האם יאשרו לי?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• האם יאשרו לי?
    אפרת
    08/04/2010

אני אמורה לגשת לוועדה באסותא ת"א ממש בימים הקרובים (עשיתי את כל הבדיקות והכנתי את כל ההפניות). BMI בסיבות 34 ומחלות רקע כגון- סכרת כרונית במשפחה,סבלתי מסכרת הריונית (רק בהריונות) ובבדיקת דם האחרונה יצא לי סוכר 104 אחרי צום, כאבי גב ופרקים, צרבות ובעיקר פגיעה בדימוי העצמי.
    מה הסיכויים שיאשרו לי? האם יש משהו שאוכל להגיד או לעשות ע"מ להעלות את סיכויי?
    אני מבוטחת במכבי זהב. אשמח לתשובה לפני השבת

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יאשרו לי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אעבור שקילה? אני ממש סקרנית

אפרת
    08/04/2010

ההפניות שלי לפני יותר מחודש, וייתכן והמשקל השתנה. האם ישקלו אותי במהלך הוועדה? מה עושים שם בכלל? אם אתם יכולים להפנות אותי לאתר שמתאר את התהליך של הועדה- אשמח מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את גבולית...

ADI
    08/04/2010

כדי לעבור את הועדה עם כל מחלות הרקע את צריכה BMI של לפחות 35. בדקי מה הBMI המדויק שלך וכמה ק"ג חסרים לך כדי לעבור את BMI 35, אם זה עניין של ק"ג או שניים העמיסי על עצמך קצת בימים הקרובים (גם אני עליתי בכוח כמה ק"ג כדי לעבור את הועדה).
    בנוסף, שוקלים אותך בועדה וזה מה שקובע אז אכלי לפני הועדה מנת פחמימות מכובדת (קערת ספגטי למשל) ושתי ליטר או שניים של מים וזה יכול לעזור עד מאוד.
    בהצלחה! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מחכה גם לתגובת מנהלי הפורום

אפרת
    08/04/2010

אוכלת .... מקווה שלא אשמין לחינם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תדאגי..

ADI
    08/04/2010

גם אני הייתי בלחץ היסטרי מהועדה אבל זה באמת לא נורא! גם בהתחלה מרוב שרציתי להעלות במשקל כדי להגיע לקריטריונים ירדתי 4 ק"ג ובכלל התחרפנתי..הכל תלוי בגישה..
    קחי את זה בסבבה והכל יזרום לך כמו שצריך..
    ובקשר למה קורה בועדה- את מגיעה, שוקלים אותך ואז את נכנסת בסדר אקראי לדיאטנית ששואלת על הרגלי האכילה והסיבות להשמנת היתר ומסבירה לך קצת על מה קורה אחרי הניתוח, לפסיכולוגית ששואלת גם כן על הסיבות להשמנה ובודקת איתך אם החלטת ללכת על ניתוח מהסיבות הנכונות, ולכירורג שעובר על הבדיקות שלך ורואה אם את כשירה פיזית לעבור את הניתוח...בסיום שלושת התחנות אומרים לך את התשובה במקום.
    קחי בחשבון שהשהייה שם יכולה להיות קצרה מאוד אך גם יכולה לגנוב לך חצי יום, תערכי בהתאם.
    ושוב בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את/ה אחרי הניתוח?

אפרת
    08/04/2010

תודהרבה על העידוד, האם גם במשקל/BMI גבולי הירידה משמעותית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל..אני בחורה :)

ADI
    08/04/2010

עברתי את הניתוח לפני שבוע בדיוק, נותחתי במשקל 97 ק"ג וירדתי השבוע כבר 7.5 ק"ג, צריך להקפיד על שתיה מרובה, על ארוחה כל 3 שעות ולא לנסות את השרוול יותר מדי, ללמוד להתרגל אליו קודם כדי לא לעשות נזק מיותר.
    מאוד פחדתי מההחלמה כי אמרו לי שהיא קשה אבל תודה לאל התאוששתי ממש מהר, אני מרגישה מצוין ואפילו יוצאת לטייל קצת כל יום (אני לא בנאדם שיכול לשבת בבית כמו בטטה). התפרים קצת מציקים ומגבילים מעט בתנועה, אבל זה באמת לא נורא.
    בדיוק היום בבוקר העלתי הודעה בפורום- תוכלי לקרוא אותה קצת מתחת להודעה שלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל..אני בחורה :)

ADI
    08/04/2010

עברתי את הניתוח לפני שבוע בדיוק, נותחתי במשקל 97 ק"ג וירדתי השבוע כבר 7.5 ק"ג, צריך להקפיד על שתיה מרובה, על ארוחה כל 3 שעות ולא לנסות את השרוול יותר מדי, ללמוד להתרגל אליו קודם כדי לא לעשות נזק מיותר.
    מאוד פחדתי מההחלמה כי אמרו לי שהיא קשה אבל תודה לאל התאוששתי ממש מהר, אני מרגישה מצוין ואפילו יוצאת לטייל קצת כל יום (אני לא בנאדם שיכול לשבת בבית כמו בטטה). התפרים קצת מציקים ומגבילים מעט בתנועה, אבל זה באמת לא נורא.

בדיוק היום בבוקר העלתי הודעה בפורום- תוכלי לקרוא אותה קצת מתחת להודעה שלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דווקא שרוול

אפרת
    09/04/2010

האם היתה לך אפשרות לבחור. מדוע החליטו על שרוול? הבנתי זה בלתי הפיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת ארוך אבל שווה קריאה...

ADI
    09/04/2010

האמת היא שאני הייתי אמורה לעשות בהתחלה טבעת, פשוט כי לא ידעתי שקיימות אופציות אחרות. כשגיליתי שיש אופציה נוספת והיא נקראת שרוול, ואחרי שעות שחפרתי על השרוול באינטרנט החלטתי שעל זה אני הולכת ואז נפגשתי עם ד"ר מחג'נה.

אז אמנם ניתוח השרוול פולשני יותר וההחלמה ארוכה יותר, אך יש לו יתרונות רבים-

דבר ראשון, הטבעת היא גוף זר בגוף, הרבה אנשים נאלצים לעבור ניתוח נוסף כי לעתים הטבעת מחליקה או דולפת מה גם שמנותחתי טבעת רבים היום מורידים אותה ועושים שרוול. (מכירה כמה באופן אישי) וגם אחוזי הורדת המשקל העודף עם השרוול גדולים יותר לעומת הטבעת.

דבר שני, מבחינת איכות חיים, עם שרוול את יכולה לאכול הכל מלבד כמה איסורים קטנים שלדעתי אפשר לחיות בלעדיהם, עם הטבעת סוגי המזון מצומצמים יותר וגם אנשים רבים מעידים על המון הקאות עם הטבעת מה שלא קורה בשרוול.

דבר שלישי, בניתוח השרוול מורידים משמעותית את הורמון הרעב מה שמעניק לך תחושת שובע אחרי אכילת כמות קטנה של מזון, לעומת הטבעת שהרעב נותר אותו רעב אבל את מוגבלת באכילה. (ונוכחתי לזה ממש השבוע כשישבתי עם חברה שעשתה ניתוח טבעת. אני התפוצצתי אחרי חצי כוס נס קפה והיא אחרי שטחנה איזה 15 עוגיות עם הקפה עדיין נותרה רעבה) את הטבעת קל יותר "לרמות", כי נוזלים ומזון רך עוברים בקלות יחסית.

וחוץ מזה, טבעת אפשר תמיד לפתוח ולסגור לפי מצב הרוח ומצב האירועים מה שיכול להוביל למצב של אקורדיון ואני חושבת שזוהי השטות האמיתית, הרצון הוא לעבור לאורח חיים בריא, לסגל הרגלי אכילה נכונים, לשלב הרבה ספורט ולשמור על משקל קבוע.
    השרוול אמנם בלתי הפיך, אבל אם את מחליטה לעשות את הניתוח מהסיבות הנכונות את תלמדי להכיר את השרוול שלך ולחיות איתו בשלום לשארית חייך.
    אני אמנם רק שבוע לאחר הניתוח אך אני יודעת בלב שלם שעשיתי את הדבר הנכון ביותר עבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואווו תודה רבה, עוד משהו קטן...

אפרת
    09/04/2010

ענית לי לי על מספר שאלות ממש חשובות. אבל אני מפחדת מכיוון שסיפרו לי על מישהי שהשרוול גרם לה לחוסר יכולת/רצון טוטאלית בכל הקשור לאוכל. היא פשוט לא מסוגלת לאכול זה לא טוב בריאותית ובעיקר היא משתגעת במובן הפסיכולוגי- והמצב בלתי הפיך.
    נ.ב מדוע ההית גבולית? את גבוהה? אני במשקל כפי שאת היית בתחילת התהליך (מקווה שיאשרו לי על סמך מחלות הרקע)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

ADI
    09/04/2010

בקשר לבחורה, אני באמת לא יודעת, זה ממש מקרה קיצוני, אולי היא מפתחת סימני אנורקסיה או משהו כזה, אבל אין לי מושג.
    הכל תלוי בהכנה שלך לניתוח, אני למרות הלחץ נכנסתי לבית החולים עם חיוך גדול ויצאתי עם חיוך גדול עוד יותר, תבואי עם מחשבות חיוביות והכל יזרום לך כמו שצריך, אם ניתן לכל המקרים הקיצוניים להשפיע עלינו אנחנו נחיה בפחד תמידי ולא נתקדם לאף מקום.
    גם אני כשחזרתי הביתה לא הרגשתי רעב בכלל אבל הכרחתי את עצמי כל 3 שעות לאכול כמה כפיות של יוגורט ועכשיו הקיבה כבר לבד מאותתת לי כל 3 שעות שהגיע הזמן לאכול.

ואני הייתי צריכה BMI של 40 כיוון שאין לי מחלות רקע, ושקלתי "רק" 93 ק"ג אז נאלצתי לעלות 4 ק"ג.
    אני די נמוכה לצערי (1.56..או מטר וסיגריה כמו שקוראים לי החברים), אבל את זה אי אפשר לשנות בניתוח אז נחיה עם זה בשלום :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת - קריטריונים לניתוח

שולה זק
    09/04/2010

תודה לעדי שפרטה יפה את ההבדלים בין הניתוחים.
    רינת, לפי מה שאת כותבת, את לא בקריטריונים לניתוח והקופה לא תיתן לך התחייבות.
    מחלות כרוניות במשפחה לא נחשבות לקריטריון.
    הקריטריונים ברורים BMI 35-40 עם מחלות נלוות של המטופל כגון: סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, בעיות לב. BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלה נילווית.
    הקריטריונים נקבעו על ידי אירגון הבריאות העולמי ואומצו על ידי משרד הבריאות הישראלי. כל הקופות פועלות על פי קריטריונים אלו, מאחר והניתוחים בסל הבריאות, ללא עלות כספית, לעומדים בקריטריונים.
    את מוזמנת להתקשר בכל עת ואשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו