים עם המכשלה העיקרית וזה לקבל אישור וועדה לאחר מיכן הסיפור יהיה הרבה יותר פשוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וועדה בריאטרית - תגובה

שולה זק
    04/05/2014

אין בעיה עם אישור...הבעיה זה זמן ההמתה לתור בבית חולים ציבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לבית חולים ציבורי- תגובה

שולה זק
    04/05/2014

שלום פנינה,
    מאחר ומצבך הכללי דורש מטריה של בית חוליה ציבורי אינך יכולה לעבור את הניתוח בבית חולים פרטי. אני מבינה את התסכול לך - אך אין ברירה. עליך לפנות למרכז רפואי שעובד עם הכללית ולקבוע תור דרכם.
    קיימת האפשרות לכתוב מכתב למנכ"ל כללית מר אלי דפס ולבקש את עזרתו וזאת אחרי שיהיה לך תור בבית חולים ציבורי.
    את מוזמנת להתקשר אלי בכל עת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו