מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בקע סרעפתילי15/03/2010
שלום,
אתמול עשיתי את הצילום ושט-קיבה-תריסריון והיום קבלתי תשובה ובה כתוב שהכל תקין וגם כתוב שנצפא בקע סרעפתי קטן גולש.יש לי תור במרפאת השמנת יתר רק בעוד חודש.האם הדבר הזה יכול לפסול את הניתוח? מישהו יודע על זה משהו?
בתודה,
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פוסל ניתוח
שולה זק15/03/2010בגלל בקע לא יפסלו אותך מלעבור ניתוח..
המנתח יבדוק איזה ניתוח מתאים לך.
בהצלחה.
אגב, איפה אתה מטופל? ולאיזה קופה אתה שייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע סרעפתי
פרופ` אחמד מחג`נה15/03/2010בקע סרעפתי אינו פוסל ניתוח בריאטרי. באם זה סמפטומטי ומלווה בצרבות הנטיה לבצע מעקףולא שרוול שיכול להחמיר את הסמפטומים. כבר ניתחתי חולים עם בקע קטן אסמפטומתי חלקם שרוול עם תוצאות טובות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטלבטת בין שרוול למיני ביייפס
גל02/05/2016עומדת לפני ניתוח . ההתלבטות היא לגבי סוג הניתוח. שרוול או מיני פייפס( מיני מעקף) ניתוח חדש יחסית. כמו כן סובלת מבקע סרעפתי קטן. השאלה מה הכי נכון לי בכדי שלא אסבול מהבקע לאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התשובה,עכשיו אני קצת מודאגת
לי15/03/2010אינני מעוניינת במעקף קיבה אלא בשרוול,שמעתי סיבוכים רבים על ניתוח מעקף למרות שאני יודעת שעדיפה לי עקב התמכרותי למתוקים.למרות זאת אם הניתוח שרוול יפסל עקב הבקע, לא אעבור ניתוח בריאטרי אחר, לצערי.
התחלתי את התהליך במרפאת השמנת יתר באיכילוב.
נראה מה הכירורג יחליט בפגישתנו בעוד כחודש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי להתיעץ לפני קבלת החלטות
שולה זק16/03/2010רצוי להתיעץ עם מנתח לפני קבלת החלטות סופיות.
יש 3 סוגי ניתוח טבעת, מעקף שרוול. רצוי להתיעץ עם כירורג ועל פי הנתונים האישיים והפרעות האכילה להתאים את הניתוח האפקטיבי.
את מציינת שאת מכורה למתוקים.....נתון שיש לשקול מעקף ולא ניתוח אחר.
זכרי הניתוחים הוגדרו כניתוחים מצילי חיים, לכן הם בסל הבריאות ללא עלות כספית לעומדים בקריטריונים.
השמנת יתר מביאה עימה מחלות הגורמות לנזקים בלתי הפיכים. כדאי לקחת נתון זה בחשבון.
ניתוח מעקף קיבה נעשה אף הוא בשיטה הלה פריסקופית ללא פתיחת בטן. זהו הניתוח שיש עימו את מירב הניסיון.
מאחלת לך הצלחה וקבלת החלטות נבונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
ליאור16/03/2010אפשר לשאול מדוע שוללת על הסף מעקף קיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור, שולה, דר מחג'נה ולכולם
לי16/03/2010שלום ליאור, אני עוקבת אחרי התגובות שלך בפורום ואתה עושה שרות נפלא לכל המועמדים/מתלבטים , כל הכבוד!.
עכשיו לגבי, יש לי עודף משקל של כ- 30 ק"ג מלווה ביתר לחץ דם, כבד שומני וכולסטרול גבוה. אני ניזונה בעיקר מממתקים וסוכר (!).שמעתי הרבה מאד סיבוכים ותופעות לווי על ניתוח מעקף קיבה (הקאות, שלשולים קשים ומתמשכים עקב תת-ספיגה של האוכל,תסמונת ההצפה וגם הסיבוכים סביב ואחרי הניתוח הם מסוכנים לאומת ניתוח שרוול).אני אמא ל-3 ילדים שצריכים אותי בריאה ולא אמא שמקיאה ומשלשלת עם שיער נושר ומדוכאת... לא ארזה במחיר כזה.
פינטזטי על ניתוח שרוול ועכשיו מצטבר שאולי הוא כלל לא הפיתרון בשבילי.אני מאד מבולבלת ופוחדת שהכירורג ילחץ על מעקף, דבר שאני לא רוצה. הייתי מאד נרגשת מההחלטה, עכשיו הרבה פחות.
תודה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחות
שולה זק16/03/2010שלום לך
עדיין לא הבנתי מה ה BMI שלך . אשמח אם תרשמי לנו גובה ומשקל.
לכי ליעוץ עם כרורג ללא דעות קדומות. החשוב לקבל החלטה נכונה ולעבור את הניתוח המתאים לך, על מנת להגיע לתוצאות הרצויות.
לפחד ולחשוש זה מאוד אנושי ולגיטימי.
אני חושבת שאת נסחפת יותר מידי עם התופעות השליליות לגבי ניתוח מעקף.
תוכלי להכנס לגוגל לרשום "מעקף קיבה" ומשם לקרוא עבודות ומאמרים על הנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
ליאור16/03/2010קודם כל תודה - כמו שתמיד אני אומר - אני שמח ונהנה לעזור ולחלוק פה :-)
לא ציינת גובה או BMI - שנדע אם את בכלל עומדת בקריטריונים , אני מניח שכן.
נראה לי שה"מקורות" שלך קצת הגזימו לגבי התופעות לואי אחרי הניתוח:
אישתי היה מועמדת לניתוח שרוול , ושבוע לפני הניתוח בפגישה עם דר' מחגנה הוא הסביר שאי אפשר לבצע ניתוח שרוול בגלל ניתוח טבעת קודם שעברה , והמלץ על מעקף קיבה.
בגלל שזה היה ניתוח קיבה שלישי שלה לא ניתן היה לעשות את זה בפלרסקופיה והניתוח בוצע בבטן פתוחה .
מלבד ההחלמה שהייתה קשה יותר משלי ( ניתוח שרוול בלפרסקופיה ) , לא היו לה שום תופעות לוואי ושם שלב שונה ממה שעברתי. היא לא הקיאה אף פעם , לא שילשולים קשים ולא נשירה .
הקאות מאפיינות בעיקר מנותחי טבעת.
נשירת שיער יכולה להיות אחרי כל ניתוח כתוצאה מכמות מעטה של אוכל וירידה בויטמינים - בדרך כלל מתאזן.
מציע לך להפגש עם מנתח ולשמוע .במידה ואכן ימליץ על מעקף , יש בתפוז קומונת מעוקפים - עשרות מנותחי מעקף שישצחו לספר לך .
אם יש לך עוד שאלות התלבטויות אשמח לעזור לך פה או בטלפון.
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה וליאור: BMI שלי הוא 36.6
לי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקף או שרוול
פרופ` אחמד מחג`נה18/03/2010לי שלום,
אף אחד לא יעשה דבר מנוגד לרצון שלך. ההחלטה לגבי מעקף או שרוול נעשית בהסכמת שני הצדדים. ההמלצה הגורפת לאוכלי מתוק הינה מעקף. ההגיון מאחורי זה הוא שממתקים בעלי נפח קטן והרבה קלוריות ולכן הקטנת נפח הקיבה לא תגרום לירידה במשקל. ניתוח מעקף באנשים אלו מקטין את ספיגת הממתק וכך יורדים במשקל. צריך להבדיל בין מאכלים מתוקים ובעלי נפח כמו עוגות ובצקים לבין שוקולדים שהם עם נפח קטן. (לאיזה מהם את שייכת)
לגבי ניתוח מעקף הסיבוכים סביב הניתוח הם לא יותר מאשר שרוול ואפילו פחות. בארצות הברית 80% מהמנותחים עברו מעקף. אין לך מה לדאוג ועם מעקב טוב והדרכה נכונה תוכלי להסתגל לטווח הארוך בלי בעיות.
עוד דבר צריכה להבין שהניתוח הזה הוא לא קוסמיטי אלא ניתוח לטפל במחלות הנלוות (לחץ דם, כבד שומני וכולסטרול במקרה שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב ועוד שאלה חשובה לי מאד
לי18/03/2010תודה על ההסבר המפורת.אני יכולה לעמיס בפה שוקולד שלם או לרדת על חבילת גלידה שלמה ללא כל בעיה או לאכול כמות ענקית של עוגיות וחטיפים אחרים.מכורה לסוכר על כל צבעו וצורתו.
עכשיו, אם האוכל עובר ישירות מהקיבה למעי הדק ע"מ לא להיספג וכך לא להשמין, איך אנשים אלה לא סובלים משילשולים?? האוכל למעשה "טס" ישירות למעיים ומתרוקנים מהר מאד, לכן שמעתי ממנותחי מעקף שסובלים מפליטת גזים ומשלשולים קשים שמשבשים להם את התפקוד היום-יומי.עד כמה הדברים האלה נכונים?
בתודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)