מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- פחד מהניתוחסיון09/02/2010
שלום רב לכולם,
לאחר שיקולים רבים החלטתי שאני מעוניין לעבור ניתוח להורדה במשקל. כל חיי הייתי שמן מאוד(ועדיין...) רק לפני שלוש שנים הצלחתי להפחית כ- 50 ק"ג ממשקלי, הפכתי להיות מכור לספורט וחדר כושר וזאת הייתה התקופה הטובה בחיי. אך לצערי הרב חזרתי לסורי מהר מאוד וכיום אני במשקל המקורי לפני הדיאטה וללא הצלחה לשחזר את המהפך בשנית. כשרזיתי חוויתי שינוי די משמעותי שלי כלפי עצמי - נעלמה השנאה העצמית שיש לי כל בוקר וגם של החברה כלפיי, פתאום התחילו לחייך אלי נשים, פחות מבטי זלזול מסביב ובכלל תחושה טובה יותר, מצד אחד זה עצוב ששופטים אותי בגלל המראה החיצוני שלי ומדביקים לי תוויות לפני שהוצאתי מילה אחת. מצד שני, אני יכול להבין זאת. בכל מקרה, רציתי קצת שתרגיעו אותי ותכוונו אותי מה לעשות עכשיו אחרי שהחלטתי לעבור את הניתוח מאפס. לצורך העניין: אני בן 33, גובה: 178 משקל 143 ק"ג. מבוטח של מכבי באזור השרון. אני מאוד מאוד חושש מהניתוח וגם מתבייש לספר לאנשים על כך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיון
ליאור09/02/2010אז ככה :
להתחיל אצל רופא המשפחה , לבקש הפניה לרופא כירורג.תבחר מתוך רשימה של הקופה רופא , תיפגש איתו ותקבל רשימת בדיקות שצריך לעבור .
כדאי שזה יהיה רופא שמבצע את כל סוגי הניתוחים , ושימליץ לך על ניתוח מתאים בהתאם להרגלי האכילה שלך , בעיקר על רקע ההשמנה החוזרת הגדולה שלך - כדאי למצוא ממה נבעה כדי להתמודד עם הבעיה ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של הניתוח.
לגבי חששות - ספר ממה החשש שלך ? הניתוח ? ההליך הכירורגי ? ההתמודדות אח"כ ? ההחלמה ?
לגבי בושה -קודם כל כמו שזה לא עיניינו של אף אחד איך השמנת, זה גם לא עיניינו של אף אחד איך אתה מרזה. כלומר אתה קובע את מי תרצה לשתף בניתוח ואת מי לא .
כמו כל דבר בחיים יש את אלה שתמיד יש להם מה להגיד ולא תמיד זה דברים טובים .
מנסיון אני יכול לספר על תמיכה מדהימה של הסובבים אותי - משפחה , חברים , חברים לעבודה , מכרים ועוד .
המון אנשים מביעים תמיכה ועיניין רב בתהליך וכמו פה , אני שמח מאוד לשתף .
לא פעם אני מוצא את עצמי מדבר עם אנשים ששמעו מחבר של חבר שעברתי את הניתוח ומבקשים יעוץ.
כמו שאתה בטח מבין , אני מאוד תומך בניתוח ומאוד שלם עם הצעד שעשיתי.
אם יש לך עוד שאלות חששות התלבטויות אשמח לעזור לך פה או בכל דרך שיהיה לך נוח.
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל אנושי
שולה זק09/02/2010אין לי הרבה להוסיף על דבריו של ליאור
רק רציתי משפט קטן...הכל אנושי: לפחד זה אנושי; להתביש זה אנושי; גם להיות שמן זה אנושי.
וכאן מתחיל השינוי או המהפך איך שתעדיף לקרוא לזה - להגיע להחלטה - לעשות ולא לדחות דברים. להיות שלם עם מה שטוב לך ולא עם מה שזה או אחר יגיד.
