מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ניתוח מעקף מלא אחרי שרוולדנה04/04/2023
שלום ד"ר רזיאל, אני דנה בת 40 מנותחת שרוול 12 שנים. נכנסתי לניתוח שרוול ב-2011 עם BMI 50 וירדתי 45 קילו. מ-2016 התחלתי לעלות בהדרגתיות. כיום אני כבר BMI 45.
לאחר התלבטויות רבות שנמשכות כבר למעלה משנתיים והקושי עם החיים כבן אדם שמן (בעיקר מנטלית ותנועתית, אני בריאה עם מדדים תקינים), אני שוקלת ניתוח נוסף. הייתי בייעוץ אצל ד"ר שי אלדר שממליץ מעקף מלא בגלל רפלוקס.
המחשבה בניגוד לשרוול על שינוי המבנה האנטומי של הגוף מלחיצה אותי מאוד (שרוול פחות הלחיץ אותי).
אשמח לדעת כמה ותיק הניתוח הזה? האם יש מחקרים על אנשים מנותחים שחיים איכות חיים טובה עשרות שנים לאחר שעשו את המעקף? ניסיתי למצוא מידע, אבל לא ממש הצלחתי. אשמח לכל פיסת מידע ממך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליה במשקל אחרי שרוול
ד"ר אסנת רזיאל04/04/2023עליה במשקל שנים אחרי שרוול שכיחה מאד. ניתן לבלום את העליה על ידי החזרת תחושת השובע בעזרת טיפול תרופתי באוזמפיק ולרדת שוב במשקל. אנשים אומרים שעם התרופה הם חשים ממש כאילו היו אחרי ניתוח השרוול. קבעי אלי יעוץ טלפוני כדי שנדון באפשרויות העומדות בפנייך.
אפשרות נוספת הינה הפיכת השרוול למיני מעקף קיבה. במיני מעקף כיס הקיבה ארוך וצר. מכיוון שיש לך כבר שרוול קיבה הניתוח הזה פשוט וקל ומאפשר ירידה של כל עודף המשקל. במידה ויש בקע סרעפתי יש לתקנו ואז נמנע רפלוקס.
אפשרות נוספת הינה מעקף קיבה מלא כלומר מעקף קיבה עם שתי השקות. זה מה שהוצע לך. בניתוח זה יוצרים כיס קיבה רטנטן, חוצים את המעי ומעלים כותו כלפי כיס הקיבה ומחברים ביניהם ועושים חיבור נוסף בין לולאות המעי. זה ניתוח יותר מורכב וותיק שמאפשר ירידה במשקל.
כיוון שבשרוול כיס הקיבה צר וארוך המכבלה של כמות האוכל נשמרת לאוגך זמן. אלא שמתחילים לנשנש. עם תרופה כמו אוזמפיק יתכן ולא תזדקקי כלל לניתוח נוסף ותרדי אפילו יותר ממה שהצלחת לרדת עם השרוול.
אנא בצעי בדיקות דם, צילום ושט קיבה, אולטרה סאונד בטן עליונה ושלחי לי את התשובות.
ביעוץ נדבר בפתיחות על כל הכפשרויות הללו ותוכלי להחליט בעצמך מה את בוחרת בלב שלם.
בינתיים- פסח שמח. תהני!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)