מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הקאות אחרי ניתוחים בריאטרייםאביב30/09/2021
שלום דר'
לפני 15 ששנה עשיתי ניתוח טבעת. בנוסף, לפני 9 שנים עשיתי ניתוח שרוול.[מבלי להוציא את הטבעת].
עד לפני שנתיים הכול היה בסדר. בשנתיים האחרונות אני מקיא בלי סוף, אפילו עשרות פעמים ביום.
אני נאלץ לקנות המון אוכל ומקיא כ- 90% ממנו. זה בלתי נשלט.
עשיתי צילום קיבה ולא נצפתה בעיה כלשהי מבחינת הטבעת.
מה את מציעה לעשות במצב זה?
תודה רבה
אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות אחרי טבעת ושרוול וביצוע בדיקות בירור
ד"ר אסנת רזיאל01/10/2021הקאות אחרי טבעת ושרוול יתכנו עקב מספר גורמים ויש צורך לברר מה סיבת ההקאות. לצורך כך אני ממליצה שתבצע מספר בדיקות ותגיע עם התשובות והדיסקים אלי ליעוץ:
1. צילום ושט קיבה- לבחון האם הטבעת מנופחת ואם כן להוציא ממנה את כל המילוי כדי לאפשר מעבר תקין דרכה. לעיתים היא נחסמת על ידי אוכל אפילו באופן חלקי והוצאת הנוזל מאפשרת מעבר תקין דרכה.
2. במידה והנוזל הוצא לחלוטין ועדיין יש הקאות יש לבחון היטב בצילום אם הטבעת החליקה. החלקתה גורמת לה לחבוק יותר קיבה ועקב כך לגרום לחסימה. מצב זה מחייב הוצאת הטבעת או החלפתה
3.יתכן שנוצר בקע סרעפתי והטבעת או חלק מהפונדוס של הקיבה החליקו לבית החזה. במקרה כזה יש צורך לתקן את הבקע הסרעפתי ולהשיב את הקיבה למקומה בבטן. החלקה של חלק מהקיבה לבית החזה דרך בקע סרעפתי גורמת להתגברות גפלוקס מהקיבה לושט ולהקאות.
4. גסטרוסקופיה - תסייע להעריך מצב הושט האם יש דלקת בושט, מעבר לקיבה דרך הטבעת, לוודא שהטבעת לא חדרה לתוך הקיבה, לוודא האם יש בקע סרעפתי, מה גודל כיס הקיבה- אם גדל מאד זה יכול לשקף אולי החלקה או להסביר את ההקאות, להצביע האם נתקע אוכל בטבעת ולשחררו, לבדוק אם השרוול הסתובב על צירו וחוסם את המעבר, לבדוק אם יש דלקת בקיבה או כיב בקיבה או בתריסריון, לבדוק אם יד הצרות יחסית בחלק השני של השרוול מה שיוצר מבנה כמו שעון חול שגורם להצטברות מזון והקאות, לוודא שאין תהליך גידולי בושט או בקיבה.
5. סיטי בטן- ידגים את מבנה הושט והקיבה, מיקום הקיבה בבטן או בחזה, המצאות בקע סרעפתי אם קיים, הדגמת דיברטיקולים בושט או בקיבה והדגמת הבטן כולה לשלילת סיבות נוספות להקאות כמו גידולים בושט, בקיבה, בלבלב, ברטרופריטונאום.
6. מיפוי התרוקנות הקיבה
7. בדיקת צואה להליקובקטר והכחדתו
8. מנומטריה של הושט לבדוק תפקוד תקין של התכווצותו
אני מזמינה אותך לתאם יעוץ מסודר עם בדיקות דם של ביקורת והבדיקות לעיל כדי לחתור לאבחנה מדויקת ולהציא לך דרכי פתרון.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההBMI עדיין מאוד גבוה למרות ההקאות
אביב04/10/2021שלום דר',
בהמשך להקאות שסיפרתי לך , אני גם מציין שלמרות שירדתי 20 קג', ה- BMI שלי עדיין מאוד גבוה [39] - משקל 92, גובה 160. כלומר, שהאוכל שכן מצליח להיכנס, עדיין גורם לי להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא כדאי להוציא את הטבעת
אביב04/10/2021ולכן אני שואל האם לא כדאי למשל להוציא את הטבעת ולעשות מעקף/מיני מעקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיני מעקף אחרי טבעת ושרוול
ד"ר אסנת רזיאל05/10/2021כן. זה אפשרי לעשות מיני מעקף כדי לחדש את הירידה ובמקביל להוציא את הטבעת ולתקן בקע סרעפתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההשמנה היא מאוכל דחוס קלורית שמצליח לעבור
ד"ר אסנת רזיאל05/10/2021ההשמנה היא מאוכל דחוס קלורית שמצליח לעבור.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)