אנחנו כאן - נתמוך ונעזור בכל.
אתה מוזמן גם להתקשר בכל עת ואשמח לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אוראל09/02/2010קודם כל סיון כמו ששולה אמרה זה אנושי להיות שמן וזה אנושי גם לעשות ניתוח
אני חושב שרוב האנשים שניגשים לניתוח זה אנשים שניסו הכל ושום דבר לא הלך
אותו דבר במקרה שלך (רק שאתה עלית אחרי שירדת וזה קרה גם לי למרבה הצער)
ואני חושב שתשמח לקבל תגובה ממני .
אני בן 16 , הגיל הזה "הטיפש עשרה" זה גיל שמשגע זה גיל שהכל מבחוץ קובע בחורות - קובע , הכל קובע.
החלטתי לשים לזה סוף ששקלתי 160 ק"ג . אם זה בושה מבחינתך אז חבל .
אני גם התביישתי בזה . אבל זה אני והתרגלתי לזה משאני ילד קטן
ותאמת ? היום שאני רק יורד ( 31 קילו ב4 חודשים בידיוק) אז כולם כבר מקנאים בי
גם האנשים הרזים , גם השמנים כולם מקנאים בזה שאני מרזה ושאני יורד ושאני אוכל פחות וזה כיף .
אין ממה לחשוש בקשר לניתוח , הניתוחים (שרוול , טבעת - מעקף אני לא שמעתי עליו ) הם לא
מסוכנים כמעט ואין כמעט סיכון למרות שלכל ניתוח יש את הסיכונים שלו.
אני חושב שכדאי שתלך להתייעץ עם רופא מנתח ותחשבו ביחד על הניתוח שלכם
אני מנותח טבעת ופשוט כיף לי , יגידו לך שיש עניין של הקאות ויש הכל
אני כמעט לא מקיא , הטבעת זה דבר כיף , אתה מתרגל לזה לומד טכניקות איך לאכול נכון ואיך לאכול טוב וחשוב לשלב ספורט עם זה . אני אישית מרוצה מזה ואני גם חושב שזה עדיף על שרוול כי אם אתה עולה - אתה סוגר את הטבעת ע"י זריקה בתוך כפתור ששמים לך בתוך הבטן (מזריקים חומר לתוך הכפתור ככה הטבעת מתנפחת ויש קושי במעבר של אוכל לקיבה)
איזה ניתוח תעשה זה כבר החלטה שלך יש פה אותי שעברתי טבעת ועוד כמה שעברו טבעת
וגם ליאור שהוא מצליח אבל הוא עם השרוול , תתייעץ עם רופא ובהצלחה
אני הבנתי שאחרי שאני בסכנת חיים אני יהיה מוכן לסבול מכאבים , להקיא - אבל להגשים כמה חלומות בעתיד ולהרזות במשקל
ובינתיים זה עומד על הציפיות
קצת חפרתי אבל שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוד
ליאור10/02/2010כיף לשמוע תגובה מפורטת פה על ניתוח טבעת ( רוב המשתתפים והשואלים פה עברו שרוול כמוני ) .
כל הכבוד על הירידה המדהימה - אחת הירידות הגדולות ביותר והמהירות ששמעתי אחרי ניתוח טבעת .
תמשיך ככה ותמשיך לעדכן
יום טוב
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
סיון10/02/2010החלטתי ללכת על ניתוח השרוול שעל סמך כל מה שקראתי הכי מתאים לנתונים שלי. האם אני צריך קודם ללכת לרופא משפחה ולדיאטנית או קודם להיפגש עם כירורג? הבנתי שהתהליך ארוך וההמתנה לניתוח יכולה להגיע לחצי שנה. אשמח לקצת הסברים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן להתחיל עם כירורג
שולה זק10/02/2010איני זוכרת באיזה קופה את - אבל רצוי להתחיל עם מנתח בתחום, לקבל את המידע על הניתוחים ויחד להתאים את סוג הניתוח. לקבל ממנו את רשימת הבדיקות ועם זה להגיע לרופא המשפחה ולצאת לדרך.
תמיד נשמח לעזור
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופה
סיון10/02/2010אני מבוטח במכבי וגר באיזור השרון, לאיזה כירורג ניתן להגיע? זה כרוך בעלות כספית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזכאים - ללא עלות כספית
שולה זק10/02/2010תיצור עימי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבודה של הטבעת במקומה מונח
שולה זק10/02/2010אין ספק שיש מאות מנותחי טבעת שהצליחו בניתוח. התרגלו למגבלה ומנהלים אורח חים בריא ותקין ושומרים על הישגים לאורך סמן.
ללא ספק בניתוח טבעת יש להפעיל משמעת עצמית וכח רצון.
אני עצמי מנותחת טבעת , אמנם לא מתכווננת, וכבר כמעט 9 שנים שומרת על הירידה - 70 קילו - שיניתי אורח חיים, משלבת פעילות גופנית ובגיל 59 מרגישה כמעט כמו ילדה :).
אז לכל מנותחי הטבעת לדורותיה - המשיכו להצליח ולשמור על ההישגים לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שכבודה מונח
ליאור10/02/2010לא נהפוך את הפורום הזה למלחמה איזה ניתוח עדיף :-)
רק ציינתי שמעשרות רבות של מנותחי טבעת מתקבל רושם של ירידה איטית יותר בהרבה מהירידה המדהימה והמהירה של דוד.
כמו שכבר נאמר כל אחד בוחר בניתוח המתאים לו לפי הרגלי האכילה שלו , המשמעת העצמית שלו כמות המשקל שעליו לרדת, ועוד ועוד .
ולגביך שולה : אין מילים :-)
את אלופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן תשובות עניניות לכל הפונים
שולה זק10/02/2010זו המטרה של הפורום. לתת מענה על כל פניה, בעיה, שאלה בתחום ניתוחי הקיבה, ללא הבדל בסוג הניתוח. הפורום מלווה ע"י רופא בכיר ומומחה ותודתנו נתונה לו . כמו כן ניתן להתקשרי להמנהלי הפורום בכל עת משעות היממה.
אני מקווה שנצליח לשמור על הצביון הייחודי של פורום זה ולהמשיך לתת שירות ולקדם נושאים עיקריים בתחום כמו: קיצור תורים, ניתוחים לשחזור הגוף, קבוצות תמיכה, מרפאות רב תחומיות במרכזים הרפואיים.
תודה לכל הפונים ותודה מיוחדת לליאור ולכל העוזרים והעונים באופן מפורט ומשתפים מנסיונם האישי ומעשירים את המידע כללי.
אנחנו הופכים כך למאגר מידע חשוב .
גם נושא שאלות ותשובות במדור "שאלות נפוצות" אט אט מתפתח.
המשך יום נעים לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ..
אוראל10/02/2010כן , ככה זה גם דודה שלי עשתה שרוול והיא אומרת ששרוול יותר טוב כל אחד והניתוח שלו ,
לרוב האנשים שיורדים בטבעת לאט אין להם הרבה מטרות חוץ מלהוריד את המשקל .
אני פירסמתי פה שתמיד היה לי חלום לשחק כדורגל ומבחינתי הטבעת זה רק העזר שלי כדי לרדת ובגלל שאני עושה הרבה ספורט זה סוד ההצלחה ..
סיון אני מבין שהחלטת על שרוול - שיהיה לך בהצלחה ! תתכונן לחוויה בסה"כ אתה תדע בעוד כמה חודשים מה עדיף לאכול ולאכול עד שאתה מגיע למצב שאתה לא רוצה לחיות מרוב שאתה לא יכול לזוז או להנות מהאוכל ולרדת במשקל ולהיות כמו כולם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)