מבולבלת

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    לני
    06/06/2010

אני ממש לא יודעת מה לעשות, אולי מישהו יכול לעזור לי. אני בת 40 שוקלת 117 ק"ג ונמצאת בעיצומו של תהליך לקראת ניתוח. בתחילה החלטתי ללכת על ניתוח טבעת וזאת משום שנראה לי פחות מסובך כירורגית ופתאום שמעתי מאנשים שהם רעבים אבל לא יכולים לאכול בגלל הטבעת. זה נראה לי סיוט. הנכון הדבר? אשמח לשמוע תגובות מאנשים שעשו טבעת והאם זה באמת ככה ? תודה מראש לכל מי שיכול לענות לי ולספר על חוויותיו מהניתוח

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוג הניתוח

שולה זק
    06/06/2010

שלום לני
    טבעת, שרוול, מעקף - הם ניתוחים לקיצור קיבה. את הניתוח כדאי לבחור ולהתאים יחד עם המנתח על פי מצבך הכללי, ההסטוריה הרפואית, הרגלי אכילה וכמובן הפרעות אכילה. למשל אם את אכלנית מתוקים, טבעת לא מתאימה לך במיוחד.
    מומלץ לפנות למנתח שמבצע את שלושת סוגי הניתוחים ולהתיעץ איתו מה הכי מתאים לך.
    הניתוח הוא כלי שאת מקבלת לעזור לרדת במשקל, לשנות אורח חיים וכמובן הרגלי אכילה. ללמוד לאכול לאט, ללעוס היטב, לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות, לא לשתות יחד עם האוכל. כמובן רצוי ומומלץ להיות במעקב של דיאטנית בחודשים הראשונים לאחר הניתוח. כל זה הוא חלק משינוי אורח חיים ולא משנה איזה סוג ניתוח את עוברת. לכל ניתוח (כמו בכל דבר בחיים) יש יתרונות ויש חסרונות . בניתוח טבעת צריך המון כח רצון ושיתוף פעולה מלא של המנותח, כי ניתן בקלות לרמות אותה (מה שקשה יותר בניתוח שרוול או מעקף).
    בהצלחה ואשמח לעזור בכל עת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שולה

לני
    06/06/2010

שולה תודה על התגובה המהירה. איפה אני יכולה לקרוא על החסרונות של כל ניתוח ועל ההסתבכויות?
    אני פניתי לד"ר סובחי שהציע לי 2 אפשרויות. הבנתי את עניין המתוקים ואני לא מכורה להם אלא לבצקים. נראה לי שנכונה לי הטבעת אבל אני קוראת על אי נוחות משמעותית עם הטבעת. למה זה קורה?
    תודה לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבעת

שולה זק
    06/06/2010

לני, הטבעת כבודה במקומה מונח. היא עשתה פלאים בעבר וממשיכה ב"מעלליה" החיוביים גם בהווה.
    כפי שכתבתי לך, הטבעת מצריכה המון משמעת עצמית ושיתוף פעולה מלא שלך. כמו כן את "בחתונה קתולית" עם המנתח. דהיינו כל פעם לפנות נפח את הטבעת, או להוציא נוזל. אם קשה לך הבחירה אולי תפני למנתח נוסף ותקבלי יעוץ לגבי הטבעת לעומת שרוול. מה עדיף לגביך. מה שקורה בניתוח טבעת שלעיתים מזון נתקע בגלל אכילה מהירה או לעיסה לא מספיקה, וזה מביא להקאות ואי נוחות. לכל ניתוח יש חסרונות ומעלת. בגוגל תמצאי את התשובות ואצל המנתחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להתבלבל !

שמואל
    07/06/2010

שולה נתנה לך את התשובה הנכונה ביותר .
    ואני ארחיב מעט, מי שהולך לניתוח מהסוג הנ"ל צריך להבין שהוא צריך להתכנס לצורת חיים חדשה ,
    הרגלי אכילה חדשים ,פעילות ספורט ,פשוט לתת להחלטה מקום רחב מאוד בחיי היום יום.
    אני אחרי טבעת כחודש ואני לא מרגיש רעב וכאן נשאלת השאלה הכיצד????
    פשוט מאוד, אני עושה מה שאומרים לי אלה שמבינים בנושא ,הרופא, הדיאטנית ,והתמיכה של שולה בפורום ,
    זהו בעקשנות ללא ויתורים ,
    התוצאה לאחר חודש הורדה של 12 ק"ג
    נכון רובו נוזלים ,אך הכיוון חיובי ואין לי ספק שהתחלתי בחיים חדשים .
    הכל תלוי בך...................................................ובמה שתרצי להיות .

בהצלחה בכל דרך שתבחרי
    בריאות
    שמואל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמואל ..12 קילו סבבה!!! גדול

שולה זק
    07/06/2010

כל כך נכון מה ששמואל אמר...חשובה התפיסה שלנו וחשוב היחס שלנו לניתוח...אותו יחס נקבל ממנו חזרה חחחחח. נשמע מצחיק אבל בהחלט זה ככה. עברו שינויי (בהלם) צריך להתרגל - הגוף לניתוח ואנחנו לניתוח וזאת איך עושים? תוך כדי הבנה ומודעות לשלב שעברנו ולהחלטה שקיבלנו. עירבנו גורם חיצנ (ניתוח) שיעזור לנו להשיג תוצאה שלבד לא הצלחנו להגיע אליה. והנה אנחנו שם - עברנו ניתח ויורדים במשקל וזה לא בא לבד ובקלות. צריך להשקיע "עבודה" - ביקור אצל דיאטנת, אכילה מבוקרת ושפויה, פעילות גופנית - אבל ראו זה פלא - המאמץ כדאי, יש תוצאות וזה מעודד להתחזק ולהמשיך. גם כשיש בדרך לפעמים מהמורת קטנות שמזכירים לנו שההתמודדות היא חיינו. אז שיהיה יום נפלא לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא להתבלבל

פרופ` אחמד מחג`נה
    07/06/2010

יש שלושה ניתוחים בריאטרים לכל ניתוח יש את היתרון והחסרון שלו. אני מבצע את שלושתם כאשר טבעת נמצאת בתחתית הסולם. הבעיה של ניתוח טבעת שזה ניתוח רסטרקטיבי לא הורמונלי . אנחנו מקטינים את נפח הקיבה וכך אנשים לא יוכלו לאכול הרבה. אין השפעה הורמונלית שעוזרת למנותחים להתגבר על הרעב.
    להוציא אותך מהבלבול אשמח אם תקבעי פגישה מסודרת ומורחבת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת שעברה את הניתוח לפני 4 שנים!!!

גליה
    02/10/2010

שלום לך!
    אני עברתי ניתוח לקיצור קיבה, טבעת. ואני רוצה להסב את תשומת ליבך שהיום למדתי על בשרי כי ללא משמעת עצמית כלום לא יעזור אין קסם להעלים את המשקל עודף. בסופו של יום צריך משמעת עצמית- כן נשארים גם רעבים. זה דיאטה ללא ברירה אחרת הכאב הוא עצום והפחד מלהסתבך הוא גדול. אני מיום הניתוח סובלת לא יכולה לאכול כל דבר ומקיאה המון גם שאני שומרת על עצמי יש בקרים שנס מביא לי להקיא. לפיכך אני ממליצה לך שבמידה והלכת על כל ניתוח בשל המחשבה שאת יכולה להצליח לרדת במשקל- דעי לך כי הינך יכולה לרדת במשקל בכל מצב באופן עצמאי. במידה ואינך מאמינה אל תקחי על עצמך אחריות לנתח את גופך כי ללא דיאטה שמראש יכולת לעשות לבדך לא תראי תוצאות ואף תסבלי קשות. היום אני ללא אוכל כבר 5 ימים ומקיאה מיי שתיה אחרי יומיים בחדר מיון שקיבלתי אינפוזיה לווריד והטבעת לא זזה ברוך ה'. אבל מה שווה כל זה?? תחשבי שוב ושוב לפני לקיחת אחריות כזאת שתשנה את אורח חייך וחיי בני משפחתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסו

גליה
    02/10/2010

אין קשר בין סוג הניתוח "קיצור קיבה" לבין ניתוח אחר אלא בשל ההרדמה כבכל ניתוח. לפי הסבר הרופאים ישנו קושי בהכנסת צינור אל תוך קנה הנשימה, לצורך הנשמה בזמן הניתוח. ההשמנה גורמת לשינויים אנטומיים שמקשים על מציאת הפתח של צינור הנשימה. עלול להיווצר מצב שאחרי שנותנים תרופות הרדמה והנשימה העצמונית נחלשת או נעלמת, קשה לראות את הכניסה לנתיב האוויר. שבוע טוב!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לני היקרה

דלית לוי
    03/10/2010

אני מציעה לך לא לעשות ניתוח טבעת זה פחות יוצלח ועדיף לך ללכת על ניתוח שרוול שהוא יותר חדשני ומוצלח כפי שאת קוראת פה מכולם, כמובן שאני מדברת מתוך נסיון אני מנותחת טבעת ירדתי מעט מאוד החזרתי הכול תמיד זה מפריע לי אין מבחינת הקאות ותלות במנתח אבל ברוך השם אישרו לי היום ניתוח שרוול וכנראה שבעוד שלושה שבועות אני אספר לך חוויות אחרות בכול אופן תעשי ניתוח ותצליחי כי להיות שמן זה רע ומתסכל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לני...

לילך.פ
    03/10/2010

כמו כולם גם אני מציעה לך ללכת על שרוול, יש לו הרבה יותר יתרונות מאשר לטבעת ...
    1. בשרוול את יכולה לאכל את כל סוגי האוכל
    2. לא צריכה להקטין, לפתוח ולהתעסק...
    3.האיזור שאחראי על הרעב מושמד בניתוח
    שאלה לדעתי היתרונות הבולטים של שרוול לעומת טבעת . חסרונות השרוול לעומת הטבעת זה שזה ניתוח קצת יותר מורכב וארוך יותר וכמובן שבכל זאת חותכים את הקיבה.

לגבי המנתח שציינת , מציעה לבדוק עוד אפשרויות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לני

צנובר
    04/10/2010

כמו רבים כאן, אני לא רופא, ויכול רק לספר לך מנסיוני. לצערי לא ידעתי על הפורום הזה לפני שהלכתי לניתוח, ככה שהתלבטתי רק עם הרופאים (רופאת המשפחה, והמנתח). התייעצתי גם עם בת דודה שלי (שחיה בארה"ב) ועברה ניתוח טבעת לפני 4 וחצי שנים (בארה"ב) היא סובלת נורא. היא כל הזמן רעבה, אוכלת יותר ממה שהיא יכולה להכניס ומקיאה כל הזמן. אמנם ירדה במשקל, אך סובלת ואמרה שמצטערת על הניתוח. אני לעומתה, רק 4 חודשים מהניתוח, אבל מרגיש מצוין, לא הרגשתי בריא כמו שאני מרגיש היום לפחות 20 שנה ואולי יותר. והכי חשוב, למדתי לאכול "נכון" להרגיש טוב ואני לא רעב.

זהו בקצרה למה ללכת על "שרוול".

בהצלחה, דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו