מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שבועיים אחרי ניתוח שרוולמיכל אור05/04/2010
בוקר טוב לכולם,
לפני שבועיים עברתי ניתוח שרוול.
עד עכשיו הרגשתי טוב למעט תחושות של תעוקה (מין תחושת חנק) בחזה בזמן האכילה.
התופעות של הרעב המציק חלפו וכן עליות הדופק המרובות.
יש לי שתי שאלות:
הראשונה: החל מיום שבת אין לי "יציאות". עד אותו יום, כמעט כל יום היו לי. האם זה נורמלי?
השנייה: התחילו לי בחילות משמעותיות שמתעוררות גם בשתייה של מים בלבד. דבר זה גורם לי כמעט לא לשתות. האם זה נורמלי? ממה זה נגרם?
תודה על התשובות
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל לשתות לאט לאט מים אפילו פושרים
רוזי05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ....
מיכל אור05/04/2010זה אני עושה ובכל זאת זה לא קל לי. כמעט לא אכלתי היום ....
שוחחתי בקצרה היום עם המנתח (כזה מקסים ....) והוא הרגיע אותי.
ותודה גם לך (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל
ליאור06/04/2010כמה שאלות : מה את אוכלת ? האם מהתחלה היו הכאבים האלה ? האם זה אחרי סוג אוכל מסוים ?
כמו שכבר אמרתי הכאבים האלה נובעים מכמה סיבות :
1 . אכילת מזון שהגוף עוד לא מוכן לו - אולי תנסי עוד קצת להשאר עם נוזלים .
2.אכילה מהירה מידי ( וגם שתיה ) - נסי לאכול ביסים קטנים מאוד , ללעוס המון ולהמתין אפילו דקה שתיים בין ביס לביס.
3.כמויות גדולות מיד - אפילו שנראה לך שאת אוכלת מעט מאוד אולי זה יותר מידי .
לפי הדפיקות לב שציינת נראה לי שאולי את אוכלת קצת יותר מידי.
נסי לאכול לאט לאט , להמתין בין הביסים .
בקשר לשתיה - חצי 20-30 דקות בין שתיה ואכילה .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאור
מיכל אור07/04/2010אני שבועיים אחרי הניתוח.
האמת היא שאני לא ממש בסדר. בשבוע הראשון מאד הקפדתי אבל ברגע שהילדים חזרו הבייתה וחזרתי לבשל להם אני מרשה לעצמי לאכול ממה שאני מכינה להם בכמויות קטנות: אורז, קציצה, פסטה, פרוסה עם גבינה וזיתים וכו'.
היום יש לי ביקורת אצל הרופא.
האמת היא שאני מתוסכלת הן בשל כך שאני לא מצליחה לחזור אך ורק לנוזלים (הרגשתי יותר טוב) - מה אני מזוכיסטית??
והן בשל כך שבשבוע האחרון הפחתי רק ק"ג אחד. איך???? בדיאטה "רגילה" של 1400 קל' הייתי מפחיתה יותר מזה.
אני מבולבלת
):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל
ליאור07/04/2010אז כמו שאת אמרת - את לא בסדר ...
בעיקרון את אכן אמורה להגיע למצב שאת יכולה לאכול מכל דבר רק בכמויות קטנות , אבל !!! את לא יכולה לעשות את זה בבת אחת - צריך לעשות את זה בשלבים ולאט לאט ןכמובן בליווי דיאטנית . ההוכחה לכך היא שאת לא מרגישה טוב - את יכולה להזיק לעצמך!!!!
מה היה המשקל ההתחלתי שלך ? וכמה הורדת בסה"כ עד עכשיו ?
הממוצע ירידה לחודש הראשון הוא עד 10 % ממשקל הגוף.
את צריכה לזכור שאין פה קסמים את חייבת להצמד להוראות. לאכול אורז פסטה ופרוסת לחם - זה לאכול פחמימות שבשלב הזה אפשר לוותר ולהמעיט בהן בקלות.
כדאי "להתאפס" ולנסות לסגל הרגלים נכונים מעכשיו .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאור
מיכל אור09/04/2010נכנסתי לניתוח כשמשקלי הוא 126 ק"ג. ירדתי עד כה 7 ק"ג. הייתי בביקורת והכל בסדר גמור. הייתי זקוקה להסבר נרחב לגבי תהליך ההחלמה מהניתוח כי ככל שיש לי יותר ידע בנושא מסויים כך קל לי יותר להבין ובעקבות זה לבצע. הרופא הסביר לי והתאפסתי על עצמי. כרגע אני רק על נוזלים ומרק טחון לגמרי. ביום רביעי יש לי תור לדיאטנית.
הרבה תודה על עזרתך, ההסברים והעידוד. אין לך מושג כמה זה חשוב ונחוץ לי
(-:
שבת נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל
ליאור09/04/2010שמח מאוד לעזור לך ולכל אחד בפורום .
אם יש עוד שאלות אשמח לענות ולעזור.
חשוב מאוד להפגש עם דיאטנית ולהעזר בה , בעיקר בשלב הראשון בו מסגלים אורח חיים והרגלי אכילה חדשים.
בהצלחה ושבת שלום
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)