איך לעבור מוויגובי למונגרו

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• איך לעבור מוויגובי למונגרו
    מאי
    12/01/2025

שלום דר' אסנת.
    הגעתי למינון המקסימלי בוויגובי ולאחר כחודש ההשפעה הפסיקה ואני מתחילה לעלות שוב במשקל.
    אני רוצה לעבור למונגרו. הרופא שלי אומר שכדאי לי לחשוב על זה כי המינון של 2.5 לא יהיה לי יעיל אם 2.4 בוויגובי לא עזר לי,
    וכן לא ברור מתי יגיעו המינונים הגבוהים לארץ..
    התרופה יקרה, אני לא רוצה לבזבז לא זמן, לא כסף ולא מפח נפש על שימוש במינון הנמוך.
    מה דעתך. האם לעבור ישירות למונגרו 5 או לתת הזדמנות ל2.5?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מויגובי למונגרו

ד"ר אסנת רזיאל
    12/01/2025

הנחיות למעבר מטיפול ב-Wegovy (ויגובי) לטיפול ב-Mounjaro (מונגרו):
    1. מינון הדרגתי:
    • יש להתחיל את החודש הראשון במינון של 2.5 מ”ג.
    • בחודש השני לעלות ל-5 מ”ג.
    • לאחר מכן להמשיך להעלות מינון מדי חודש, בהתאם לתגובה הטיפולית, עד להגעה למינון האופטימלי עבורך.
    2. מעקב רפואי שוטף:
    • יש לבצע בדיקות דם תקופתיות, כולל רמות הורמונים, ויטמינים (כמו B12, ויטמין D וברזל), פרופיל שומנים, ערך סוכר והמוגלובין מסוכרר, תפקודי כבד ותפקודי בלוטת התריס.
    • המטרה היא לאתר מוקדם חוסרים או שינויים שיכולים להשפיע על הבריאות או על יעילות הטיפול.
    3. ליווי תזונתי מקצועי:
    • מומלץ לפנות לתזונאית בעלת ניסיון בליווי מטופלים בתרופות לירידה במשקל.
    • יחד, תבנו תפריט מותאם אישית שישתלב עם מטרותייך, ויתמוך בתהליך הירידה במשקל בצורה בריאה.
    4. שינויי אורח חיים:
    • צום לסירוגין: ניתן לשקול צום לסירוגין כדרך לסדר את שגרת הארוחות, בהתאם להמלצת איש מקצוע.
    • פעילות גופנית: לשלב פעילות אירובית ואימוני כוח לפחות 3-4 פעמים בשבוע, על מנת לשפר את חילוף החומרים ולשמור על מסת השריר.
    • ניהול סטרס ושינה: להפחית מתחים ולדאוג לשינה איכותית של 7-8 שעות בלילה, שחשובים לוויסות הורמונלי ולבריאות הכללית.
    5. הפחתת סוכרים ופחמימות מעובדות:
    • להפחית ככל האפשר צריכת סוכרים ופחמימות מעובדות, ולהעדיף תזונה עשירה בחלבונים, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, וירקות.

המעבר לטיפול במונגרו הוא תהליך שדורש סבלנות והקשבה לגוף. מומלץ להיות במעקב צמוד עם הרופא המטפל ולדווח על כל תופעת לוואי או שינוי בהרגשה.

אם יש לך שאלות או התלבטויות נוספות, אל תהססי לפנות. תוכלי לתאם אלי יעוץ טלפוני בטלפון הרשום כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו