~חמישה ימים אחרי הניתוח~

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• ~חמישה ימים אחרי הניתוח~
    תהל
    26/03/2010

בקר טוב לכולם...

רוצה לשתף, לפרוק ולהתחזק...
    היום זהו היום החמישי אחרי ניתוח השרוול שעברתי. תודה לאל הכל עבר בשלום ובקלות ואני מרגישה טוב! ביום הניתוח... כשכבר הייתי בביה"ח חשבתי הרבה על תהליך ההכנה שעברתי לקראת הניתוח, מבחינת הבדיקות, המשפחה, ההכנה הרגשית ועוד... ועצם המחשבה על תהליך הניתוח עצמו הבנתי כמה הוא טראומטי לגוף- למרות שהיום, אחרי הניתוח אני בסדר גמור ומברכת על זה.
    יש בי המון חששות, אולי לא ארזה מספיק? אולי אתפתה כפי שהתפתתי בעבר? אולי אשלם מחיר בעקבות? אולי אשמין בעוד כמה שנים וזה יהפוך למעים גלגל של השמנה-הרזייה...? אי אפשר לדעת.
    חרדות וחששות במידה (ואני בהחלט במידה ובמינון הנכונים) הם נכונים לכל אחד שנפשו בריאה.
    כל אחד חווה את התהליך אחרת! אני יכולה להעיד על עצמי שבניגוד לסובבי אני לא מרגישה בעקבות הניתוח סלידה מאוכל או ממתוק בעיקר (כפי שחוו חברותיי)..
    יש לי כמה שאלות: מהי כמות האוכל הנוזלי- מעדנים, מרקים שהייתם אוכלים? ומהי הכמות של האוכל הטחון? מהם הפרשי הזמן בין הארוחות? האם לפי תחושת "רעב" או שקבעתם לכם זמנים. אל לנו לשכוח שלמרות הגוף הגדול ו"החסון"שלנו חשוב שנקפיד על נוזלים וגם על אוכל כדי לא להתמוטט. שאלה נוספת: קראתי בכמה מקומות שבעקבות הניתוח נפגע הורמון ה"גרילין"... האם הפגיעה היא יזומה או תוצאה של הניתוח?
    חברים יקרים, אני מאחלת לנו הרבה הצלחה בהסתגלות לאורח חיינו החדשים. אני בטוחה שבעוד כמה חודשים הגוף יהיה רזה, אך מה עם הראש (מוח)? חשוב שנדאג לו לפני הגוף... תעזרו לי להגיע ל לנוסחה...בבקשה.
    שבת שלום ויום נפלא :)

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ~חמישה ימים אחרי הניתוח~

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר תהלל

רוזי
    26/03/2010

כול גוף מגיב אחרת נותחנו בקיבה ולא בראש במודעות אנחנו יודעם שצריך לאכול אבל הקיבה לא מקבלת הרבה ואני חושבת שבמשך הזמן אנחנו נלמד לתת הוראה לראש לא להתפתות לשתות הרבה ולאכול בקצת טעימה איך שאאומרים לכן חשוב ללכת לדיאטנית סדנאות להתחזק ולקבל הנחיות אחד על אחד זה לא פשוט אבל אם הזמן נלמד גם את זה מה שנותר לי לומר שגם ספרוט חשוב והסתגל לחיייים אחרת לקחת ויטמנים זה מאוד חשוב מולטי ויטמין שלא יהיה בעיות נורלוגיות אז תהל יקיריתי עוד הדרך ארוכה לאט ובטוח אם המון סבלנות שיהיה שבת שלום וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפש בריאה וגוף בריא

שולה זק
    26/03/2010

רגשותייך שעולים כאן רק מחזקים את דעתי "שתמיכה לא תסולא בפז". ההתמודדות עם השינוי, גם כשהוא חיובי, לא קל וחייבים עזרה וליווי.
    רוב שאלותייך העולות כאן הן מהפן הרגשי ולא הראציונאלי. את זוכרת שאני תמיד אומרת שהניתוח זה לא הוקוס פוקוס וכל מה שאנחנו מקבלים/משיגים לאחר הניתוח זה כתוצאה מעבודה קשה והשקעה רבה.
    בגלל זה חשוב ביותר לפנות לדיאטנית ולקבל ליווי צמוד במהלך החודשים הראשונים לאחר הניתוח. להקפיד על לקיחת תוספי מזון ולעבור בדיקות דם על מנת לוודא שהגוף מאוזן.
    "הפטנט" הוא שינוי חשיבה ואורח חיים. מפסיקים לחשוב כל הזמן על אוכל ועל כמויות האוכל.
    אין מרשם קבוע או נוסחה אחידה לגבי כמות של אוכל או נוזלים - זה מאוד אינדיבידואלי מאחד לשני. אל תשכחי - הניתוח הוא כלי ,"שוטר" בבטן, הבא לעזור לנו להיגמל מאכילה לא מבוקרת ולהפעיל היגיון מה מכניסים לפה, מתי וכמה.
    שאלת לגבי הגרלין - בחלק הקיבה שמוציאים מרוכז הורמון הגרלין שגורם לתחושת רעב. היום כתוצאה מההתערבות הכירורגית מגיעים מהר לתחושת שובע ולא חשים רעב.
    שלישית הגשש החיוור, אמרו פעם באחד המערכונים שלהם "אדם שמן גם כשהוא רזה - נשאר שמן" - וכמה שהם צדקו. אני כמעט 9 שנים אחרי הניתוח ולא אחת קורה שהצלחת שלי מתפוצצת מהכמויות שהעיניים העמיסו עליה - אבל כאן נכנס המנגנון לפעולה - אוכלת שפוי והשאר נשאר בצלחת.
    בטוח שלא עניתי על כל שאלותיך "ובעיותיך" לא נפתרו ברגע זה - אבל את בדרך הנכונה ואת בתהליך החיובי של הסתגלות הדדית - את להניתוח והניתוח אליך.
    תוכלי לפנות בכל עת ואשמח אם תצרי עימי קשר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו