מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מיני מעקף אחרי טבעתשולה22/08/2025
לפני כשנה וחצי הוצאתי את הטבעת שהייתה לי אחרי 12 שנה בעקבות כאבים כתוצאה מהידבקות. מאז העלתי 15 קילו . אני שוקלת היום 88 קילו ואני 161 ס"מ כלומר אין לי bmi 40. אני ממש מיואשת אוכלת בריא ומתאמנת כל השבוע ואז הורסת הכל בסופש. וכך לא מצליחה להוריד במשקל כמו שהייתי רוצה. זריקות אני לא רוצה גם כי מפחדת מתופעות הלוואי וגם כי כולם אמרו לי שכשמפסיקים הכל עולה. אין מנוס לצערי מניתוח נוסף. האם את ממליצה? ואם כן איזה ניתוח יתאים לי? האם אני זכאית לניתוח חוזר מהקופה (מכבי) בגלל שזה ניתוח חוזר? ומה התהליך?
תודה 🙏🏻
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי טבעת שהוצאה עדיף טיפול תרופתי
ד"ר אסנת רזיאל07/10/2025
שולה יקרה,
הסיפור שלך מוכר להרבה מטופלות שעברו בעבר ניתוח טבעת – אחרי שנים רבות הגוף משתנה, לעיתים יש הידבקויות או סיבוכים, והוצאת הטבעת עלולה להביא לעלייה במשקל. אבל חשוב לדעת – יש היום פתרונות מצוינים גם בלי לחזור לניתוח.
⚕️ עדיפות לטיפול תרופתי
כיום אנחנו נמצאים בעידן חדש של טיפול בהשמנה, שבו תרופות כמו מונג׳רו (Mounjaro), ויגובי (Wegovy) ואוזמפיק (Ozempic) מאפשרות ירידה משמעותית במשקל בלי ניתוח, בלי סיכון, ועם שליטה טובה מאוד בתיאבון.
התרופות האלו פועלות על המוח ומערכת העיכול וגורמות לשובע אמיתי, האטת התרוקנות הקיבה ושיפור בסוכר ובשומנים – בדיוק אותם מנגנונים שהיו בעבר מושגים רק בניתוח.
במכבי יש כיום הנחה של 50% על מונג׳רו ועל ויגובי כך שהעלות הופכת נגישה, והיעילות – גבוהה מאוד: מטופלים רבים יורדים 15–25% ממשקל הגוף תוך שנה, ללא צורך בניתוח.
🩺 למה לא ניתוח חוזר
ניתוחים חוזרים לאחר טבעת נחשבים מורכבים ובעלי סיכון מוגבר – עקב רקמות מצולקות, שינויים אנטומיים והסתברות גבוהה יותר לדליפות או חסימות. בנוסף, מכיוון שה-BMI שלך 34, קופות החולים לרוב לא מאשרות ניתוח חוזר אלא במקרים של סיבוך רפואי מוכח.
התהליך גם ארוך יותר ודורש ועדה וועדת חריגים וזאת לאחר הערכה פסיכולוגית, דיאטנית ובדיקות רבות.
🌿 לכן ההמלצה הברורה היא:
להתחיל בטיפול תרופתי מותאם אישית – זו כיום הגישה המובילה בעולם לטיפול בהשמנה, בדיוק כפי שמטפלים ביתר לחץ דם או סוכרת. מדובר במחלה כרונית הדורשת טיפול רפואי, ולא בבעיה אסתטית.
התרופה תאפשר לך לרדת במשקל בצורה מדודה ובטוחה, לשפר את תחושת השובע, לאזן את הגוף ולהחזיר שליטה – בלי הצורך בניתוח נוסף.
🌸 לסיכום:
אין צורך לנתח שוב. בעזרת טיפול תרופתי מתקדם, תזונה נכונה ופעילות גופנית – אפשר להגיע לתוצאות מצוינות בבטחה ובשליטה מלאה.
היום כבר לא “אין מנוס מניתוח” – יש דרך חכמה, מדעית ובריאה לטפל בהשמנה 💚* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)