נטילת כדורי ברזל לאחר ניתוח שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• נטילת כדורי ברזל לאחר ניתוח שרוול
    שאלה
    05/07/2020

שלום, אני שנתיים אחרי שרוול, עם המוגלובין נמוך מאוד קיבלתי מהרופא משפחה כדורי ברזל בשם פרוקל ferrocal, האם יש מניעה לקחת? (בעלון של התרופה כתוב שאסור לקחת למי שעבר הסרה של הקיבה או חלק ממנה, כך שלא בטוחה האם זה מותר לי?)
    תודה מראש.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל

ד"ר אסנת רזיאל
    05/07/2020

מותר ליטול ברזל אחרי שרוול. יש לברר במקביל את סיבת החוסר. לעיתים זה נובע מדימום יתר במחזור ואז כדאי להתיעץ עם גניקולוג במקביל. כמו כן יש לוודא שאין דימומים במערכת העיכול על ידי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. כדי לבנות את ההמוגלובין יש למלא גם חסרים בחומצה פולית וויטמין B12. ממליצה גם על ליווי של דיאטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד

.
    05/07/2020

תודה רבה על המענה המהיר. אני נוטלת חומצה פולית ומולטי ויטמין, ובמעקב של רופאת נשים נשלחתי לבדיקות המוגלובין, b12 ו ferritin להמשך בירור האנמיה. בינתיים השאלה היא סםציפית לגבי הכדור פרוקל למנותחי שרוול- האם מותר לקחת אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל

ד"ר אסנת רזיאל
    05/07/2020

כן. מותר ליטול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו