מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- דחו לי את הניתוחרוזי07/03/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחו את הניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה07/03/2010צר לי לשמוע. אני יודע שזה קשה וקשה לנחם אותך. צריך לזכור את האמרה " כל עכבה לטובה"
שיהיה לך בהצלחה בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דחו אותו?
שולה זק07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה
רוזי08/03/2010בהמשל לשחתנו שאלתי חוליו בקשר למעק קיבה ורצצה שאני יעבור שוב שיחה אפ פסיכולגית לראות באיזה מעמד של מכירוןת למתוק כמו שצייניתי אני רוצה לעשות שראוול וכניראה שאלך על זה סתם עשה לי בעיה בזה ששאלתי יש ביום א ואם זה יעבור אז
אכנס לניתוח ביום ב ניראה מהיהיה אדעכן אותכם תודה לך מיאושת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להתאים הניתוח
שולה זק08/03/2010רוזי שלום
חשוב מאוד להתאים הניתוח למטופל. פרט מאוד חשוב לציין לרופא המנתח הוא אם את אכלנית מתוקים בנוסף להיותך חולת סוכרת.
עדיף להתעכב בכמה ימים עם הניתוח מאשר לעבור פרוצדורה לא מתאימה.
אל תתיאשי ותחשבי על העתיד הרחוק ששיה לך ניתוח עם הצלחה לטווח ארוך.
כמובן שאת יכולה להתקשר אלי בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה שלום
רוזי09/03/2010היי לדעתך שראוול לא מתאים לחולה סכרת למה ומה ההבדן בין מעקב לשראול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג ניתוח
שולה זק09/03/2010רוזי, לא להוציא דברים מהקשרם.
מה שאני אמרתי לך בשיחתנו שמי שמכור למתוקים ואכלן מתוקים וגם סוכרתי, רצוי להתיעץ עם הרופא המטפל והמנתח לגבי סוג הניתוח, שעל פי דעתי מתאים יותר לעבור ניתוח מעקף.
לא אמרתי שניתוח שרוול לא מתאים לחולי סוכרת. נהפוך הוא - הרבה מטופלים סוכרתיים עברו ניתוח שרוול. הניתוח מוצלח והם יורדים במשקל. חלקם הסוכרת נעלמה, חלקם ירדו במינונים של התרופות או הפסיקו לזריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי שולה
רוזי10/03/2010נכון אמרת שעדיף שאעשה מעקף אני רק רציתי לדעת מה מההבדל ביניהם לא אמרת ששראול לא טוב שיהיה יום טוב נכון לעכשיו אף אחד לא יודע להסביר מההבדל בינהם לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוזי
ליאור10/03/2010תמיד אני ממליץ ללכת להתיעץ עם רופא שמבצע את 3 סוגי הניתוחים , כדי שיסביר על כל ניתוח ויתאים למנותח את הניתוח הטוב ביותר בשבילו.
בניתוח שרוול כורתים ומוציאים חלק גדול מהקיבה וע"י כך מקטינים את הנפח שלה ומורידים חלק גדול מהאיזור שמפריש את הורמון הגירלין- שמשדר לגוף על תחושת הרעב.
בניתוח מעקף קיבה , עוקפים את הקיבה ע"י חיבור המעי אל הושט דרך כיס קטן שיוצר המנתח- בניתוח זה מבטלים את גודל הקיבה , ומורידם את כמות הספיגה של האוכל בגוף , לכן יש רופאים שממליצים עליו לחולי סכרת ו"למכורים למתוק".
זה היה בקצרה מאוד , בטוח שאת שאר הפרטים יתן לך הרופא .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאור
רוזי10/03/2010תודה רבה לך על התייחסות אני לפני ניתוח 16 3 ניכנסת אך יש לי פגישה ביום א על החלטה של ניתוח שראוול או מעק קצת חוששת נעבור כמו גדולים תודה והמשך ערב נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל בין שרוול למעקף.
פרופ` אחמד מחג`נה10/03/2010כרגיל ענית יפה מאוד, ליאור
אחדד את הנקודה: ניתוח שרוול הוא ניתוח שבו אנחנו מקטינים את נפח הקיבה ע"י כריתתי 85%
מהנפח שלה וכך יוצרים קיבה צרה יותר ובצורת שרוול. בנוסף להקטנת הנפח של הקיבה יש ירידה משמעותית בהורמון הגרילין (הורמון הרעב) וכך המנותחים לא מרגישים רעבים ואוכלים פחות. הניתוח טוב מאוד ויש ירידה של 70-80% ממשקל העודף. איכות החיים טובה מאוד לאחר מכן. אין הקאות ואין בחילות. גם בניתוח זה יש שיפור משמעותי במחלות הנלוות כגון סכרת, לחץ דם וכו.... הניתוח הזה נוצר לפני 10 שנים.
במעקף אנתנו חותכים את הקיבה בחלק העליון ויוצרים מין POUCH כיס קטן של קיבה ואליו מחברים מעי דק באורך 1.5 מטר. במעקף אנחנו מקטינים את הנפח של הקיבה ובנוסף יש ירידה משמעותית בספיגת האוכל. ניתוח טוב מאוד עם ירידה של 80% מהמשקל העודף. יש מעקב של 25 שנים. ב- 10% יש תופעה של דפיקות לב, הרגשה לא טובה ואודם במשך חצי שעה מהארוחה. הניתוח הזה מומלץ לחולים שאוכלים מתוק (נפח קטן עם הרבה קלוריות).
שני הניתוחים מבוצעים בשיטה לפרוסקופית (חורים) ובידיים טובות הסיבוכים הם נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאתה מקסים
רוזי10/03/2010אחמד רב תודה על החידוד
בין מעקב לשראול ושוב תודה \ לילה טוב 2616* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאור המקסים
רוזי11/03/2010ממש תודה על הסובלנות והרוגע ישאר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)