שלום דוקטור ברצוני לשאול שאלה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שלום דוקטור ברצוני לשאול שאלה
    רונית
    01/04/2025

ברצוני להתעניין בזריקות הרזיה. אינני מסוגלת להוריד במשקל לבד. אני בת 47 בגיל המעבר. וסת אינה סדירה. תת פעילות בלוטת תריס ונוטלת פרוברה פרוגסטרון. האם זריקת סקסנדה תועיל לי בירידה במשקל? אני לא כל כך אוהבת מחטים ואעדיף כמובן כדורים. אולי רובלסוס? מה כן יכול להועיל?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות הרזיה

ד"ר אסנת רזיאל
    01/04/2025

רונית יקרה, ירידה במשקל בגיל המעבר ועם תת-פעילות של בלוטת התריס יכולה להיות מאתגרת, אבל יש לנו מגוון תרופות שיכולות לעזור, בהתאמה אישית למצבך הרפואי וההורמונלי. הנה סקירה תמציתית של האפשרויות הקיימות היום בישראל:
    • סקסנדה (Saxenda): זריקה יומית. מפחיתה תיאבון, עוזרת באכילה מודעת. מתאימה למי שזקוקה לשליטה בתחושת רעב.
    • אוזמפיק (Ozempic): זריקה שבועית. לא מאושרת ישירות להרזיה אך בשימוש רחב לירידה במשקל. מאזנת גם סוכר.
    • ויגובי (Wegovy): גרסה מותאמת של אוזמפיק לירידה במשקל. אפקטיבית מאוד, ניתנת פעם בשבוע.
    • מונג’רו (Mounjaro): תרופה חדשה ויעילה מאוד. משלבת שני מנגנונים לעיכוב תיאבון ושיפור סוכר.
    • רזין (Razin): כדור להפחתת רעב. ותיק, עם פחות השפעה מטיפולים מתקדמים, אך יכול להתאים במקרים מסוימים.
    • קסניקל (Xenical): מפחית ספיגת שומנים מהמזון. מתאים למי שאוכלת הרבה שומן. תופעות לוואי במערכת העיכול.
    • ריבלסוס (Rybelsus): גלולה יומית ממשפחת אוזמפיק – לא בזריקה. נוחה לשימוש, יעילה להפחתת תיאבון.

מומלץ לבחון יחד מהי הבחירה הנכונה עבורך – לפי הרקע הרפואי, מצב בלוטת התריס, אורח החיים וההעדפות האישיות שלך. אני כאן כדי לעזור לך לבחור נכון ולהצליח. תוכלי לתאם אלי יעוץ טלפוני במספר הרשום כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו