מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- אני מימי. ויש לי שאלות אליכם.מימי3125/11/2008
שמעתי בשבוע שעבר לראשונה על ניתוח השרוול. אני לקחתי את זה מאד ברצינות כי אני בת 20 ושוקלת המון. ואני רצינית. מעל 100. מה ההבדל בין הניתוח הזה לניתוח טבעת? מה יותר יעיל? איפה יש פחות סיכויים להשמין חזרה? ומה הסיכונים פה? מה הסיכונים בטבעת? האם בשניהם אפשר לאכול אח"כ כל דבר? כי הבנתי שבטבעת פחות. ושאלה נוספת. האם שני הניתוחים האלו דורשים המשך רפואי אח"כ? הבנתי שבניתוח טבעת צריך לעשות בתכיפות גבוהה זריקות. האם זה נכון? ומה זה אומר? אשמח מאד אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות האלה הן נורא מנקרות לי במוח!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי הניתוחים
שולה זק27/11/2008שלום מימי
לגבי סוג הניתוח המתאים לך, רצוי להתייעץ עם הרופא המנתח ויחד להחליט מה הכי מתאים לך.
להלן סוגי הניתוח הקיימים והשוני בינהם.
רצוי לאחר הניתוח להקפיד לאכול נכון ולעשות בדיקות תקופתיות, שלא יחסרו לגוף מרכיבים חשובים.
קצת קשה לענות בכתב על כל שאלותיך. חלק מהתשובות תמצאי באתר עמותת משקל בריא וכמובן אשמח לשוחח אתך ולנסות לתת מענה לכל מה שמעניין אותך בתחום.
ניתוח טבעת
שייך לקבוצת הניתוחים המגבילים את נפח הקיבה. זהו ?ניתוח הפיך המגביל את נפח הקיבה על ידי התקנת טבעת מתכווננת על החלק העליון של הקיבה כך שנפחה קטן מכ1 500-מיליליטר לכמה עשרות בודדות. הטבעת ניתנת לכוונון לצורך הגדלה או הפחתה של הצרת הקיבה.
מעקף קיבה
שייך לקבוצת הניתוחים המגבילים את הקיבה ומקטינים ספיגת מזון. יוצרים כיס מהקיבה בנפח 50 30-סמ"ק המתחבר למעי הדק תוך יצירת מעקף של כ150-100-ס"מ של מעי. המהלך מקטין את ספיגת המזון במעי הדק מגביל את נפח המזון שניתן לאכול בבת אחת וגורם לשינוי במנגנונים הורמונליים.
שרוול קיבה
הניתוח מקטין את הקיבה לנפח של כ100-סמ"ק ומשאיר צינור למעי - ואינו משנה את שאר מערכת העיכול. חוץ מהצמצום הדרסטי בנפח הקיבה פועל הניתוח להפחתת התיאבון גם במנגנונים הורמונליים. מבחינה טכנית זהו ?ניתוח פחות מורכב מניתוח מעקף הקיבה ויותר מורכב מניתוח טבעת.
בברכה,
שולה זק
050-6233250* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)