חולת קרוהן

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• חולת קרוהן
    אסתר
    08/11/2009

שלום רב,
    ברצוני לדעת אם אכן כדאי לחולי קרוהן לעבור ניתוח קיצור קיבה. אני שוקלת 130 ק"ג וגובהי 1.68.
    מחלת הקרוהן אצלי אינה קשה וממוקדת באיזור האיליום בלבד. אינני סובלת מהתקפים קשים של המחלה. בנוסף הנני סובלת מפסוריאזיס קשה ודלקת פרקים פסוריאתית. אני בת 25 ללא לחץ דם וללא בעית סוכרים. קראתי חומר מחקרי רב בנושא וגילית כי הורדה במשקל תעזור לי מאד עם המחלות הכרוניות שאני סובלת מהן. אך עם זאת לא הצלחתי למצוא מידה באשר סיכונים נוספים מעבר לקיימים אצל חולי קרוהן.
    תודה מראש.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולת קרוהן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן וניתוח בריאטרי

פרופ` אחמד מחג`נה
    08/11/2009

אשמח לפגוש אותך ולעמוד על כל הבעיות. יש לי ישיבות משותפות עם אנשי גסטרו ואשמח להעלות את הסוגיה של קרוהן וניתוחים בריאטרים
    תוכלי לקבוע תור באסותא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי יעוץ עם מומחה גסטרו,אין לרופאי

רונית
    01/10/2012

אין לרופאים מושג אם מותר או מסוכן לחולי קוליטיס וקרוהן לעבור ניתוח שרוול או מעקף קיבה, הרופא אמר שאין לאף רופא תשובה לכך ועלי לנבור באינטרנט ולברר את הסיכונים בעצמי אם יש כאלו..
    חיפשתי מידע ובינתיים לא מצאתי מידע אם אפשרי ניתוח מעקף למי שהיתה בעבר סובלת מקוליטיס לפרקים, איך אגיע לתשובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקבעי פגישה עם דר' מחג'נה - תגובה

שולה זק
    01/10/2012

בעסר דר' מחג'נה ענה לך והציע להיפגש איתך.
    אני ממליצה שתקבעי אליו תור לאסותא חיפה ותגיעי אליו להתיעצות עם כל הבדיקות שברשטתך.
    חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי יעוץ עם מומחה גסטרו,אין לרופאי - תגובה

ד``ר דוד גויטיין
    02/10/2012

דווקא לרופאים יש ויש מושג... צריך לדעת את מי לשאול.
    ניתוחים בריאטריים לחולי מחלות מעי דלקתיות (קרוהן ו- UC) לא נפוצים כל כך מאחר שמחלות אלה אינן הולכות בד"כ עם השמנה. לאחרונה, עם התפשטות ההשמנה בעולם המערבי הופיעו המטופלים הסובלים משתי המחלות (מחלת מעי דלקתית והשמנת יתר חולנית). פורסמו מספר תיאורי מקרה על ניתוחי טבעת שרוול ואפילו מעקף קיבה באוכלוסיה זו. סדרת חולים מהארץ הוצגה כבר בכנס בינ"ל להשמנה כך שזו לא איזו תעלומה בלתי פתירה.
    ההחלטה לגבי סוג הניתוח תהיה תלויה במידת פעילותה ואתרי המעורבות. כמוכן יש לקחת בחשבון טפול תרופתי הניתן לשליטה במחלה.
    לסיכום - יש לפנות לכירורג בריאטרי שמתמצא בתחום (ולא חייבים באסותא...) ולקבל ייעוץ אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו