מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- איך לעבור מוויגובי למונגרומאי12/01/2025
שלום דר' אסנת.
הגעתי למינון המקסימלי בוויגובי ולאחר כחודש ההשפעה הפסיקה ואני מתחילה לעלות שוב במשקל.
אני רוצה לעבור למונגרו. הרופא שלי אומר שכדאי לי לחשוב על זה כי המינון של 2.5 לא יהיה לי יעיל אם 2.4 בוויגובי לא עזר לי,
וכן לא ברור מתי יגיעו המינונים הגבוהים לארץ..
התרופה יקרה, אני לא רוצה לבזבז לא זמן, לא כסף ולא מפח נפש על שימוש במינון הנמוך.
מה דעתך. האם לעבור ישירות למונגרו 5 או לתת הזדמנות ל2.5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעבר מויגובי למונגרו
ד"ר אסנת רזיאל12/01/2025הנחיות למעבר מטיפול ב-Wegovy (ויגובי) לטיפול ב-Mounjaro (מונגרו):
1. מינון הדרגתי:
• יש להתחיל את החודש הראשון במינון של 2.5 מ”ג.
• בחודש השני לעלות ל-5 מ”ג.
• לאחר מכן להמשיך להעלות מינון מדי חודש, בהתאם לתגובה הטיפולית, עד להגעה למינון האופטימלי עבורך.
2. מעקב רפואי שוטף:
• יש לבצע בדיקות דם תקופתיות, כולל רמות הורמונים, ויטמינים (כמו B12, ויטמין D וברזל), פרופיל שומנים, ערך סוכר והמוגלובין מסוכרר, תפקודי כבד ותפקודי בלוטת התריס.
• המטרה היא לאתר מוקדם חוסרים או שינויים שיכולים להשפיע על הבריאות או על יעילות הטיפול.
3. ליווי תזונתי מקצועי:
• מומלץ לפנות לתזונאית בעלת ניסיון בליווי מטופלים בתרופות לירידה במשקל.
• יחד, תבנו תפריט מותאם אישית שישתלב עם מטרותייך, ויתמוך בתהליך הירידה במשקל בצורה בריאה.
4. שינויי אורח חיים:
• צום לסירוגין: ניתן לשקול צום לסירוגין כדרך לסדר את שגרת הארוחות, בהתאם להמלצת איש מקצוע.
• פעילות גופנית: לשלב פעילות אירובית ואימוני כוח לפחות 3-4 פעמים בשבוע, על מנת לשפר את חילוף החומרים ולשמור על מסת השריר.
• ניהול סטרס ושינה: להפחית מתחים ולדאוג לשינה איכותית של 7-8 שעות בלילה, שחשובים לוויסות הורמונלי ולבריאות הכללית.
5. הפחתת סוכרים ופחמימות מעובדות:
• להפחית ככל האפשר צריכת סוכרים ופחמימות מעובדות, ולהעדיף תזונה עשירה בחלבונים, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, וירקות.
המעבר לטיפול במונגרו הוא תהליך שדורש סבלנות והקשבה לגוף. מומלץ להיות במעקב צמוד עם הרופא המטפל ולדווח על כל תופעת לוואי או שינוי בהרגשה.
אם יש לך שאלות או התלבטויות נוספות, אל תהססי לפנות. תוכלי לתאם אלי יעוץ טלפוני בטלפון הרשום כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)