מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מתקשה לקבל החלטהלפני ניתוח07/09/2009
שלום לכולם,
בת 30, רוב חיי סובלת מעודף משקל חולני, יש לי מס' חברות אשר עברו ניתוח שרוול בהצלחה
אולם אני מאוד מתקשה לקבל החלטה ותוהה לגבי המצב הפסיכולוגי לאחר הניתוח
יש פער עצום בין הרגלים ישנים למציאות החדשה לאחר הניתוח.
האם באמת ניתן לוותר על ההנאה הצרופה של אכילה ממושכת, נהנתנית, מנחמת, מספקת ומענגת לנצח?
האם מישהו מהמנותחים היה רוצה להחזיר את הגלגל אחורה ולו כדי לחוש כך פעם נוספת?
מלבד החששות הלגיטימיים מהניתוח, קיים אצלי חשש עצום בוויתור על אחת ההנאות הגדולות שלי, אכילה נהנתנית, וכן, גם כפייתית.
ניסיתי למצוא בפורומים, במאמרים, באיזשהו מקום מישהו שמתאר את הפן הפסיכולוגי החוויתי בהתמודדות עם החיים לאחר ניתוח השרוול.
לצערי, לא מצאתי שום פורום או מאמר שמתעסק בנושא (יתכן שלא חיפשתי מספיק טוב. אשמח אם תפנו אותי) אולם אני חשה שיש משהו מאוד לא משקף ברוב הפורומים בנושא רובם עוסקים בהליך הכירורגי נטו ולא עוסקים בפן (אם לא ה-פן) הפסיכולוגי של הניתוח הזה.
אשמח אם תכתבו לי או תתארו בפני את התחושות ואת ההתמודדות האמיתית, ביום יום אחרי הניתוח (גם אם היא כואבת).
אני רוצה לעבור את הניתוח הזה ולא מצליחה לגבש דעה היות וכל מה שאני מוצאת הן סטטיסטיקות יבשות שעוסקות באחוזי הצלחה/תמותה.
כל עדות כנה וסיפור מהלב קטן ככל שיהיה יעזרו לי להבין את העומד בפני המנותח ויסייע לי לגבש דעה.
תודה,
המתלבטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיים הנפלאים
שולה זק07/09/2009אני 8 שנים לאחר הניתוח. נהנית מכל רגע בחיי ומכל ביס וארוחה שאני אוכלת.
אוכלת ונהנית. חשה את הטעם האוכל, נהנית מכל ביס ולא טורפת כמויות.לרגע לא חולמת להחזיר הגלגל אחורה! להחזיר למה? ל- 133 קילו; לסוכרת; לדום נשימה; להתנהלות הכמעט בלתי אפשרית בגלל המשקל הרב????? היום אני יושבת בבית קפה או מסעדה אוכלת, שותה וצוחקת עם חברים, ילדים, נכדים.
חשבי על העתיד, בגיל 40 , איך יראה בעינייך שאת בריאה ונהנית לא רק מאוכל אלא גם מאיכות חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה לדבר איתך
ליטל09/09/2009כי כמה דברים שאת מתארת אני הרגשתי בעצמי. איך נוכל ליצור קשר? (מסנג'ר או אימייל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת קשר
שולה זק11/09/2009ניתן לדבר איתי בנייד וכן במייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלי את שאלתך בפורום המשורוולים
אפרתוש55510/09/2009אני בטוחה שתקבלי שם המון תגובות ועצות חכמות מבעלי הניסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)