מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
מסכימה
ג'ני11/06/2011גם אני עם אותו סיפור BMI 37 ואני לא מתכוונת לוותר אני כבר 12 שנה מנסה לעשות דיאטה וזה לא הולך...הכי הרבה שהורדתי היה 9 מקילו וחזרתי מהר מאוד, מה לעשות אני לא יכולה לסתום את הפה בגלל זה אני צריכה שמשהו יגרום לי לעשות את זה, אני לא מבינה יש הרגשה כאילו הדיאטניות כן כן הדיאטניות לא הרופאים לא רוצות להעביר מטופל בכלל כאילו יש להם יעדים מי שלא נותת מכתב המלצה לקיצור מקבלת בונוס פשוט הרגשה מגעילה אצל דיאטנית אחרונה אחרי הבדיקה יצאתי ופשוט בכיתי גם התקשרתי למנהל סניף להתלוננן ואני מתכוונת לכתוב מכתב תלונה ריצני בנושא אומרת לי " כל שמנמונת תרצה עכשיו לעשות את הניתוח וזהו" יש דרכים אחרים לרדת, " או שאני אכתוב את הנתונים שלא מספיקים, ----ואני לא שמנמונת ואני ניסתי כבר את כל הדיאטות ואני יודעת יותר טןוב ממך מזה דיאטה ואני לא עושה את זה בשביל היופי אלא בשביל הבריאות. אז אל תוותרי לאף רופא ולאף אחד כי זה הבריאות שלך ואת יודעת טוב מאוד מה טוב בשבילך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ני ולי היקרות- תגובה
שולה זק11/06/2011כדאי להפנות את המרץ שלכן לכיוונים חיוביים ולהתחיל באמת לטפל בעודף משקל. להתמיד ולהצליח. לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים.
אין כאן שום שרירות לב של אף אחד וגם משחקי "לא לוותר" - לא יעזרו.
ארגון הבריאות העולמי קבע את ההגדרה להשמנת יתר חולנית ואת הקריטריונים לניתחי קיצור קיבה האמורים לתת מענה למי שסובל מהמחלה. משרד הבריאות אימץ את הקריטריונים , הניתוחים הוכנסו לסל הבריאות והקופות מאשרות את הניתוח למי שעומד בקריטריונים שנקבעו.
רק להזכירכן - שניתוח דורש מכן לא מעט משמעת ושיתוף פעולה. מעקב דיאטנית, שמירת דיאטה, פעילות גופנית ואף מומלץ להירשם לקבוצת תמיכה.
אני רוצה להאמין שאם תנסו את הדרך הזו עם "ניתוח וירטואלי" בטוח שתצליחו ותהנו מהתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה
ג'ני11/06/2011שולה אי מאוד מכבדת את מה שאת אומרת אבל לצערי לא הבנת אותי , אני באמת רוצה לרדדת במשקל ורוצה לטפל בעצמי אני לא מצליחה לא יכולה להגביל את עצמי ! ניסיתי כל דבר אפשרי יש לי מנוי ל חדר כושר כבר 4 שנים ברצף ולצערי אני לא הולכת אני מטופלת אצל דיאטנית מגיל 13 אני בת 24 וחצי היום...אני לא יודעת באיזה גיל או מתי אצליח להכניס את זה לראש ופשוט להגביל את עצמי לא לאוכל הרבה ולעשות ספורט כמוך, אני לא מכונה לקחת את הסיכון אפילו אם זה יקרה עוד שנה....בנתיים הגוף שלי פשוט נהרס עם כל ה2 קילו פלוס 2 קילו מינוס כל הקפיצות האלו כל פעם....ושתדעי שדיברתי אם רופא מנתח והוא הסכים עם כל מילה שלי הוא אמר שאני צודקת שאם הוא היה יכול הוא היה מנתח אותי ואין מה לעשות שיש את הנהלים והקופות מקשות הוא אלו גילה לי שכבר לא צריך אישור מסיכאטר בקופה שלי כשאלו ורק לאחר שהצגתי בפני הקופה את העובדה אמרו לי שנכון אבל זה לא משנה...מה שרציתי להגיד לצערי אני מעדיפה להשמין עוד 5 קילו אבל לדעת שאני הולכת לרדת הרבה יותר...אם גם תרצי למחוק את ההודעה הזאת אלחרי שתקראי אין לי בעיה ....הלוואי והייתי יכולה כמוך להכניס לראש את כל השינוי והרגלי אכילה אבל מה לעשות אני לא יכולה פשוט לא יכולה !! יאללה עוד 5 קילו וניתוח אין מה לעשות..אם ההר לא בא אל מוחמד מוחמד יבוא אל ההר, ואני יודעת שכל התהליך שלח הניתוח לא פשוט ודורש הרבה אבל לא אכפת לי מכל הדברים האלו כי אני יודעת שאת הדבר הקשה ביותר שאני לא מסוגלת לטפל בו הוא יעשה כל השאר המרכז תמיכה תוספי מזון בדיקות כושר זה כבר יבוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה - תגובה
שולה זק12/06/2011שלום ובוקר טוב,
אני לא נוהגת למחוק הודעות אלא אם הן פרסומת או השמצות.
ג'ני יקירתי - תביני דבר אחד. ניתוח זה לא פתרון אבסולוטי אם את לא משתפת פעולה. אם בגילך הצעיר, עם עודף משקל את לא מצליחה להביא עצמך למשמעת מינימלית לעשות למען גופך ובריאותך - למה את חושבת שעם ניתוח תעמדי בזה? הרי , כפי שכתבתי לך, אחרי ניתוח חייבים דיאטנית, חייבים דיאטה, חייבים ספורט!!!! את מעדיפה להשקיע אנרגיות באיך להשמין - אבל לא באיך בכל זאת לרדת במשקל!!!!!!!!
תביני ג'ני יקירתי - אני לא נגדך!!! אני מבינה את מצוקתך ואת רצונך לעבור ניתוח (איפה הרצון לרזות?). מה לעשות שזה לא ניתוח קוסמטי ולא נמצא ברשימת "ניתוח כבקשתך"!. מי מבטיח לך שאם תעמדי ב- BMI המתאים תקבלי אישור לניתוח?? היו גם מקרים שבגלל שיקולים רפואיים או נפשיים לא ניתן אישור או לא היתה המלצת מנתח. את רואה בניתוח כפתרון קל, למרות שהוא כלל וכלל לא כזה!! בשביל לרזות צריך לעבוד - לא מרזים הוקוס פוקוס.
אנחנו מוכנים לחזק אותך ולעודד אותך כן לעשות שימוש במנוי מכון הכושר שאת משלמת לחינם כדבריך. כן לעודד אותך להתמיד עם הביקורים אצל הדיאטנית ולדבוק בתפריט שהיא נותנת לך ואני משוכנעת שאת תצליחי לרדת במשקל ואף להיות גאה מאוד בעצמך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור הרופא המומחה לא מסכים?לי08/02/2010
הייתי עכשיו אצל פרו' רובין ,מומחה לנושא,ה BMI שלי הוא 37 אמרתי לו שיש לי כמה בעיות בריאותיות מעט לחץ דם קצת כולסטרול , בעיות גב,פיברומילאגיה, אבנים בכיס המרה,ואני רק בת 37, אמרתי לו שיש לנו השמנת יתר במשפחה ובעיות סוכרת ,לב ובשביל למנוע את הקצנת ההשמנה שאני לא אגיע למה שבנות דודה שלי נמצאות בו היום אני רוצה לעבור את הניתוח עכשיו ולא בגיל יותר מאוחר שזה מסכן יותר את החיים הוא צחק עלי ואמר שלא יאשרו לי האם עלי לרדת מזה ולחזור לדיאטות הישנות שלי או בכל זאת להתעקש ולעמוד על שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים ברורים
שולה זק08/02/2010שלום לי
פרופ' רובין הוא מבכירי הכירורגים בתחום. הקריטריונים לניתוח הם ברורים ביותר: נצן 35-40 עם מחלות נילוות קיימות (לא עתידיות או משפחתיות: לחץ דם, סוכרת, כולסטרול, דום נשימה.
ניתוח הוא לא הוקוס פוקוס - בשביל לרזות צריך ל,עבוד" קשה.הניתוח נמצא בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים. הניתוח נועד לאנשים עם השמנת יתר חולנית.
את לא נמצאת בקטגוריה הזו. וכדאי שתחשבי ברצינות וחיובי לשנות אורח חיים. ללכת לדיאטנית ולקבוצת תמיכה ולשלב פעילות גופנית. לשים לך למטרה לרדת בנשקל ולא להגיע למחלות שההשמנה מביאה.
אשמח תמיד לענות לשאלותיך, לעזור בכל עת ואת יכולה ליצור חופשי קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכים!
ליאור09/02/2010שולה אולי תכעס קצת אבל אני לא ממש מסכים.
אם יש לך BMI 37 ןבעיות כמו שציינת - לחץ דם , כולסטרול וכו, את כן בקריטריונים.
אולי גבולית , אבל עדיין.
עם כל הכבוד לפרופ' , ויש המון כבוד, הוא לא המנתח היחיד ולא קובע לבד .
יש עוד מנתחים ויש ועדות .
עם BMI 37 ורקע והסטוריה משפחתית של השמנה רואים טוב מאוד את הכיוון , ולא חושב שצריך לחכות שתעלי עוד כמה ק"ג כדי להיות בקיטריונים.
ממצליץ לך לנסות להתעקש ולברר עם רופא נוסף .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור ממש ממש לא מסכימה
שולה זק09/02/2010הרופאים הבריאטריים מעוניינים לנתח ולהציל אנשים הנמצאים בהשמנת יתר חולנית ועומדים בקריטריונים.
פרופסור רובין היא מוביל בתחום, ולא ידחה רדם שעומד בקריטריונים.
ישמע אולי מצחיק אבל "דיאטה" ו"פעילות גופנית" הם לא מילים מוקצות ומי כמו כל המנותחים יודעים שבלי דיאטה קרי שינוי הרגלי אכילה ושילוב פעילות גופנית....הדרך להצלחה קלושה.
אירגון הבריאות העולמי קבע קריטריונים ברורים שמשרד הבריאות אימץ וכל הקופות עובדים על פיהם.
"אמרתי לו" "נראה לי" לא תופס מבחינה רפואית
אם באים לרופא המנתח עם בדיקות דם ומדידות לחץ דם לאורך תקופה של חצי שנה לפחות, או לחילופין עם מכתב מהרופא המטפל, המפרט את המחלות והטיפול התרופתי - זה משקף את המציאות של המטופל.
להזכירך ליאור ולכל מי שקורא כאן, אחת הקריטריונים מעבר ל BMI ולמחלות נלוות, זה העבר של המטופל - האם נעשו בעבר נסיונות דיאטה, אלינו נסיונות, פעילות גופנית וכו'.
לצערי הרב, אינדיקציות של מחלות במשפחה או בעיות גב ופרקים בשבלב זה לא מהווים
אינדיקציה לקבלת אישור מהקופות.
גם אם פונים לחוות דעת נוספות - מי שנותן את האישור לניתוח זה הקופה בה חברים ואצלהם הכללים ברורים מאוד (ונוקשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים ולא מסכים
ליאור09/02/2010מה שאת אומרת לגבי קריטריונים נכון ביותר .
אבל אם יש מולך אדם שמודע לבעיה שלו , שיש לו BMI 37!!! , זה לא בן אדם שסובל מעודף משקל של 10- 15 ק"ג , זה בן אדם עם עודף של 30 ק"ג ויותר .
מי כמוך וכמוני וכמו כל אחד שקורא פה יודע מה זה דיאטה ופעילות גופנית להורדת משקל כזה .
לצערי אני יכול להבטיח לך ש90% מהאנשים שיתחילו דיאטה כשהBMI שלהם 37 , ירדו במשקל 10ק"ג במקרה הטוב , ואחרי חצי שנה יהיו עם BMI מעל 40 ובקריטריונים לניתוח .
אמנם יש קריטריונים אבל יש גם מקום לשיקול דעת ולא עבודה לפי נוסחה וראש בקיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה09/02/2010שניכם צודקים.
חולה עם BMI של 37 יחד עם לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה ובעיות גב אין סיבה שהקופה לא תאשר.
אשמח להיות לך לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות מוכחות
שולה זק09/02/2010אין שום בעיה למי שיש מחלות נילוות מוכחות.
הבעיה מתחילה כאשר אין ורוצים - מה לעשות שהקופות לא מאשרות.
אני חוזרת על הקריטריונים BMI 35 - 40 עם מחלות נילוות לחץ דם כולסטרול סוכרת דום נשימה.
כמו שדר' מחג'נה כתב - BMI 37 עם מחלות נילוות עומד בקריטריונים ובטוחני שאם זה היה מצב פרופ' רובין לא היה דוחה את המטופל.
לצערי, הקופות והממסד לא מאשרים ניתוח ב BMI 35 - 40 רק בגלל מחלות במשפחה אלו או אחרות.
אין לי ויכוח אתך ליאור, שגם במצב זה המצב לא טוב ורצוי לנתח את מי שמעוניין - אולי אתה ואני נשנה את העולם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות נלוות
אורלי11/06/2011ערב נפלא לכולם,
אני נותחתי עם BMI 37.5 לחץ דם גבוה קולסטרול גבוה טריגליצרידים וכל החבר'ה האלה בבית חולים הדסה הר הצופים ירושלים. קיבלתי התחייבות מלאה מקופת חולים מכבי ללא כל בעיות בכלל.
כן.. הכירורגים לא אהבו את הרעיון אבל לא פסלו אותי.
נסי כירורג אחר
בהצלחה :)
שבוע נפלא לחיים חדשים
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות נלוות - תגובה
שולה זק12/06/2011אורלי - את עמדת בקריטריונים. BMI 35-40 עם מחלות נילוות שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה
אורלי12/06/2011הרי גם זו שכתבה הסבירה שיש לה מחלות נילוות.. אז למה לא אישרו לה ?
בקר טוב לשבוע נפלא
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה95 אחוז מהדיאטות נכשלות אז לא לוותר
רותי12/06/2011יש מנתחים רבים....
מי אמר שלאשה הסובלת בגלל משקלה אין בעיות נפשיות ,
וגם קו הגנה על רקע פסיכיאטרי עדיף על פני סבל מתמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)