ניתוח מעקף קיבה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• ניתוח מעקף קיבה
    שי
    11/10/2008

שלום רב, אני בן 41, בעל משקל עודף של קצת למעלה מארבעים קילו, לא מעשן, בריא בדרך כלל. במהלך תקופה של 15 שנה אני יורד ועולה במשקל לסירוגין (לצערי, גם בפעמים שהצלחתי לרדת הרבה, החזרתי את הכל בחזרה). אני מודה שאני גם לא ספורטאי מי יודע מה. אני שוקל לעשות ניתוח מעקף קיבה, ששמעתי עליו שהוא מביא לירידה דרסטית במשקל בזמן קצר (האם הבנתי נכון שמעקף קיבה הוא סוג של ניתוח קיצור קיבה?) לפני שאכנס לניתוח אני רוצה לדעת מה ההשלכות ושאלותי הן: 1. מה פרק הזמן של ההחלמה מהניתוח?אני לא מתכוון ק ליציאה מבית החולים אלא גם לתקופה בה אסבול מכאבים ולפרק הזמן שיידרש לי על מנת להיות מסוגל לעכל אוכל מוצק. 2. האם אזדקק לדיאטה מיוחדת בתקופת ההתאוששות מהניתוח ואם כן, מהי? (ולכמה זמן, כפי שכתוב בשאלה הקודמת) 2. מה ההסתברות של סיבוכים אפשריים? 3. האם דרושים צעדים נוספים אחרי ניתוח כזה על מנת לשמור על הירידה במשקל (כלומר: האם נחוץ המשך דיאטה? האם נחוצה דיאטה מיוחדת? האם שמירה על מה שהושג מחייבת גם פעילות גופנית?) מצפה מאד לתשובתך! תודה מראש

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מעקף קיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שי שלום

פרופ` אחמד מחג`נה
    19/10/2008

הדרך הכי טובה לענות לכל השאלות הללו זה פגישה מסודרת עם מנתח מומחה לניתוחים אלו. אשמח לעמוד לרשותך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל זאת אבקש התייחסות לשאלותיי

אני
    20/10/2008

אני יודע שרופאים חוששים לפעמים להתחייב בכתב ברשת על נושאים מסוימים אבל אני לא מתכוון "לתפוס אותך במילה". לכן אני מאד אודה לך אם תוכל לענות לי ולא לבקש ממני לקבוע פגישה. אני באמת רוצה לדעת פרטים כלליים, כמו אלה שביקשתי, לפני שאני פונה לרופא ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שי

מרי
    19/10/2008

מדוע ללכת ישר על ניתוח מעקף קיבה ? הניתוח הנ"ל הינו מורכב וקשה יותר משלל ניתוחי קיצור הקיבה הקיימים. אני מכירה באופן אישי אנשים שהיה להם לרדת את מס' הקליגרומים שלך ויותר והם עשו שרוול . באתר של מלב"י יש טבלת השוואת ניתוחים ממליצה לך להציץ בטבלה זו ובכלל לברר את האופציות השונות. בהצלחה בכל דרך שתבחר, מרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אני
    20/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות עם רופא מנתח

שולה זק
    21/10/2008

שלום שי
    אנ משוכנעת שהדרך הנכונה לקבל את מלוא האינפורמציה לגבי סוגי הניתוחים והניתוח המתאים לך - היא פגישה עם רופא מנתח מומחה בתחום, היושב מולך מסביר לך על הניתוחים, הסיכונים, ההחלמה, ההתנהלות לאחר הניתוח ובכלל על אורח החיים החדש.
    הניתוחים בסל הבריאות לעומדים בקריטריונים (ואתה בקרטריונים), תוכל לפנות דרך הקופה שלך למרכז הרפואי באזורך לרופא מנתח בתחום ולקבל את כל האינפורמציה.

בברכה,
    שולה זק
    יו"ר עמותת משקל בריא
    00-6233250

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל זאת אפשר לענות בקיצור.

מצאתי המון מידע באינטרנט ורציתי לקבל תשובות קצרות וקולעות מרופא מוסמך עוד טרם אפנה באופן אישי לכירורג. נראה לי גם שהרבה אנשים בפורום ימצאו בכך תועלת. הרי אלה התשובות שבד"כ אנשים רוצים לדעת. בשביל זה יש פורום. אני אפילו אוותר על השאלה של הסתברות הסיבוכים ומהן ואשמח אם אקבל תשובה לשלוש השאלות האחרות. לא מבין מדוע אי אפשר לענות במספר קצר של מילים על שאלות אמיתיות. חבל :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאת הרבה מידע באינטרנט

אופירה
    14/11/2008

והמידע, כפי שראית, סותר קצת. זה המידע שלך. רופא מומחה אינו יכול לתת לך מידע יותר מדויק, משום שרופאים מומחים כתבו את המידע המופיע באינטרנט, והנה אתה רואה שהדעות חלוקות, המחקרים שונים ומראים תוצאות קצת סותרות, וחלק מהמאמרים מגמתיים, לפי סוג הניתוח שרוצה לקדם הרופא הכותב. ההחלטה היא שלך, עפ"י שקלול כל המידע הזה. לכן טוב שתיפגש עם מנתחים מומחים פנים אל פנים, ותנסה לקלוט את המידע הנחוץ לך דרך השיחה איתם, כמו שניסית לקלוט אותו דרך המקורות הרבים שמצאת באינטרנט. והטוב ביותר - היפגש עם מנותחים ושאל אותם לניסיונם הפרטי (שכמובן אינו מלמד על ניסיונם של אחרים. כל אחד - והניסיון שלו). חפש ברשת פורומים וקומונות של מנותחי מעקף ("מעוקפים"), שם תמצא בעלי ניסיון פרטי רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו