חשש מניתוח שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• חשש מניתוח שרוול
    קובי מהקריות
    12/01/2010

לד"ר מחאג'נה שלום רב,
    זה קובי ( נהג האוטובוס ), הייתי אצלך לייעוץ ברמב"ם לפני כחודש וחצי בערך, נתת לי אז לבצע מספר בדיקות נוספות על מה שביצעתי כבר, וגם צילום וק"ת, ביצעתי את כל הבדיקות לפי בקשתך וביום שני הקרוב ( 18/1/10 ), אני אמור לחזור אליך שוב - קבעתי כבר תור ברמב"ם מרפאות חוץ.
    הייתי רוצה לשאול כמה שאלות לגבי ההמשך:
    1) מה יקרה עכשיו, מה הם השלבים הבאים להמשך התהליך לגביי?
    2) מה לגבי ההחלמה מהניתוח, או במילים אחרות, כמה זמן פחות או יותר לאחר הניתוח אני אוכל לחזור לעבודה, כלומר להגה. היות והבעל בית הפרטי שאני עובד אצלו ( לא באגד ), לוחץ עלי לקבוע מועד לניתוח שיהיה נוח מבחינת העבודה, כלומר אם מבחינת ההחלמה מהניתוח יקח לי יותר משבוע וחצי שבועיים לחזור להגה, לעבודה, אז הוא לוחץ עלי לקבוע תור רק בחודש אוגוסט, אז העבודה יחסית חלשה, ואם פחות משבוע וחצי אז זה כבר סיפור אחר. ד"ר, שלא תבין אותי לא נכון, הבעל בית שלי די מעודד אותי לגבי הניתוח, ומהבחינה הזו הוא די משתף פעולה איתי.
    3) לא מזמן, בערך כחודש, קראתי בעיתון על בחורה צעירה מהמרכז, שעברה ניתוח שרוול, וכוחדש בערך לאחר הניתוח היא נפטרה כתוצאה מדלף בקיבה, הדבר גרם לי קצת לסימני שאלה לגבי הניתוח וחשש ממנו, מה ניתן לעשות לגבי החשש שלי מהניתוח ואיך אפשר להתגבר עליו?
    אני אמנם שלם במאת האחוזים לגבי ההחלטה שלי לעבור את הניתוח, אך איך אפשר להתגבר על החשש.

4)האם מקרים של שבר בבטן וחסימות מעיים הן תופעות שיכולות להיווצר בעתיד?
    יש לי חבר שעבר ניתוח קיצור קיבה, אם אני לא טועה לפני יותר מעשר שנים, וכיום הוא סובל משבר בבטן ( יש לו בטן מעוותת ), וחסימות מעיים, תופעות ונזקים שנגרמו כתוצאה מהניתוח שהוא עבר.

או

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מניתוח שרוול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• *

קובי מהקריות
    14/01/2010

תודה ל"התייחסות" לשאלות ששאלתי!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

שולה זק
    15/01/2010

בוקר טוב קובי,
    לא צריך להיות ציני. קורה שמתפספסת שאלה, ראית שדר' מחג'נה עונה בנאמנות על כל שאלה שמופנית אליו. לפי מה שכתבת אתה ב- 18 לחודש אצל דר' מחג'נה, כך שבכל מקרה תוכל להפנות אליו את שאלותיך.

* אם ביצעת את כל הבדיקות, נותר לקבל אישור לניתוח מהקופה ותאריך לניתוח מהרופא.
    * החלמה מהניתוח היא אינדיבידואלית לכל אחד כפי שקראת בפורום.
    בדרך כלל מתאוששים בין שבוע לשבועיים. אם העבודה אינה כרוכה במאמץ פיזי אין בעיה לחזור לעבודה תוך 10 ימים עד שבועיים.
    * לחשוש ולפחד זה אנושי ונורמלי. אחוזי התמותה נמוכים (אותם אחוזים כמו בניתוחי כיס מרה). חשוב להיות במעקב הרופא המנתח ולהיות ער לכל שינוי חריג לאחר הניתוח.
    צריך לחשוב חיובי, לחשוב על אלפי האנשים שעברו את הניתוחים לקיצור קיבה בהצלחה ומאושר היום בחייהם החדשים .תחשוב על השינוי לטובה שיחול בך ובאורח חייך תוך זמן קצר לאחר הניתוח.
    אנחנו כאן קבוצה גדולה שתמיד נשמח לחזק ועודד אותך וללוותך בדרכך החדשה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

קובי מהקריות
    15/01/2010

בוקר טוב לך שולה,
    ראשית, לא היתה לי כוונה להיות ציני או לפגוע במישהו, ובטח ובטח שלא בד"ר מחאג'נה, אני רואה את הנאמנות והרצון העז שלכם פה לעזור לאנשים שעברו את הניתוח הזה או שחושבים לעבור, וביחוד של ד"ר מחאג'נה, ותאמיני לי שאם לא הייתי מתרשם ממנו לטובה פה מהאתר ובעיקר מתגובות כל כך חיוביות עליו פה של ממנותחים שלו, אז לא הייתי פונה אליו. שוב , לא היתה כל כוונה לפגוע באף אחד.
    - לגבי ה-18 לחודש, התור שלי אצלו נדחה, ל-20 לחודש בתשע בבוקר (יום רביעי), כי מרמב"ם אמרו
    שהוא לא יהיה ביום שני ה-18 לחודש ברמב"ם.
    - לגבי העבודה שלי היא לא פיזית, אני נהג אוטובוס.
    תודה לך שולה על תשובתך המפורטת, המשך יום נעים וסוף שבוע טוב.
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קובי

ליאור
    17/01/2010

רציתי רק להוסיף דבר אחד לתשובתה של שולה
    אחרי כ10 ימים ההחלמה היא די קרובה להחלמה מלאה , אבל!!!!
    בגלל שהתזונה היא די בסיסית וכמות הקלוריות שתכניס לגוף היא בערך 10% ממה שהגוף היה רגיל לקבל , יש תחושה של תשישות די גדולה .
    במקרה שלך ,של עבודה על ההגה , יכול להיות טיפה מסוכן, ולכן אולי כדאי לחזור לעבוד בהדרגה .
    קח את זה בחשבון
    בהצלחה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• * היי ליאור

קובי מהקריות
    17/01/2010

היי, ליאור,
    תודה לך
    אני גם ביום רביעי בבוקר אצל ד"ר מחאג'נה, ואני אתייעץ איתו על כך, אך אם זה המצב, כנראה שאני יאלץ לבקש מד"ר מחאג'נה, אם זה אפשרי בכלל, לקבוע תור לניתוח, כמובן במידה שד"ר מחאג'נה יחליט שאני מתאים לניתוח לאחר שהוא יראה את תוצאות כל הבדיקות שהוא ביקש, רק לחודש אוגוסט, כי אז במילא העבודה חלשה בתחום שלי, על ההגה.
    תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד לניתוח

שולה זק
    17/01/2010

הי קובי
    איני יודעת מה ה- BMI שלך ואם אתה סובל ממחלות נילוות. האם אתה מתכוון לעבור הניץוח ברמבם או באסותא.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב,

קובי מהקריות
    18/01/2010

היי,
    שולה בוקר טוב לך,
    מבחינת ה-BMI שלי, ד"ר מחאג'נה אמר לי בפגישה הראשונה שלי איתו שאני עומד בקריטריונים לניתוח, אני שוקל בערך 180 ק"ג, והגובה שלי הוא 1.75מ'. הוא גם הסביר לי כבר שמכל הניתוחים שרוול קיבה הוא הכי מתאים לי. רק מה היו חסרים לי כמה בדיקות דם והוא רצה שאני יבצע צילום וק"ת, ביצעתי הכל לפי בקשתו, וביום רביעי הקרוב יש לי תור אצל ד"ר מחאג'נה ברמב"ם בבוקר.

אני חבר קופת חולים כללית, ויש לי כללית פלטינום.
    אני מעריך שעדיף היה לי לבצע את הניתוח באסותא מבחינת התנאים וכ"ו, אך להערכתי קופת חולים כללית לא תממן לי את הניתוח באסותא, ולכן אני יעדיף להיות מנותח ברמב"ם, כמובן שבתנאי שזה יהיה אצל ד"ר מחאג'נה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

שולה זק
    18/01/2010

שלום קובי.
    כחבר כללית, יצא לך לשלם סכום נכבד כהשתתפות עצמית באסותא. בכל מקרה כדאי לך להתעניין.
    ברמבם דר' מחג'נה ינתח אותך.
    תברר עם הרופא את האילוצים שלך מבחנת עבודה ויחד תחליטו על מועד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קובי

ליאור
    18/01/2010

היתרון הגדול של ניתוח במרכז פרטי הוא זמני המתנה קצרים יותר בצורה משמעותית.
    מכיוון שגם ככה אתה חושב על אוגוסט , לא חושב שזו תהיה בעיה .
    שיהיה בהצלחה
    תעדכן אחרי הפגישה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו