מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- זהו-אני בבית אחרי ניתוח שרוולאהרון14/05/2010
שלום לכולם
אני לא בטוח אם אתם זוכרים אבל ביום שלישי נכנסתי לניתוח בצפת וזה " ממש חוויה "
אז תנו לי לעדכן אותכם במה שקרה לי בבית חולים -הרבה דברים שנאמרו כאן לא היו דומים או הוזכרו בנושא הניתוח.
1. קודם כל הכנה לניתוח-גילוח של הבטן -מהציצי ועד הבולבול ,זה היה מציחיק כי נתנו לי מכונת גילוח חד פעמית שלא שרדה את הגילוח העצמאי שלי -ואז בא האח וגילח לי את הבטן ועד הבול...
זה היה פשוט חוויה מצחיקה .
2. ואז מרחו אותי בפולידן -החומר השחור הזה .
3. שמו לי שרוול כזה על הרגלים שיאפשר זרימה של דם ברגליים,מנפח ומוציא אויר כל כמה שניות ,ממש מציק וממגרד.
4. לפני שירדתי לחדר ניתוח שאלתי בפורום לגבי זונדה ולגבי קטטקר...אז כאשר התעוררתי מהניתוח הייתי מחובר לזודה ומחובר לקטטר (כל מה שחחשתי)
5. רופא מקצוען בכל הרמות,התעוררתי עם כאבים עזים בחדר התאוששות וביקשתי משהו נגד כאבים והיה לי קר הדליקו לי תנור ושמיכה.
6. נכנסתי לניתוח בשעה 17:30 ויצאתי מחדר התאושות ב20:30 בערב.
7. 5 חורים בבטן ועוד חור לנקז -כל הגוף כואב...כל יום זריקה בבטן אפילו עוד שבוע.
8. אינפוזיה עם תרופות למינהם מסביב לשעון.
שאלתי את הרופאים לגביי החומר הכחול ומספר החורים -והרופא אמר לי שהחומר הכחול כבר בוצע בחדר ניתוח על השולחן ,והחתכים זה לפי הספר.
בקיצור עכשיו אני בבית -כבר לא אכלתי כלום מיום שלישי בבוקר ,אפילו אני מופתע מעצמי
באה דיטאנית וסיפרה מה לאכול ומה לשתות וכו,נתנה דפים.
אבל ביום ראשון אני הולך לרופא שלי לעשות את כל הסידורים לרכוש תרופות ואז מתחיל לחיות .
" בקיצור חווה רצינית הנושא הזה "
רק שתדעו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך שובך
שולה זק14/05/2010אהרון...תן חיוך!!! אתה אחרי.
אני בטוחה שעוד שבועיים (אם לא לפני) תקרא את מילותיך ותצחק בקול.
בכל אופן אני מקווה שתמשיך עדכן אותנו במצבך הכללי ובירידה המיוחלת.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכול התחיל בחיוך-ונגמר בחיוך
אהרון14/05/2010נכנסתי כמו סטודנט עם מכנסיים קצרים למחלקה הכירוגית וככה גם יצאתי.
היתה אווירה מיוחדת במחלקה-ממש אנשים טובים שעושים עבודה נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה
שולה זק14/05/2010ככה אני אוהבת לשמוע אותך אהרון.
אתה תראה בעוד כמה ימים החיוך יהיה עוד יותר גדול. וברבות הימים המכנסיים הקצרים יהיו קצת ארוכים עליך חחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק ליעוץ ועצה
אהרון14/05/2010יש לי את מה שהדיטאנטית נתנה לי ..מה מותר באיזה יום מה אסור מה ממולץ.
אבל אין לי תפריט מסודר מה אוכלים ממחר בבוקר -כל 3 שעות ...את יכולה לעזור לי בנושא ?
בבוקר 8 אוכלים X
בשעה 11 אוכלים Y
וככה הלאה...
איזה מולטיויטומן מומלץ ?
צנטרום לילידם ?
נוזלי (הבנתתי שלא טעים)
מציצה ? לעיסה ?
תודה מראש שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור המציצה בסדר...
תהל14/05/2010בנוגע לקטטר ולזונדה... היכן רצית לעשות את צרכיך? :) והזונדה מציקה מאד, מסכימה איתך... אך היא הכרחית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
libby14/05/2010סתם השוואה על מה שהיה:
אני חושבת שכל בית חולים פועל אחרת, לי הודיעו לפני הניתוח שבזמן הניתוח יחדירו לי זונדה לאף כדי לוודא שאין נזילה לחלל הבטן וכשיצאתי משם הייתי בלי הזונדה אבל עם קטטר.
חוץ מברנולה ושרוול למדידת לחץ דם ואקג, לא זכור לי ששמו לי שום דבר על הרגליים, אולי שמו בחדר ניתוח אחרי שנרדמתי.
אחרי הניתוח, בחדר במחלקה זכור לי שהקאתי דם מספר פעמים.
יש לי 7 חתכים (כולל החור של הנקז), קיבלתי כל יום, פעמיים ביום, זריקות בזרועות, ובישבן אם ביקשתי משהו לכאבים ובחילות
בהצלחה בדרכך החדשה! .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אני חושבת שכל בית חולים פועל אחרת, לי הודיעו לפני הניתוח שבזמן הניתוח יחדירו לי זונדה לאף כדי לוודא שאין נזילה לחלל הבטן וכשיצאתי משם הייתי בלי הזונדה אבל עם קטטר.
חוץ מברנולה ושרוול למדידת לחץ דם ואקג, לא זכור לי ששמו לי שום דבר על הרגליים, אולי שמו בחדר ניתוח אחרי שנרדמתי.
יש לי 7 חתכים (כולל החור של הנקז), קיבלתי כל יום, פעמיים ביום, זריקות בזרועות, ובישבן אם ביקשתי משהו לכאבים ובחילות
בהצלחה בדרכך החדשה! .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
בהצלחה בדרכך החדשה! .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון שלום
עדי14/05/2010קודם כל, ברכות שאתה אחרי...
אני עשרה ימים אחרי הניתוח.
נותחתי באסותא, לי לא שמו קטטר, לא זונדה ואין לי שום מושג על כל ההכנות לניתוח עליהן אתה מדבר.
כנראה שבאמת כל בי"ח ונהליו.
אני בשבוע הראשון אכלתי כל 3 שעות חצי אשל/שלי/דנונה ושתיתי מרק צח.
היום אני ממש "מלכה" - אוכלת מרק ירקות טחון, פירה ועדיין אשל.
שיהיה בהצלחה..............
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוך שובך...
תהל14/05/2010אכן חוויה לא פשוטה, כל מה שתיארת גם אני חוויתי... כמובן שללא הגילוח בבטן.
הימים אחרי הניתוח לא פשוטים, למרות שלי עברו מעולה תודה לאל.
אצל מי נותחת?
בנוסף, בימים האלו אתה לא צריך לאכול... האם אתה חש רעב בכלל??? אתה יכול לשתות מרק צח ותה.
שיהיה בהצלחה. תתעודד זה שווה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא שאני מרגיש רעב
אהרון15/05/2010פשוט ...המוח אומר שצריך לאכול ולשלתות כדי לחיות .
אז שאני מנסה להכניס רבע כוס מים ונחנק זה מבאס אותי ...כי אם אני לא אשתה כמות של מים אני מקבל כאב ראש.
והתחלתי לשתות נס קפה בכוס קטנה -פעם הייתי שותה בכוס ג'רה ענקית ...היום כוס קטנה -ולא נכנס יותר מחצי כוס אפילו שאישתי אומרת תשתה בשלוקים קטנים ...אני מסביר שזה לא עוזר.
לא נכנס יותר וכל הבטן כואבת.
אפשר לשתות מים בטעמים אולי ייכנס יותר ?
הורגלתי מדיאטות קודומות בחיים -לאכול לפי שעות ולפי דברים מסויימים
פה לא קיבלתי שעות ולא קיבלתי אוכל ,קיבלתי מגוון רחב של דברים שאפשר לפי ימים ותרכיב לעצמך .
אני הולך לקבוע תור לדיאטנית שתציל אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי חשוב דיאטנית
שולה זק15/05/2010בוקר טוב אהרון
באמת תקבע תור לדיאטנית והיא תיתן לך תפריט מאוזן ומזין.
אתה יכול לשתות מים בטעמים, אם זה יביא אותך לשתות יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי צריך להקשיב לגוף...
עדי15/05/2010לאכול לאט, לאט - להקשיב לגוף מתי להפסיק,
אף אחד לא יוכל להבין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
ריקי15/05/2010ברוך שובךך אלינו.אני חודש ושבוע אחרי .לי היה קטטר יומיים וחמצן באףף לא היה לי זונדה.נותחתי בוולפסון בחולון.לגבי השתיה אני לא אוהבת לשתות מים אז אני שותה מים בטעמים.תשתה לאט לאט .תקנה מרק 10 בטעם עוף מאד טעים .לאט לאט הגוף שלנו מכיר את השרוול.שיהיה לך המון בהצלחה.ואנחנו פה בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם הקטע הפסיכולוגי
אהרון16/05/2010אצמול שבת לדוגמא -
אני לא מרגיש רעב ..אין הרגשה של רעב כמו פעם שהבטן מסמנת שהיא רוצה משהו.
הצד הפסיכולוגי מוזר לי
אתה יושב בבית וההרגל הוא כל כמה דקות לפתוח מקרר אפילו שלא לאכול סתם לעבור משמעמום
לפתוח ולשנורר משהו .
ועכשיו אני ממש מחזיק את עצמי ..אתה לא רעב אין טעם לקום סתם ...אתה לא רעב
הקטע הפסיכולוגי נראה לי ממש חזק.
זה עובר מתי שהוא ? אולי אחרי שמסגלים הרגלי אכילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים ישנים
שולה זק16/05/2010אהרון...ההרגל לכת למקרר לחפש ולבהות הוא הרגל "מגונה" , אתה תשנה הרגלי עבר ולהרגלים חדשים.....כמו לאכול רק כשאתה רעב או כשציך, כמויות קטנות ולא "שואב אבק" או "פוד פרוססור".
אני משוכנעת שבימים הקרובים תשנה התמכרויות שליליות להתמכרויות חיוביות. אתה תראה שזה יבוא לך בטבעיות.
ואכן...אנחנו עוברים שינוי וצריכים ללמוד להתמודד עם השינוי ולכן טוב להיות במעקב של דיאטנית ומי שיכול גם בפגישות (בתחילת הדרך) עם פסיכולוג או עובדת סוציאלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון היקר
ריקי16/05/2010אתה יודע כמה פעמים קורה לי שאני הולכת למקרר פותחת וסוגרת כאילו כלום.אנחנו רגילים.אני מאמינה שזה יעבור לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי בטוח שאני השרוט היחיד
אהרון16/05/2010יש מלא הרגלים שצריך לשנות ואוו כפול 10
יש לי פגישה באסותא ביום חמישי עם דיטאנית על הבוקר.
קניתי צנטרום ג'וניור מצצתי להנאתי כבר את ה2 של היום.
לא אכלתי כלום היום עד עכשיו רק שותה מים או מיץ פטל ויטמנציק :-)
הזרקתי לי את התרופה לבטן -נשארו עוד כמה ימים
לקחתי לוסק :-)
התחלתי לדבר כמו הזקנים על תרופות ....אוי ואי
החיים דבש
מתי הולכים לשרותים פעם ראשונה אחרי הניתוח ? ולא לפיפי למי שלא הבין.
תנו חיוך -והמצב יהיה הפוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
עדי17/05/2010אני נהנית מההומור שלך...
תתחיל לאכול משהו ואז תלך לשרותים...:)
מה עם מעדנים, אתה לא אוכל?
תיהיה חזק, נהיה כולנו - תמשיך לעדכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)