מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- לבטים על ניתוחר.26/08/2007
בחודש האחרון מתבשל במוחי הרעיון לעבור ניתוח (קיצור או טבעת).
כהכנה נפשית (טרם פגשתי רופא), קראתי חומר רב על הנושא, עקבתי אחרי הרשומות כאן בפורום, דברתי עם חברה טובה (שעברה טבעת לפני שנה והתוצאות מדהימות), אבל עכשעו אני מבולבלת מאד.
שמעתי רבות בשבחי הטבעת והקיצור, ראיתי תוצאות מדהימות, אך גם נתקלתי בלא מעט מקרים עצובים של ממות וסיבוכים.
רופא המשפחה שלי המליץ בחום על הניתוח, אבל שלושה מחברי הטובים, שאף הם רופאים (אחד מהם כירורג לא רזה), ממש פסלו את הדבר על הסף ואף כעסו על מחשבותי אלה והביאו נימוקים מאד משכנעים מדוע עדיף להשאר שמנה ולא לעבור את הניתוח. אני אמא צעירה ל-2 ילדים קטנטנים ומכאן ההתלבטות.
אז יש לי כמה שאלות.
1. שמעתי על סיבוכים רבים מידי וחוסר הצלחה בניתוח: הטבעת לא תמיד עובדת- הייתכן? מדוע? לא פגשתי מטופלים שעברו את הניתוח מעל ל-6 שנים- מה קורה אחרי 6 שנים? אי יכולת להכנס להריון לאחר הניתוח - זה יתכן?
2. מה ההבדל בין קיצור קיבה לטבעת? מה עדיף?
3. מה ההבדל בין "טבעת שוודית" ל"טבעת אמריקאית"? מה עדיף?
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתלבטת שלום
שולה זק30/08/2007להתלבט זה לגיטימי ביותר.
מאחר ועיינת ולמדת מעט על הנושא, הייתי מציעה לקבוע תור לרופא כירורג בריאטרי שעוסק בתחום וממנו תוכלי לקבל את מלוא האינפורמציה בנושא - הסוגים השונים של הניתוחים (טבעת, מעקף קיבה ואו שרוול קיבה). כל הניתוחים נערכים בשיטה לפריסקופית (ללא פתיחת בטן).
אשמח לעמוד לרשותך בכל עת
בברכה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתלבטת
פרופ` אחמד מחג`נה03/09/2007שלום לך
אני מבין שפגשת הרבה רופאים.
אם את בצפון, אשמח מאוד לפגוש אותך ולהסביר לך מה משמעות הניתוח ואת סוגי הניתוח עם כל השוני. אם לא אשלח אותך לרופא באזור שלך אשר שולט בנושא
תכתבי לי ל [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)